De beroemdste persoon die er is …

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De beroemdste persoon die er is …
Advertisements

Kerstviering kleuterbouw
Waarom ben ik hier op aarde?
Gods verborgen glans.
Kerstmis.
Evangelie der genade Vragen :
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
Door Rosa en Elise !!. Door Rosa en Elise !! Oh, denneboom! O, denneboom O, denneboom Wat zijn je takken wonderschoon Ik heb je laatst in 't bos zien.
Godsdienst.
Derde zondag van de 40 dagentijd 23 maart 2014 Exodus 17:1-7 Mozes slaat water uit de rots bij de Horeb. Johannes 4:7-10 Er kwam een Samaritaanse vrouw.
Geluk heb je zelf in de hand!
Kinderkerstviering 2012 Hervormde kerk Nieuwkoop
Christus: Zijn namen en levensgang
Godsdienst.
De christelijke boodschap
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
De lichtstad.
Wat vind jij belangrijk tijdens het kerstfeest?
Huiswerk gemaakt!?.
Keizer Augustus volkstelling.
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Kerstviering groep 4 Fijn dat jullie er zijn!.
Het kerstverhaal Met schilderijen van Lewis Lavoie
De ontwikkeling van Het Christendom..
Welkom in deze kerkdienst
Europa wordt christelijk
Godsdienst.
Godsdienst. Hoe ver spring jij? Kun jij iets doen wat eigenlijk onmogelijk is?
Godsdienst.
De beroemdste persoon die er is …. Turning point in de geschiedenis God werd mens en kwam onder ons wonen. De realtie tussen God en mensen was stukgegaan,
Godsdienst.
Godsdienst.
Wie nodig je als eerste uit?
WELKOM OP TOV!.
Thema voor vanavond is:
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Kerstfeest met kinderen Singelkerk - Rehobothkerk
Kerst 2010 Micha 5: 1-4a Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein voor iedereen. Uit jou komt een herder voort, bekleed met macht van de Heer, Hij brengt.
God is trouw Hij gaf zijn woord
God zegent je zodat je zult heersen 1.
De Romeinen en het christendom
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Kerstnachtdienst Waarom kerst? Voorganger:ds. A. Elverdink Muzikale medewerking:New Creation.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
Koningin Wilhelmina school
Fijne kerstdagen en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Van groep 1 en 2.
Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)
Welkom Thema: Kerst raakt je hart.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Er bloeit iets op! Kerstproject Er is een roos ontloken uit barre wintergrond, zoals er was gesproken door der profeten mond. En Davids oud geslacht.
Welkom Voorganger: ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: B. v. d. Velde Organist: H. Snel Schriftlezing: Lucas 2: 1-7.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Het kerstverhaal Met schilderijen van Lewis Lavoie
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Blok III Jezus, Gods Zoon
Maria en de engel Opdracht: Maak een engeltje.
Op reis naar Betlehem Lucas 2:1-5
Op reis naar Bethlehem Lucas 2:1-5
Het Christendom Circa het jaar 0.
Transcript van de presentatie:

De beroemdste persoon die er is …

Hoe lang zullen zij beroemd blijven? Wat maakt iemand beroemd? Hoe lang zullen zij beroemd blijven?

Justin Bieber Justin Bieber is vorige week opgenomen in de psychiatrische inrichting van New York. Dit gebeurde nadat hij zowel tegen fans als zijn vrienden had gezegd dat hij niet alleen zanger is maar dat hij iedereen levend water kan geven zodat iedereen die dat drinkt nooit meer dorst krijgt, dat hij zelf het levend brood is en dat iedereen een eeuwig leven kan krijgen door lid te worden van zijn fanclub. Bovendien beweerde hij dat hij binnenkort vermoord zou worden, maar drie dagen na de begrafenis weer tot leven zou komen. Het is duidelijk dat Justin Bieber lijdt aan een ernstige psychose en dat hij hulp nodig heeft.

Wist je dat … Jezus in de drie grote wereldreligies genoemd wordt als een belangrijk persoon… Jezus in de kunst een van de meest uitgebeelde personen is… De meeste liedjes over Jezus zijn geschreven… De naam van Jezus nog steeds het meest voorkomt… Er 2000 jaar na hem er nog steeds over hem gepraat word… 70% van de Amerikanen christen is… Het christendom de snelst groeiende religie is op aarde…

Ik kijk er naar uit!!!

Advent Het is de voorbereidingstijd op het Kerstfeest, de geboorte van Jezus Christus in onze mensengeschiedenis ruim 2000 jaar geleden. Eveneens is de Advent de periode van verwachting van Jezus' wederkomst op het einde der tijden, wanneer God alles in allen zal zijn.

Eerste Advent = Begin van kerkelijk liturgisch jaar Zondag 1 december

Jezus is de Messias

Te vertrouwen? Micha 5 vers 1 1 U, Betlehem in Efrata, al bent u klein onder Juda’s stammen, toch zal er, zeg Ik, iemand uit u voortkomen die over Israël gaat heersen. Brug van N.T. naar O.T Door de geschiedenis heen blijkt de mens onbetrouwbaar. God is geheel anders: volledig betrouwbaar!

December? De herdertjes lagen bij nachte  Zij lagen bij nacht in het veld  Zij hielden vol trouwe de wachte  Zij hadden hun schaapjes geteld.  Midden in de winternacht, ging de hemel open. Die ons heil der wereld bracht, antwoord op ons hopen

Hoe komt het dat Kerstmis op 25 december wordt gevierd? Dat komt door keizer Constantijn de Grote. Hij was een Romeinse keizer en hij was christen. Constantijn de Grote leefde in de 4e eeuw na Christus. Dat was tussen het jaar 300 en 400

Kelten

Noormannen Kort na het begin van onze jaartelling kwamen de eerste christenen naar west-europa om het christendom te verspreiden. De volkeren die zij tegenkwamen (de latere) Noormannen, de Kelten, Batavieren en Germanen hadden natuurlijk hun feesten, en ze waren slim genoeg om niet alles te veranderen. Zo werd eind december het Zonnewendefeest gevierd - de langste nachten, en dat nu de dagen weer langer en warmer werden.

Kerst Jezus werd door de christenen 'Licht van de Wereld' genoemd. Vanaf 25 december worden de dagen weer langer en de zon sterker. Het feest op die dag ter ere van de Romeinse god Mithras ‘onoverwinnelijke zon’ werd naar de achtergrond gedrongen.

Vandaar, dat dit feest gevierd werd met groenblijvende takken, en veel licht om de donkerheid minder te maken, en in de hoop op de betere dagen werd er ook even niet geratsoeneerd, maar even in totale overvloed gegeten. Vandaar, dat we ook nog steeds een kerstboom hebben met lichtjes, en een kerstdiner - want dat heeft natuurlijk niets met de geboorte van Christus te maken.

Wat weet jij van Kerst? Een paar vragen

Wat wordt er met Kerst niet gevierd Jezus wordt als klein baby’tje geboren in een stal Gezelligheid met vrienden en familie De kerstman ging bij Jezus op bezoek

Welke personen kwamen niet op kraamvisite bij Jozef en Maria? Koning Herodes met zijn vrouw De herders De wijzen uit het Oosten

Van welk woord is ons ‘Kerstfeest’ afgeleid? Van het Christusfeest (de geboorte van Jezus Christus) Van het Germaanse lichtfeest Dit woord staat in de Bijbel en wordt als eerste genoemd bij de geboorte van Jezus

Wanneer vieren we in ons land Kerst? Op 5 en 6 januari Op 25 en 26 december Op 31 december en 1 januari

Waarom kwam God naar de aarde? 21

Turning point in de geschiedenis God werd mens en kwam onder ons wonen. De realtie tussen God en mensen was stukgegaan, doordat de mens niet meer wilde luisteren naar God. Met alle gevolgen van dien. Christus’ boodschap was onomwonden: ‘Ik ben de weg tot God. Door mij kun je weer echt met God gaan leven en vrede ervaren.’

Jezus is de beroemdste man uit de Bijbel (en de geschiedenis) Jezus is de beroemdste man uit de Bijbel (en de geschiedenis). Wie is de beroemdste vrouw uit de geschiedenis?

een ring van licht om het lichaam van goddelijk of heilige personen Maria Aureool een ring van licht om het lichaam van goddelijk of heilige personen Blz 17 opdr 2 Lezen LUCAS

Maria was verloofd met Jozef Uithuwelijken Maria was verloofd met Jozef Als een meisje 12 jaar werd mocht ze uitgehuwelijkt worden. Ze trouwden vaak op hun 14de.

Gabriël gabber van El Wat de profeten eeuwenlang hebben voorzegd, gaat nu gebeuren: de Verlosser komt! Invullen blz 17 opdr 3

Maria krijgt Gabriël op bezoek  ’Luister, je zult zwanger worden en een zoon baren, en je moet hem Jezus noemen.’

‘De Heer wil ik dienen: laat er met mij gebeuren wat u hebt gezegd.’ Maria ‘De Heer wil ik dienen: laat er met mij gebeuren wat u hebt gezegd.’ 

Keizer Augustus geeft opdracht tot een volkstelling

Koning David woonde in Bethlehem

Geboorteplaats: Bethlehem David Geboorteplaats: Bethlehem

Romeinse Rijk

Het ging niet zo makkelijk als nu in Nederland! http://www.cbs.nl/nl-nl/menu/themas/bevolking/cijfers/extra/bevolkingsteller.htm

Jozef en Maria op reis

Jezus = offer = genade = vrijheid In veel religies moet je de hemel verdienen. Offers zijn er voor de vergeving. Jezus = offer = genade = vrijheid