Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Romeinen 14 sterk en zwak.
Als vreemdeling op weg naar Huis
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Christengemeenschap De Goede Herder
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1991 Celmar Music! 1/4 WIJ ZIJN MEER DAN OVERWINNAARS (Marcel Zimmer) Refrein: Wij zijn.
Zingen Vers 1 Jezus is mijn toeverlaat.
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
Zingen Vers 1 Het nieuwe daglicht staat ons borg
Zingen Vers 1 Daar is uit 's werelds duistre wolken
Zingen Wees stil voor het aangezicht voor God, want heilig is de Heer.
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Jezus verliest de liefde van mensen
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Welkom.
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Gedachtenisdienst zondag 24 november 2013
Derde Adventszondag 13 december 2009
Gedachteniszondag 21 november 2010 Openbaring 3 : 8 en 11 Ik weet wat u doet. Ik heb de deur voor u openstaan. Ik kom spoedig. Houd vast aan wat u hebt,
Gedachteniszondag 22 november 2009 Openbaring 1:8 “Ik ben de alfa en de omega”, zegt God, de Heer, ”ik ben het die is, die was en die komt, de Almachtige”.
De Heer is waarlijk opgestaan!
Zondag 15 oktober 2006 Vandaag is het Micha Zondag! Het is bijzonder om samen met vele christenen wereldwijd ons heel gericht bezig te houden met discipelschap.
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
Zingen Vers 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 6 december 2014 “De Heer antwoordde: ‘Wie is die betrouwbare en verstandige rentmeester die de Heer zal aanstellen.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Welkom In deze dienst worden de liederen op de beamer geprojecteerd,
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
Niet zoveel is er nodig om gelukkig te zijn, en licht in de ogen te dragen, een paar mensen nabij, en een plek waar men brood en wat vriendschap mag vragen.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
"het woord der verzoening"
Zingen Vers 1 God, enkel licht, voor wiens gezicht
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
Vers 1 Zingt vrolijk, looft de naam des HEREN, rechtvaardigen, brengt God uw dank. Het past oprechten Hem te eren met een nieuw lied en citerklank. Laten.
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
26 april 2015 Zoetermeer. Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het.
16 aug Rotterdam.  middelste bijbelhoofdstuk?  Psalm 118 laatste psalm van de 'Hallel'  Psalm 113 t/m 118  Matteüs 26:30  de naam van de schrijver.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 98: 1,2 Schriftlezing: Hebreeën 10: Tekst: Zondag 38.
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
Gedachteniszondag 22 november 2015 Jij was verweven met mijn leven. De dood heeft ons uiteen gejaagd. Toch is ons iets van troost gegeven: Jouw naam staat.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
JEZUS ZONDER HANDEN.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Geef ons vandaag ons..... brood. BIDDEN OM ……BROOD 1.koninkrijksbrood 2.dienstbrood 3.samen-brood.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Jezus, Hij is Koning! Wij zullen gaan om de wereld…. 1/6
Transcript van de presentatie:

Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God zien.

De heiligen ons voor gegaan, hebben hier niets verworven, maar zijn aan ‘t einde van de baan als vreemdeling gestorven. Maar zij geloofden dat Gods hand die hen tot daar geleid had in ‘t beter, hemels vaderland een plaats voor hen bereid had.

Niemand leeft voor zichzelf, niemand sterft voor zichzelf. Wij leven en sterven voor God onze Heer: aan Hem behoren wij toe, Hij die het licht dezer wereld is.

De driehoeken zijn het symbool van “Geloof, Hoop en Liefde” en vormen een doorkijk naar het nieuwe koninkrijk van Gods licht. Zij die ons zijn voorgegaan spreken en getuigen daar nog van om ons geloof te sterken.