Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 juni 2014 Tollebeek 1. Handelingen 1 1 Mijn eerste boek heb ik gemaakt, Teofilus, over al wat Jezus begonnen is te doen en te leren, = Lucas 1:1-4 2.
Advertisements

Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Welkom op TOV! Bekering.
Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Het dak eraf Marcus21-12.
de genezing te Bethesda
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
het koninklijk bruiloftsmaal
Gisteren hebben we gezocht naar wat het koninkrijk van God inhoudt.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Bestemming God eren ….
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Preek: Jaap de Schipper.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
I. Zalving. Zalving, wadisdadan? De Nederlandstalige term messias is afgeleid van de stam masjiach משיח, een Hebreeuws woord dat bijna altijd verwijst.
Godsdienst.
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
libel eendagsvlieg metamorfose Grieks: meta morphoo trans formeren gedaante verwisseling.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
Groot geloof 1.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
Wie is mijn naaste? Lucas
Kom Hoger Teveel om te vergeven. Mattheüs 18: 21 Toen kwam Petrus bij Hem en zeide: Here, hoeveel maal zal mijn broeder tegen mij zondigen en moet ik.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
De doop?. Johannes ‘de doper’ Matteüs 3:1-6 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: ‘Kom tot inkeer, want het.
Met de vriend van mijn beste vriend…
Welkom.
Opdracht nr. Markus En nadat Johannes overgeleverd was, kwam Jezus in Galilea, predikende het Evangelie van het Koninkrijk Gods, 15. En zeggende:
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
Met foto’s en gedichten.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
13 december 2012, Bodegraven bijbelstudie nr. 1 Vanaf hoofdstuk 1:1.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
Vader Zoon Heilige Geest
27 okt Zoetermeer 1. voorgeschiedenis  Paulus bezoekt de tempel (21:27)  'ontwijding van de heilige plaats' (21:28)  bijna vermoord (21:31) 
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
Welkom in de samenkomst
4 juni 2015 Bodegraven. terugblik...  1:1-18, de proloog: het woord dat vlees werd  1:19-28 delegatie uit Jeruzalem interviewt Johannes  priesters.
de verheerlijking op de berg
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
26 november 2015 Bodegraven. terugblik  3:10-11 het gesprek met "de leraar van Israël" stuit reeds op onbegrip over "de aardse dingen";  'wedergeboorte'
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
17 december 2015 Bodegraven. terugblik Johannes 3:  gesprek met Nicodemus  : 'wedergeboorte'  : aardse en hemelse dingen  : Johannes'
30 januari 2016 Urk Jozef bij Potifar (Genesis 39)
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
26 mei 2016 Bodegraven. terugblik...  n.a.v. de genezing van de 38 jaar verlamde, wordt Jezus door de leidslieden neergezet als schender van de sabbat;
Levensweg NBG Bijbelvertaling
de brief aan de Romeinen
HET EVANGELIE.
Transcript van de presentatie:

Welkom in de samenkomst

Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het Koninkrijk der hemelen is nabij gekomen. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het Koninkrijk der hemelen is nabij gekomen.

11. Ik doop u wel met water tot bekering, maar Hij, Die na mij komt, is sterker dan ik; ik ben niet waardig Hem Zijn schoenen na te dragen; Die zal u dopen met de Heilige Geest en met vuur.

13. Toen kwam Jezus uit Galilea naar de Jordaan tot Johannes, om zich door hem te laten dopen. 14. Doch Johannes weigerde Hem zeer, zeggende: mij is nodig van U gedoopt te worden, en komt U tot mij ?

15. Maar Jezus antwoordde en zeide tot hem: Laat nu af, want dit is noodzakelijk om alle gerechtigheid te vervullen. Toen liet Johannes van Hem af.

16. Meteen nadat Jezus gedoopt was, steeg Hij op uit het water. En zie, de hemelen openden zich, en hij zag de Geest van God nederdalen als een duif en op Hem komen. 17. En zie, een stem uit de hemelen zeide: Deze is Mijn Zoon, Mijn Geliefde, in Wie Ik Mijn welbehagen heb !

Matthéüs En na zes dagen nam Jezus met Zich Petrus en Jakobus en Johannes, zijn broeder, en bracht hen op een hoge berg, in de eenzaamheid. 2. En Hij werd voor hen veranderd van gedaante en Zijn gelaat straalde gelijk de zon, en Zijn klederen werden wit gelijk het licht. 5. En zie, daar overschaduwde hen een lichtende wolk, en zie een stem uit de wolk zeide: Deze is Mijn geliefde Zoon, in Wie Ik Mijn welbehagen heb; hoort naar Hem ! Matthéüs En na zes dagen nam Jezus met Zich Petrus en Jakobus en Johannes, zijn broeder, en bracht hen op een hoge berg, in de eenzaamheid. 2. En Hij werd voor hen veranderd van gedaante en Zijn gelaat straalde gelijk de zon, en Zijn klederen werden wit gelijk het licht. 5. En zie, daar overschaduwde hen een lichtende wolk, en zie een stem uit de wolk zeide: Deze is Mijn geliefde Zoon, in Wie Ik Mijn welbehagen heb; hoort naar Hem !

Heer Jezus, Gij zijt mijn Gids Gij, o Heer zijt mijn Gids op mijn wegen, Gij, o Heer, zijt mijn Gids door de nacht, Gij, o Heer, zijt mijn Gids in mijn moeiten, Tot ik kom aan dat Land van Licht. Heer Jezus, Gij zijt mijn Gids Gij, o Heer zijt mijn Gids op mijn wegen, Gij, o Heer, zijt mijn Gids door de nacht, Gij, o Heer, zijt mijn Gids in mijn moeiten, Tot ik kom aan dat Land van Licht.