Jozua 1 1-11. 1 Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des HEREN, dat de HERE tot Jozua...

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Advertisements

Discipelschap.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Evangelie der genade Vragen :
Stromen van levend water Johannes
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Uitnodiging ... Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen die boven zijn, waar Christus is, gezeten aan de rechterhand Gods. Bedenkt.
Bestemming God eren ….
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
God en ons.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
DE INHOUD VAN DE PREDIKING 1Korinthe 15. evangelie 1 Ik maak u bekend, broeders, het evangelie dat ik u verkondigd heb…
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
De Ben Adam Psalm 8.
28 maart 2013 bijbelstudie nr. 7 Vanaf hoofdstuk 3:15 1.
Paulus' toespraak in Antiochië (II)
6 oktober 2013 Den Haag 1. tijd: ± 60 AD plaats: Caesarea 2.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
1 donderdag 2 mei 2013 vanaf Hebreeen 3 14 donderdag 2 mei 2013 vanaf Hebreeen 3 14.
1 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
16 nov Rotterdam. Paulus & het toekomstig oordeel... hel en verdoemenis dwaling nr. 1: hel en verdoemenis  karikatuur van gerechtigheid  geen.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
De gezouten waarheid.
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Standvastig... waarin?.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
Moed. Jozua 1 Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des Heren, dat de Here tot Jozua, de zoon van Nun, de dienaar van Mozes,
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
"de goede strijd".
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Het evangelie van de opstanding
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
Exodus 13: De Here ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten,
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
13 maart 2016 Zoetermeer. alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.
Gods beloften zijn niet los verkrijgbaar
Transcript van de presentatie:

Jozua

1 Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des HEREN, dat de HERE tot Jozua...

= JAHWEH is Redder zelfde naam als... Jezus eerder in het land geweest, maar werd niet geloofd...

1... Jozua, de zoon van Nun, de dienaar van Mozes, zeide,

2 Mijn knecht Mozes is gestorven; welnu, maak u gereed, trek over de Jordaan hier, gij en dit gehele volk, naar het land, dat Ik hun, de Israelieten, geven zal.

Elke plaats geef Ik ulieden 3 Elke plaats die uw voetzool betreden zal, geef Ik ulieden, zoals Ik tot Mozes gesproken heb.

met HemALLE DINGEN SCHENKEN 32 Hoe zal HIJ, die zelfs zijn eigen Zoon niet gespaard, maar voor ons allen overgegeven heeft, ons met Hem ook niet ALLE DINGEN SCHENKEN? Romeinen 8 met HemALLE DINGEN SCHENKEN 32 Hoe zal HIJ, die zelfs zijn eigen Zoon niet gespaard, maar voor ons allen overgegeven heeft, ons met Hem ook niet ALLE DINGEN SCHENKEN? Romeinen 8 3 Elke plaats die uw voetzool betreden zal, geef Ik ulieden, zoals Ik tot Mozes gesproken heb.

wereldleven doodheden toekomst ALLES hetzij wereld, leven of dood, hetzij heden of toekomst, het is ALLES het uwe; 1Korinthe 3 wereldleven doodheden toekomst ALLES hetzij wereld, leven of dood, hetzij heden of toekomst, het is ALLES het uwe; 1Korinthe 3 3 Elke plaats die uw voetzool betreden zal, geef Ik ulieden, zoals Ik tot Mozes gesproken heb.

4 Van de woestijn en de Libanon ginds....

de rivier de Eufraat de Grote Zee in het westen 4... tot aan de grote rivier, de rivier de Eufraat, het gehele land der Hethieten, en tot aan de Grote Zee in het westen zal uw gebied zijn.

Niemand 5 Niemand zal voor u standhouden al de dagen van uw leven...

5 Niemand zal voor u standhouden al de dagen van uw leven... GOD 31 Als GOD vóór ons is, wat kan tegen ons zijn? Romeinen 8 GOD 31 Als GOD vóór ons is, wat kan tegen ons zijn? Romeinen 8

5... zoals Ik met Mozes geweest ben, zal Ik met u zijn; Ik zal u niet begeven en u niet verlaten.

6 Wees sterk en moedig, want gij zult dit volk het land doen beerven, dat Ik hun vaderen gezworen heb hun te zullen geven.

7 Alleen, wees zeer sterk en moedig en handel nauwgezet overeenkomstig de gehele wet torah die mijn knecht Mozes u geboden heeft...

7... wijk daarvan niet af naar rechts noch naar links, opdat gij voorspoedig zijt, overal waar gij gaat.

22... om u heilig en onbesmet en onberispelijk voor Zich te stellen, Kolosse om u heilig en onbesmet en onberispelijk voor Zich te stellen, Kolosse wijk daarvan niet af naar rechts noch naar links, opdat gij voorspoedig zijt, overal waar gij gaat.

WEL GEGRONDSTANDVASTIG HET GELOOF indien gij slechts WEL GEGROND en STANDVASTIG blijft in HET GELOOF... Kolosse 1 WEL GEGRONDSTANDVASTIG HET GELOOF indien gij slechts WEL GEGROND en STANDVASTIG blijft in HET GELOOF... Kolosse wijk daarvan niet af naar rechts noch naar links, opdat gij voorspoedig zijt, overal waar gij gaat.

NIET LAAT AFBRENGEN DE HOOP en u NIET LAAT AFBRENGEN van DE HOOP van het Evangelie, dat gij gehoord hebt... Kolosse 1 NIET LAAT AFBRENGEN DE HOOP en u NIET LAAT AFBRENGEN van DE HOOP van het Evangelie, dat gij gehoord hebt... Kolosse wijk daarvan niet af naar rechts noch naar links, opdat gij voorspoedig zijt, overal waar gij gaat.

ikPaulus en dat verkondigd is in de ganse schepping onder de hemel, en waarvan ik, Paulus, een dienaar geworden ben. Kolosse 1 ikPaulus en dat verkondigd is in de ganse schepping onder de hemel, en waarvan ik, Paulus, een dienaar geworden ben. Kolosse wijk daarvan niet af naar rechts noch naar links, opdat gij voorspoedig zijt, overal waar gij gaat.

8 Dit wetboek zal niet wijken uit uw mond... = boek van de torah

overpeins 8...maar overpeins het dag en nacht.. prevelenmompelenmurmelen

overpeins 8...maar overpeins het dag en nacht..

8 opdat gij nauwgezet handelt overeenkomstig alles wat daarin geschreven is want dan zult gij op uw wegen uw doel bereiken en zult gij voorspoedig zijn. lett. verstandig handelen

9 Heb Ik u niet geboden: wees sterk en moedig? Sidder niet en word niet verschrikt, want de HERE, uw God, is met u, overal waar gij gaat.

10 Toen beval Jozua de opzieners van het volk: 11 Gaat midden door de legerplaats en beveelt instrueer het volk aldus: bereidt u teerkost...

drie dagende Jordaan overtrekken want binnen drie dagen zult gij de Jordaan hier overtrekken om bezit te gaan nemen van het land, dat de HERE, uw God, u tot een bezitting geven zal.