Vakverdieping 2014 D. Van Beek J.J. Collijn J de Vré.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het doen van eigen onderzoek
Advertisements

Provincie Limburg Workshop mentorschap 17/5/2013
Normen Ga van een positieve intentie uit Communiceer respectvol
Competentie 12 Kritiek geven en kritiek ontvangen
Kom verder. Saxion. Geautomatiseerde feedback Caroline Timmers 4 juni 2014.
Redactioneel schrijven Les 1
Het Mebra Kollege Informatieavond.
Medialandschap Blok 2, week 4 College #3.
CMD - VID (College Jaar 1, Winter)
MEDMEC02 Media en creativiteit les 6 IDENTITEIT. Les weekOnderwerpenVoorbereiding voor de volgende les 1 Toelichting op de module en de werkwijze. Toelichting.
Media en Creativiteit 2 Jaar 1 – Periode 2 Les 2 Identiteit
OPL presentatie Word-probleem.
NLT modules en excellentiebevordering
De inleiding van de les Functie? Aanpak?.
PRESENTEREN KUN JE LEREN
tafel van 1 tafel van 1 x 1 = 1 x 1 = 1 2 x 1 = 2 3 x 1 = 3 4 x 1 = 4
Programma ‘Gebruik ICT in de les’ 1. Eigen ervaring met gebruik ICT in de les 2. Inzet ELO voor tekstbespreking 3. Inzet ELO voor grammatica-oefening 4.
Niet differentiëren maar socialiseren
De basis van ADSL: het constructivisme
Netwerkvoormiddag Communicatieve Vaardigheden - Zakelijke Communicatie
Overdragen van de Informatica Jurriaan Hage, Silja Renooij Periode 2, 2009/2010.
Presenteren en communiceren
WORKSHOP werkvormen en media koppeling didactische principes
GSTPGO1 Onderzoek in Onderwijs
Thema 2, week 1.5 Instructiestrategie samenwerkend leren en basisomgangsvormen 29 september 2014 Periode 1 KOP
Communicatie 2 – kw 2 Les 3. Wat gaan we doen? Herhaling vorige week Feiteninterview Stagegesprekken Opdracht voor volgende week.
1 december  Toelichting BSA programma  Per onderdeel koppeling met thuis  Komende periode  Afsluiting.
Wie ben ik? Jan Zuur 51 jaar Docent-Coach Applicatie ontwikkeling en ICT-B Regisseur examinering In afrondende fase van Master Learning and Innovation.
Communicatie 2 – kw 2 Les 2. Wat gaan we doen? Korte herhaling van vorige week. Het kennismakingsgesprek Casussen uit je stage Afsluiting van de les:
VAD bijeenkomst 1.5. Inhoud VAD bijeenkomst Welkom, mededelingen, terugblik vorige week didactische ervaringen uit de praktijk 2. Opdracht Stille.
Truc met het ei! Toon Hermans (1916 — 2000) cabaretier, zanger, kunstschilder en dichter.
Bètadidactiek Beschrijving vak en NLT competenties die aan bod komen.
Bijeenkomst 5.  Doelen  Wat hebben jullie bij thema vanmorgen gedaan?  Feedback geven en ontvangen op huiswerkopdracht  Van doelen naar leeractiviteiten.
23 november  Doelen  Ophalen voorkennis Samenwerkend Leren  Jouw lessen: Activerende Didactiek  Opdracht verwerken theorie  Afronding ◦ Huiswerk.
Inkopen van voeding Ranjana de Vries Wat gaan we doen deze les? Lesdoelen Inleiding op het onderwerp Opdracht Pauze Poster presentatie Kahoot.
Thema 1 Studie en beroep in beeld Inhoud thema Taak 1 – Project Taak 2 – Werkplek in beeld brengen Taak 3 – Relatie studie en werkplek Centrale.
Hoe zet je leerlingen aan het werk?
Filmpje: e.com/watch?v=nEx pvLXap1U.
MIDDELEN OM TE PRESENTEREN.
Nieuwe technologische toepassingen in de zorg.
Les 4 havo Leesvaardigheistraining;
Onderzoek In Onderwijs – groep bèta
Wat is DRAMA??.
Docentvaardigheden ICT Mediawijsheid
Kwaliteit leerbedrijven
Nieuwe technologische toepassingen in de zorg.
Dinsdag 15 december 2015 Ranjana de Vries
De juiste route naar het juiste doel
Observeren rapporteren
Vakdidactiek en Onderwijskunde 2
Het ultieme masterplan
Educatie & voorlichting Communicatie & Didactiek
Kaas bereiden.
Workshop leerdoelen over druk en ruimte
Ontwerpen van een leerlijn voor zelfstandig leren en werken
Programma van vandaag uur Opening (aandachtspunten) uur De taken/rol van een teamleider: Dick Mol(teamleider, Entree.
Activernde didactiek & passende werkvormen
Ontwerpen van een leerlijn voor zelfstandig leren en werken
Basis Voedingsmiddelen Les 5 Zuivel Melk en melkproducten
Basis Voedingsmiddelen Les Zuivel Melk en melkproducten 2
Hoe laat ik leerlingen in de les leren?
Les 7 en 8 Spreken en gesprekken hoofdstuk 5 - tweegesprekken 5.1 – zakelijk telefoongesprek 5.2 – Adviesgesprek 5.3 – Klantgesprek 5.4 – klachtgesprek.
Portfolio opdracht Grondbewerkingsmachine of een Bemestingswerktuig
Evalueren om te leren vs. evalueren van het leren
Les 3 groepsdynamica en klassenmanagement
Hoe speel je de Pizza Game?
Vakdidactiek en Onderwijskunde 2
Besturen en Communiceren
Hoe laat ik leerlingen in de les leren?
Taallab 3.0 Online geletterdheid
Transcript van de presentatie:

Vakverdieping 2014 D. Van Beek J.J. Collijn J de Vré

 Theorie  Verdieping melkzuur  Aan de slag kaas uitpluizen en presenteren  Pauze  Practicum  Toets  Evalueren

 1. De leerling kan onderscheid maken tussen hulpstoffen en ingrediënten van kaas, en de functie van minimaal 2 hulpstoffen benoemen.  2. De leerling is in staat om les doel 1, aan de hand van eigenschappen van de gekozen kaas, uit te leggen aan zijn of haar medestudenten.  3. De leerling kan verklaren wat er met de micellen gebeurt tijdens het stremmen  4. De leerling is in staat om aan de hand van de uitgereikte taak analyse, receptuur en uitleg de wrongel te bereiden.

Danny.Jeroen.Jamie. De docent zorgt voor een krachtige leeromgeving, middels duidelijke en bondige theorie van het onderwerp van de verdieping en zorgt daarnaast voor uitdagende werkvormen (bijv. de expert methode). De docent let op signalen van concentratie verlies bij de student en grijpt in door de student een vraag te stellen over het onderwerp. Door middel van verbale & non verbale communicatie corrigeren en enthousiasmeren. De docent laat de besproken onderwerpen tijdens de les herhalen, dit aan de hand van controlevragen, om te zien of de stof begrepen is door de student. De docent verifieert de lesdoelen bij de taakanalyse d.m.v. open vragen te stellen. Een veilig leerklimaat creëren door het geven van positieve feedback op gedrag, houding en inzet. De docent benoemt de leerdoelen van de studenten en reflecteert dit door open vragen te stellen tijdens de les. De docent geeft de vragen door aan de studenten tijdens het onderwijs leergesprek. Leerdoelen duidelijk over brengen door ze tijdens de les te benoemen, vragen en herhalen.

 Noteer een woord wat je te binnen schiet bij kaas.  bereiding  bacterie  soort

Geconcentreerde melk met een paar hulpstoffen!!

Bestanddeeluitleg VochtVocht v.s. Vaste stof/ leeftijd VetSmaak EiwitBelangrijkste voedingsstof Koolhydraten, vitamines & mineralen

Melk Bacteriën Schimmels Eventuele smaak/ kleurstoffen

 Afkomst  Herkomst  Consistentie  Smaak  Etc.

 Uitgaanspunt  Onbewerkt  Campylobacter/ Salmonella  Standaardiseren/ Pasteuriseren/ Homogeniseren

 Herkomst  Samenstelling  Caseïne gehalte & Vet gehalte  Verhouding

 Zuursel  Chymosine  Kappacaseïne  Micellen  Het proces Het proces

 Melkzuurbacterie ( verdieping )  De gatenmaker  De smeerlap  Blauwe rakker  De witte jas

 Ontwikkeling smaak  Groei bacteriën & schimmels  Vocht verlies  Temperatuur en omgeving  Identiteit

Vakverdieping kaas

 Verdiepen in een door docenten gekozen kaassoort  De door de docenten gevraagde informatie verwerken in een Prezi/ PowerPoint of andere presentatie vorm.  De informatie op zo’n enthousiast mogelijke wijze aan de groep presenteren  Controleren of de informatie op de groep is over gekomen

 Expert worden over jullie kaassoort  Samenwerken  In korte tijd een presentatie samenstellen

 Voorzitter  Tijdsbewaker  Notulist i

 Ingrediënten  ( functie ) Hulpstoffen  Bacteriën/ schimmels  Bereiding  Toepassing

TijdslijnOnderwerp 0-25 minInformatie verzamelen/ presentatie ontwerpen minPresentatie groep minPresentatie groep minPresentatie groep minPresentatie groep minPresentatie groep 5.