Onrecht !!! Vrouw geschopt en aan de haren getrokken voor gsm

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gesprekjes….
Advertisements

Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
De Vrouw Toen God De Vrouw schiep was hij op de zesde dag nog laat aan het werk. Een engel kwam langs en zei: “Waarom duurt het maken van deze zo lang?”
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Een bericht speciaal voor jouw m’n
De Drama Driehoek.
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Jezus en de wet van Mozes.
De Vrouw Toen God de vrouw schiep was hij nog laat bezig op de 6e dag.
Ik ben Mo.
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
Je hoofd veilig op Zijn schoot.
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Kindermoment.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
die niet om jou zou huilen.
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
Loverboys.
Welkom 1 aan het bestuur en de leden van OXO aan alle (plus)ouders en (plus)grootouders aan alle aanwezigen.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
Portfoliogesprek Dani Theuninck.
De theorie van de dramadriehoek
Achab en Nabot Erfrecht in Israel.
Is het allemaal wel waar?
Liefde is... Liefde is... Liefde is... Liefde is...
Preek thema: Zeker weten?.
Geluid aan.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
WELKOM! Bij de Workshop “Blik op jezelf” Oftewel BLIK OP IK..!
Welkom op onze thema-avond
De man die Jezus wilde zien Over Zacheüs geen twijfel mogelijk: FOUT! Rijke hoofdtollenaar – de oppergraaier dus… Toch een leegte, een gemis,
Waar heb jij Jezus voor nodig?
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Als woorden....
Zo ga ik door.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Advent 2014 Logo school.
1e gebod Ben ik echt de belangrijkste voor jou, elke dag van je leven?
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Vrouwen van Nederland Neem een hond!!!.
Hoe gaat het verder na Bethel?
Een profeet … is een sterk persoon.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Lucas 8:40-56 Jezus wekt de dochter van Jaïrus tot leven.
De profeet Pablo Gargallo ( ).
Dit verhaal begint heel lang geleden, als een vader zijn 5-jarige dochter straft, toen ze een heel kostbaarstuk verloren had. Toen hadden ze nog maar.
Om soms eens dieper over na te denken
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
De kruisweg van Jezus Goede Vrijdag. 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld Wie staat er met een oordeel klaar? Wie veroordeelde jij?
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Schokkende beelden in de media Media begrip week
Zo ga ik door door Bep Ik ga door het leven zo goed als ik kan al weet ik echt niet overal iets van.
Welkom op onze thema-avond
Verstoppertje spelen Sommige mensen zijn er goed in…
Transcript van de presentatie:

Onrecht !!! Vrouw geschopt en aan de haren getrokken voor gsm 1 op 10 kinderen in België is arm Kind van drie zwaar mishandeld opgenomen in ziekenhuis Onrecht !!! Franse stad zet hekken rond zitbanken om daklozen weg te houden Meisje van 13 getuigt over Boko Haram: 'Ik werd gedwongen om zelfmoordaanslag te plegen'

Kinderen van Schateiland Forrest Gump Kinderen van Schateiland Welk onrecht gebeurt hier? 2. Wie is de dader? Of wat is de oorzaak? 3. Wie is hier (allemaal) het slachtoffer? 4. Wie laat zich raken en doet iets aan het onrecht? 5. Hoe loopt het af? Positief of negatief? Forrest wordt uitgesloten. Hij mag naast niemand zitten op de bus. Zonder overleg, wilde de wethouder 2 speeltuigen verwijderen van de speelplaats. de kinderen op de bus de wethouder  zoals Achab en Izebel  zoals Achab en Izebel Forrest de kinderen van Schateiland  zoals Nabot  zoals Nabot De kinderen, de leerkrachten en de directeur van Schateiland Jenny  zoals Elia  zoals Elia positief: Jenny en Forrest worden vrienden Positief: de speeltuigen mogen voorlopig blijven

Vink een eigenschap aan die je – volgens jou – zeker moet hebben om in het dagelijkse leven zoals Elia te zijn. Leg uit. een grote mond moed vertrouwen op God een diepe overtuiging veel geduld kritiek kunnen verdragen liefde voor het slachtoffer zelf door iemand graag gezien zijn alleen kunnen zijn … omdat_____________________________________________________________________________________________________________________

Vink aan wat bij jou past. Verduidelijk voor jezelf je keuze. Soms gedraag ik mij op school of thuis als een echte Achab of Izebel, omdat_____________________________________________ Bij onrecht ben ik geen Achab of Izebel, eerder iemand die z’n ogen dichtdoet, omdat_____________________________________ Als iemand pijn gedaan wordt, ook al ken ik die niet, dan voel ik met hem of haar mee, omdat ________________________________ Toch ben ik ook al eens een Elia geweest, toen _______________ Ik zou wel vaker een Elia willen zijn, maar ___________________  

God, Er is zoveel onrecht in de wereld, honger, ziekte, oorlog. Overal zijn mensen in nood dichtbij en heel veraf. Wat kan je dan veranderen als persoon alleen? Wat je ook wil doen het lijkt allemaal zinloos. Maar als we met zeer veel allemaal iets doen, dan maken we het verschil en bouwen we aan een betere wereld. Heel moeilijk, inderdaad. Maar niet onmogelijk.