De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe speel je de Pizza Game?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe speel je de Pizza Game?"— Transcript van de presentatie:

1

2 Hoe speel je de Pizza Game?
Op de volgende slide klik je 2 keer. De eerste keer is om het rad te starten. De tweede keer is om het rad langzaam tot stilstand te brengen. Klik niet te snel achter elkaar. Dat houdt het spannend! En zorg altijd voor een andere uitkomst. Onthoud het nummer van de pizzapunt waar de opdrachtpijl naar wijst als het rad tot stilstand komt. Kijk op het menu welke opdracht er bij het nummer hoort en voer deze samen uit. Evalueer aan het einde van de les de opdracht met de klas. Tip: Smaakt de Pizza Game naar meer? Pas dan samen met de klas de opdrachten op het menu aan.

3 Opdracht Draai Stop!

4 Menu Prototype Leerlingen Docenten
1. Pizza Margherita – #fitgirl #fitboy Zorg voor minimaal 5 minuten beweging tijdens de les 5. Pizza Worst – Weet jij het? Raad aan het einde van de les wat het lesdoel was 2. Pizza Hawai – Nieuw perspectief Zet het klaslokaal samen in een andere opstelling 6. Pizza Vegetariana – Quiz master Maak zelf een toets met antwoorden over de lesstof 7. Pizza Salami – In het kort… Kies twee leerlingen die aan het einde een samenvatting van de les geven 3. Pizza Garnaal – Wat vind je er zelf van? Beoordeel en deel je eigen gedrag en werkhouding tijdens deze les Prototype 8. Pizza Fungi – Huh? Leg een onderdeel van de lesstof aan elkaar uit Bonus 4. Pizza Picanto – Durf jij het aan? Laat minimaal een halve klas elders in het gebouw werken

5 Desserts Prototype Extra opdrachten
Opdrachten voor leerlingen: Bereid samen de volgende les voor Bedenk zelf de huiswerkopdracht Maak aan het begin van de les je persoonlijke leerdoel Kijk het huiswerk van je buurman na en geef feedback Bepaal zelf of je de les volgt Deel aan het einde van deze les een actueel vraagstuk met de klas Kies 2 leerlingen waar je weinig mee samenwerkt en vorm een groep van 3 Geef alleen positieve en specifieke feedback Beoordeel en deel je eigen gedrag en werkhouding tijdens deze les Opdrachten voor docenten: Evalueer het lesproces met (minimaal) 3 leerlingen naar keuze Bepaal één lesdoel en spreek deze uit Betrek een actueel thema in je instructie Geef 30 minuten klassikaal les en 20 minuten in debatvorm Geef progressiefeedback Laat leerlingen kiezen uit 3 werkvormen Leg deze les maximaal 5 minuten uit Geef geen huiswerk op Bonus: Laat één uur van dit vak vervallen Kijk de laatste 10 minuten iets leuks als de werksfeer goed is De klas beslist vandaag het thema voor de volgende les De docent controleert vandaag het huiswerk niet 10 keer de Pizza Game gespeeld? Leerlingen bepalen zelf één les Extra opdrachten De opdrachten in de Pizza Game zijn makkelijk te vervangen. Kies een van de opdrachten hiernaast, bedenk zelf een nieuwe opdracht, of beter nog, bedenk er samen met de klas een paar! Wil je een opdracht op het rad vervangen? Pas dan de tekst aan op het “Menu” in deze PowerPoint. Prototype

6 Tips Vragen stellen Tips
Heb je vragen over de Pizza Game? Stuur dan een naar Bekijk deze site voor meer informatie Tips Oefen het draaien van het rad voordat je de les geeft. Zo zorg je dat het in 1x goed gaat. Wacht na de eerste keer klikken even totdat je nog een keer klikt. Zo draai je altijd een andere uitkomst en blijft het spannend voor de klas! Bekijk voor de les de opdrachten op het rad. Bedenk hoe je dit in de les kunt verwerken. Vervang opdrachten die niet van toepassing zijn of die niet nieuw zijn voor je klas. Ga het experiment samen met de leerlingen aan! Wat denken zij dat de opdracht betekent? Welke opdrachten willen zij zelf aan het rad toevoegen? Maak de leerlingen onderdeel van het leerproces!

7 Leerlab klassikale context
Dit spel is tot stand gekomen tijdens het Leerlab Klassikale Context van Schoolinfo. Met dank aan en naar idee van: Citadel College Gymnasium Beekvliet Johannes Fontanus College St Vituscollege Teylingen College – Leeuwenhorst Waldheim-mavo De Pizza Game is vrij te gebruiken. Alle rechten blijven voorbehouden aan Schoolinfo.


Download ppt "Hoe speel je de Pizza Game?"

Verwante presentaties


Ads door Google