“DAT KLINKT ALS MUZIEK IN JE OREN”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Ik wens je De kracht van god.
Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer.
De allergrootste liefde
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Zingen Vers 1 O Schepper, Geest, woon in uw kerk,
God en ons.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Jezus verliest de liefde van mensen
Tellen onze goede werken mee?
Welkom in deze kerkdienst
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
‘voor de kinderen’.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Verlangens van God.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom op TOV!.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Verlangen naar licht.
Komt allen tezamen!.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
Welkom in de samenkomst
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
“de liefde van God”.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
De doop in de Heilige Geest
Welkom.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Protestantse gemeente De Hoeksteen te Benthuizen Voorganger: ds. Wil Bettenhaussen Orgel: Ben Veldstra 24 januari 2016 Aanvang: 10 uur.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Voorganger:ds. Abma Welkom in deze dienst Schriftlezing:Handelingen 2:
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Transcript van de presentatie:

“DAT KLINKT ALS MUZIEK IN JE OREN” Voorganger: Ds A. de Wit Met medewerking van: Joop de Zwart, Julie, Margret, Renske en Willeke "Het licht zien...!"

We luisteren We luisteren naar pinkstercantate: Deel 1 (sinfonia) uit cantate 'Ich liebe den Höchsten von ganzem Gemüte' BWV 174. Bij liefhebbers ook wel bekend als deel 1 van het derde Brandenburgse concert..

Welkom

Gebed

Samenzang Gezang 239: 1 Kom Schepper God, o Heil'ge Geest, daal in de mensenharten neer, zij zijn uw schepselen geweest, herschep hen in genade, Heer. 2 Uw naam is Trooster. Gij geleidt, o goddelijk geschenk, ons voort, o balsem die ons werd bereid, o bron van vuur, o levend woord.

Samenzang (vervolg) Gezang 239: 3 Ontsteek een licht in ons verstand en maak tot liefde ons hart bereid, geleid met milde vaste hand ons zwakke vlees in zekerheid. 6 Maak ons geloof zo vol en schoon dat het de Vader leert verstaan en Jezus Christus, 's Vaders Zoon, o Geest van beiden uitgegaan.

Samenzang (vervolg) Gezang 239: 7 Lof zij de Vader, lof de Heer die uit de dood is opgestaan, de Trooster ook zij lof en eer en heerlijkheid van nu voortaan.

Bach en Pinksteren Door Joop de Zwart

Samenzang Kom tot ons, o heil’ge Geest, Kom, heil’ge Geest – Tui amoris ignem: Kom tot ons, o heil’ge Geest, In ons ontsteekt Gij ‘t vuur van Uw liefde. Kom tot ons, o heil’ge Geest.

Schriftlezing Handelingen 10: 42-48 (Herziene Statenvertaling) 42 En Hij heeft ons bevolen tot het volk te prediken en te getuigen dat Hij Degene is Die door God aangesteld is tot een Rechter over levenden en doden. 43 Van Hem getuigen al de profeten dat ieder die in Hem gelooft, vergeving van zonden ontvangen zal door Zijn Naam. 44 Terwijl Petrus deze woorden nog sprak, viel de Heilige Geest op allen die het Woord hoorden. 45 En de gelovigen die van de besnijdenis waren, zovelen als er met Petrus waren meegekomen, waren buiten zichzelf dat de gave van de Heilige Geest ook op de heidenen uitgestort werd, 46 want zij hoorden hen spreken in vreemde talen en God grootmaken. Toen antwoordde Petrus: 47 Kan iemand soms het water weren, zodat deze mensen, die evenals wij de Heilige Geest ontvangen hebben, niet gedoopt zouden worden? 48 En hij beval dat zij gedoopt zouden worden in de Naam van de Heere. Toen vroegen zij hem enkele dagen bij hen te blijven.

Schriftlezing Johannes 3: 16-21 (Herziene Statenvertaling) 16 Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. 17 Want God heeft Zijn Zoon niet in de wereld gezonden opdat Hij de wereld zou veroordelen, maar opdat de wereld door Hem behouden zou worden. 18 Wie in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld, maar wie niet gelooft, is al veroordeeld, omdat hij niet geloofd heeft in de Naam van de eniggeboren Zoon van God. 19 En dit is het oordeel, dat het licht in de wereld gekomen is, en de mensen hebben de duisternis liefgehad, meer dan het licht, want hun werken waren slecht. 20 Want ieder die kwaad doet, haat het licht en komt niet tot het licht, opdat zijn werken niet ontmaskerd worden. 21 Maar wie de waarheid doet, komt tot het licht, opdat van zijn werken openbaar wordt dat zij in God gedaan zijn.

Overdenking "Het licht zien...!"

We luisteren We luisteren naar Also hat Gott die Welt geliebt

Bach en Pinksteren Door Joop de Zwart

Samenzang Gezang 242 1 Komt laat ons deze dag met heilig vuur bezingen en met vernieuwde vreugd, want God deed grote dingen. Eens gaf de Heil'ge Geest aan velen heldenmoed. Bidt dat Hij ons vandaag verlicht met Pinkstergloed.

Samenzang Gezang 242 2 O Geest der eeuwigheid, gij Trooster aller tijden, deel thans uw zegen uit aan wie uw komst verbeiden. O heldere fontein, die uit Gods tempel welt, gij wordt een brede stroom die met de eeuwen zwelt.

Samenzang Gezang 242 3 In 't lichaam van de Heer tot leden uitverkoren, zijn wij door uwe kracht als kindren nieuw geboren. Deel dan uw gaven uit, wees met uw kracht nabij. Dat ieder op zijn plaats een levend lidmaat zij.

Kinderblokje Ook alle kinder-instrumenten mogen nu gebruikt worden. Natuurlijk mogen de kinderen meezingen maar u en jij bent allemaal van harte uitgenodigd om mee te zingen.

Samenzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer Of je thuis bent, of buiten op straat met de bel van je fiets op de maat Want een vrolijk geluid maakt Hem blij Doe je mee, want ook jij hoort erbij Zing en fluit Roep het uit

Samenzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer Of je bruin bent, of sproetig of blond met je hand of je voet of je mond Want een vrolijk geluid maakt je blij Ben je ziek of gezond, kom erbij Ook je stem Is van Hem

Samenzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer Of je thuis bent, of buiten op straat maak een vrolijk geluid voor de Heer Met de bel van je fiets op de maat Want een vrolijk geluid maakt Hem blij Dat Hij jubelt met jou en met mij Zing en fluit Roep het uit

Samenzang Kindermoment: 't Is feest vandaag… 't Is feest vandaag, 't is pinksterfeest, wij staan in vuur en vlam, want Hij, die bij ons is geweest, werkt verder aan zijn plan. Wij weten het nu zonneklaar: al ging Hij van ons heen, wat Hij beloofd heeft, maakt Hij waar; wij zijn niet meer alleen.

Samenzang Kindermoment: 't Is feest vandaag… Wij gaan op weg, de wereld rond, er is geen houden aan. De woorden gaan van mond tot mond, voor ieder te verstaan. De wonderen zijn om ons heen, ze waaien op de wind. 't Is feest vandaag, voor iedereen: een nieuwe tijd begint!

Samenzang Kindermoment: Zing, zing, zingen maakt blij Zing, zing, zingen maakt blij Zingen van Jezus, vrolijk en blij God is zo goed voor jou en voor mij pieker dus niet, wees dankbaar en blij. God heeft je lief en daarom zegt Hij Ben je soms moe, kom dan maar bij mij

Samenzang Kindermoment: 't Is feest vandaag… Zing, zing, zingen maakt blij Zingen van Jezus, vrolijk en blij Ben je alleen en heb je verdriet, lijkt het soms net of niemand je ziet kijk dan omhoog, de hemel is blauw Weet je dat God zijn Zoon gaf voor jou?

Samenzang Kindermoment: 't Is feest vandaag… Zing, zing, zingen maakt blij Zingen van Jezus, vrolijk en blij Zing maar in huis, op school en op straat en je zult zien hoe goed alles gaat. Wees maar niet bang, want Jezus belooft Ik ben bij jou als jij maar gelooft.

Samenzang Kindermoment: 't Is feest vandaag… Zing, zing, zingen maakt blij Zingen van Jezus, vrolijk en blij

Gebed

Samenzang (staande indien mogelijk) Psalm 117 Taizé: Laudate omnes gentes Laudate omnes gentes Laudate dominum

Fijn dat u en jij er was!