Man en Identiteit Wie of wat bepaalt jouw identiteit

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

De les van de graankorrel
Ik wens je De kracht van god.
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Water, schapen en vrouwen
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Evangelie der genade Vragen :
Welkom in de samenkomst
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
Van oud naar nieuw Efeze 4:17 – 5:20. Van oud naar nieuw Efeze 4:17 – 5:20.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
God en ons.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Welkom in deze kerkdienst
1e ADAM 2e ADAM X JEZUS X.
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
WELKOM OP TOV!.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
In de leerschool van het gebed
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Verlangens van God.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Wat is jouw lijstje? vya 29 december December lijstjesmaand.
aangename ont - moeting
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Zitten - Wandelen - Standhouden
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
Niets zonder Gods zegen
De nieuwe levenswandel Efeze
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Een voorbeeld dat navolging verdient
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
De heilige Geest bedroeven
Transcript van de presentatie:

Man en Identiteit Wie of wat bepaalt jouw identiteit www.mannenonderwijs.nl Ferdinand Bijzet

Ef. 4:17 - 24 17 Op gezag van de Heer zeg ik u dus met klem: ga niet langer de weg van de heidenen met hun loze denkbeelden. 18 In hun geest heerst duisternis en ze zijn vervreemd van het leven met God, omdat ze hem niet kennen en hun hart voor hem gesloten hebben. 19 Afgestompt als ze zijn, geven ze zich over aan losbandigheid en storten ze zich in allerlei zedeloze praktijken. 20 Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! 21 U hebt toch over hem gehoord, u hebt toch onderricht over hem gekregen? Door Jezus wordt duidelijk 22 dat u uw vroegere levenswandel moet opgeven en de oude mens, die te gronde gaat aan bedrieglijke begeerten, moet afleggen, 23 dat uw geest en uw denken voortdurend vernieuwd moeten worden 24 en dat u de nieuwe mens moet aantrekken, die naar Gods wil geschapen is in waarachtige rechtvaardigheid en heiligheid.

Ef. 4:17 - 24 25 Leg daarom de leugen af en spreek de waarheid tegen elkaar, want wij zijn elkaars ledematen. 26 Als u boos wordt, zondig dan niet: laat de zon niet ondergaan over uw boosheid, 27 geef de duivel geen kans. 28 Laat wie steelt niet meer stelen, maar eerlijk de kost verdienen door zelf hard te werken om iets weg te kunnen geven aan wie het nodig heeft. 29 Laat geen vuile taal over uw lippen komen, maar alleen goede en waar nodig opbouwende woorden, die goeddoen aan wie ze hoort. 30 Maak Gods heilige Geest niet bedroefd, want hij is het stempel waarmee u gemerkt bent voor de dag van de verlossing. 31 Laat alle wrok en drift en boosheid varen, alle geschreeuw en gevloek, en alle kwaadaardigheid. 32 Wees goed voor elkaar en vol medeleven; vergeef elkaar zoals God u in Christus vergeven heeft.

Identiteit Je wilt een antwoord hebben op die vraag: wie ben ik, waarvoor ben ik gemaakt? Ben jij geliefd, voel jij je geliefd?

Identiteitbepalers Ik ben wat anderen over mij zeggen Ik ben wat ik heb Ik ben wat ik doe

‘Ik ben wat anderen over mij zeggen’ ‘Misschien ben jij je gaan gedragen naar wat anderen van je verwachten om verdere teleurstelling te voorkomen’ Hoe weet je of je hier gevoelig voor bent? Als jij je leven inricht naar wat anderen vinden

‘Ik ben wat ik heb’ Ik heb een geweldige baan die mij status en aanzien geeft Ik heb vier geweldige kinderen die goed terecht zijn gekomen Ik heb fantastische ouders die mijn leven op de rails hebben gezet Ik heb een goede opleiding genoten Ik ben goed gezond

‘Ik ben wat ik heb’ Hoe weet je of dit in jouw leven (voor een deel) jouw identiteit bepaald? Als je het weghaalt, als deze dingen omvallen

‘Ik ben wat ik doe’ Hoe weet je of dit in jouw leven (voor een deel) jouw identiteit bepaald? Als je ontspannen op de bank zit, terwijl je het heel druk hebt!

Welke stem klinkt het luidst? Welke stem bepaalt in jouw leven het meest jouw identiteit? De stem die zegt: ‘Ik ben wat anderen van/over mij zeggen’ ‘Ik ben wat ik heb’ ‘Ik ben wat ik doe’  

God bepaalt je identiteit 1 Volg dus het voorbeeld van God, als kinderen die hij liefheeft, 2 en ga de weg van de liefde, zoals Christus, die ons heeft liefgehad en zich voor ons gegeven heeft als offer, als een geurige gave voor God. Ef. 5:1,2

God bepaalt je identiteit 1 Bedenk toch hoe groot de liefde is die de Vader ons heeft geschonken! Wij worden kinderen van God genoemd, en dat zijn we ook. Dat de wereld ons niet kent, komt doordat de wereld hem niet kent. 2 Geliefde broeders en zusters, wij zijn nu al kinderen van God. Wat we zullen zijn is nog niet geopenbaard, maar we weten dat we aan hem gelijk zullen zijn wanneer hij zal verschijnen, want dan zien we hem zoals hij is. 3 Ieder die dit vol vertrouwen van hem verwacht maakt zich rein, zoals ook Jezus rein is. 1 Joh. 3

‘Je bent aanvaard. Je bent aanvaard, aanvaard door datgene wat groter is dan jij (…). Probeer nu niets te doen; later zul je misschien veel doen. Streef nergens naar, presteer niets; maak geen plannen. Aanvaard eenvoudigweg dat je aanvaard bent. Als je dat doet, ervaar je genade.’ Paul Tillich in ‘Shaking the Foundations’