Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stichting ROEP 23 februari 2011
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Leven in de kracht van de Heilige Geest
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Bestemming God eren ….
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Geloven en nu….
WELKOM OP TOV!.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
Opstand tegen Racisme 8 juni PINKSTEREN- Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg De Prachtige Revolutie Deel 9.
In deze presentatie staan beide.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Verlangens van God.
Hartelijk welkom in deze dienst
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Leven zoals past bij God
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Verzoening zet de wereld op z’n kop n.a.v. Hand. 9:1-2, februari 2015 R.Rausch © Serie: Wandelingen door Handelingen Evangelische Baptisten Gemeente.
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Vader Zoon Heilige Geest
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
21 juni 2015 R.Rausch © Christus ONZE HEILIGMAKER -VADERDAG 2015-
De doop in de Heilige Geest
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
OPSTANDING de levende boodschap deel 2: ‘evangelist’ n.a.v. Hand. 17: juni 2015 R.Rausch © Serie: Wandelingen door Handelingen Evangelische Baptistengemeente.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg GOED BEGINNEN ‘…Is het halve werk’ n.a.v. 1 Pet. 1:1-2 3 januari 2016 R.Rausch © Deel 1 van een serie over 1 Petrus.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg DE BASIS Van ons geloof n.a.v. 1 Pet. 1: januari 2016 R.Rausch © Deel 2 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
Na de Ontmoeting … Weer naar buiten Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 17 januari c Na het bidden/ 1 van.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg Een geloof DAT VERNIEUWT n.a.v. 1 Pet. 2: februari 2016 R.Rausch © Deel 7 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Evangelische Baptistengemeente Tilburg Een volk van priesters (1) n.a.v. 1 Pet. 2: februari 2016 R.Rausch © Deel 8 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
4G De moeite van de rijken … Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: 'Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen.
Multivitaminen voor uw geestelijke weerstand Preek n.a.v. Efeziërs 6:10-20.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg Een volk van vreemdelingen en ballingen n.a.v. 1 Pet. 2: maart 2016 R.Rausch © Deel 10 van een serie over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Ik zet mij in voor uw verlangen (Zondag 49). Uw wil geschiede / laat uw wil gedaan worden.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Pinksteren: Christus geeft de opdracht door aan ons Joh.20:21-22
Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg
Kind van God.
16 – Waarom gereformeerd?.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Transcript van de presentatie:

Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg

… [32] God heeft deze Jezus laten opstaan; daarvan zijn wij allen de getuigen. [33] Verhoogd aan Gods rechterhand heeft Hij de beloofde heilige Geest van de Vader ontvangen en uitgegoten; en dat is wat u ziet en hoort. … [38] Petrus zei tegen hen: ‘Bekeer u! Ieder van u moet zich laten dopen in de naam van Jezus Christus tot vergeving van uw zonden. Dan zult u de gave van de heilige Geest ontvangen. [39] De belofte geldt immers voor u en uw kinderen, en voor allen ver weg, die de Heer onze God erbij zal roepen.’ … HANDELINGEN 2 WV 1995

Geest Persoon of kracht? 1 E VALKUIL

OM VAST TE HOUDEN De Geest van God geeft ‘het vuur van binnen’, en stelt gewone mensen in staat om buitengewone dingen te doen die zijn Naam verheerlijken

Gaven natuurlijk versus bovennatuurlijk 2 E VALKUIL

OM VAST TE HOUDEN VUUR VAN BINNEN … heeft drie elementen 1.Pneumawind, lucht = Geest God zelf! 2.Brandstof een volk wat leeft vanuit overgave, dat deze dingen hoort en ze doet (Mt.7:24) ‘Niet mijn wil, maar uw wil geschiedde’ 3.Wrijving een volk wat op moeilijke plaatsen komt en daar tot de knieën gedreven wordt

Vruchten de van God gegeven balans 3 E VALKUIL

GAVEN EN VRUCHTEN IN EEN GEBALANCEERD SCHEMA Het geheel draait om een natuurlijk proces d.w.z. ‘groei’ zoals de Schrift het presenteert: ORGANISCH Zaad Mt. 13, Gal. 6:7-8 Bodem Mt. 13, Lk. 10 Wortelen Ef. 3:17, Kol. 2:7 Vrucht dragen Gal. 5:22, Joh. 15:1-8 Gaven 1 Kor. 12, Rom. 12, Ef. 4:11-12 Een Boom Ps. 1, Joh. 15:1-8

Talenten heiliger gemaakt dan nodig 4 E VALKUIL

Allen zijn nodig, maar duidelijke onderscheiding is bittere noodzaak om …. (A) tot een juist gebruik en (B) gezonde opbouw te komen, en God ermee te eren BALANS In-Spirit-Us n.a.v. het Latijnse ‘Inspiritus’, het woord voor ‘geïnspireerd’ en ‘enthousiast’

Achterin liggen formuliertjes met daarop geschreven: ‘IK HEB EEN VRAAG’ Vul hierop je naam en je vraag in zodat we na de pauze hiermee aan de slag kunnen. Voel je vrij om ook jouw vraag te stellen! VOOR STRAKS (en voor wie hier blijven…)

Geest, gaven, vruchten & talenten WORKSHOP 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg Q & A VRAAG & ANTWOORD

‘IK HEB EEN VRAAG’ VRAGEN EN ANTWOORDEN

JA! Voor wie zich op de volgende keer (26 april 2015) iets uitgebreider voorbereiden wil liggen er een aantal papiertjes met wat (lees-) opdrachten om je op de volgende keer voor te bereiden. Dit zodat je voor de volgende keer mogelijk nóg gericht(er) vragen kunt stellen met betrekking tot de te behandelen materie. DUS: NEEM MEE! HUISWERK Mailen mag ook:

Dat kan! Je kunt na de dienst met iemand doorpraten. Je kunt ook voor je laten bidden. Je kunt ook samen met iemand bidden. LAAT JE GELOOF ‘BELICHAMEN’! NAPRATEN? Mailen mag ook: