De kerkdienst als brandpunt van de gemeente De kerkdienst als soort herhaling van Exodus 19: God ontmoet zijn volk.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Als vreemdeling op weg naar Huis
Advertisements

Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Jezus onze Hogepriester
Aanbidding in de aanbieding?!?
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Zingen Vers 1 Zingt een nieuw lied voor God de Here
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Zingen Wees stil voor het aangezicht voor God, want heilig is de Heer.
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
Efeziërs 1:1-14.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
Geloven en nu….
Godsdienst 1 1.
Is het allemaal wel waar?
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Preek thema: Zeker weten?.
Eerste zondag van de 40 dagentijd 21 februari 2010 Exodus 3:1-18 Vanuit de brandende doornstruik roept God Mozes en stuurt hem naar Egypte. De Heer ziet.
Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken,
Verdieping en verbinding. God en wij 9 verhalen – zoek de verschillen? 9 verhalen – zoek de verschillen? Onderliggende basis: samen God ontmoeten Onderliggende.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Homofilie. Zoeken naar de kracht van genade naast elkaar gaan staan.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Het hart van verbondenheid
De derde grote etappe van de heilsgeschiedenis is de exodus. Om deze etappe te vertegenwoordigen is een van de drie vroege woestijnverhalen gekozen, die.
onze roeping als gemeente
Hartelijk welkom in deze dienst
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
Preek Jakobus 2:
Willy Koelewijn.
Preek Hebreeën 4:
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
Jij mag leven onder een open hemel
Introductie op het thema
Welkom in deze kerkdienst
Pinksteren Het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.
Hoe gaat het verder na Bethel?
Een prachtig stel! Johannes 1:17. Tegenstelling? Mozes en Christus: dicht bij elkaar Mozes en Christus: dicht bij elkaar “in het begin” “in het begin”
Niet zoveel is er nodig om gelukkig te zijn, en licht in de ogen te dragen, een paar mensen nabij, en een plek waar men brood en wat vriendschap mag vragen.
Welkom in deze kerkdienst
Zondag 27 maart 2011 Doop Olivier Albert Pieter van Winsen en Dain Vedder. Hij doet met ons en gaat bij ons in en uit. Hij heeft in zijn handen onze naam.
Een plek van aanbidding. “Bij aanbidding spelen de emoties en het gevoel voor schoonheid zeker mee, maar het is wel een grote reductie wanneer men aanbidding.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Welkom Israelzondag.
Eén in Gods hand Ezechiël 37:19d. Versplinterd? 10x gereformeerd? Crisis? Onverschillig? Een nieuw begin: helen wat kapot is.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 98: 1,2 Schriftlezing: Hebreeën 10: Tekst: Zondag 38.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Liturgie ♪ OPW:430 ♫ KND Voor we gaan ♪ 536:1,3 ♪ 518:1,3 ♪ 518:4,6 ♪ 575:1,2,6 ♪ 908:1,2,3 ♪ 908:4,5,7.
Welkom in deze kerkdienst op tweede lijdenszondag
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
We lezen: Markus 6: Handelingen 1: De preek gaat over: Markus 6: Voorganger: Ds. J. Holtland te Veenendaal-Oost Alle liederen worden.
We lezen: Exodus 2: 23 – 3: 15 De preek gaat over: Exodus 3: Voorganger: dhr. T. Waalewijn te Kampen Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
De koperen slang!. Heer’, wij komen vol verlangen, op Uw roepstem naar Uw dis, want door schuld met schrik bevangen zoekt ons hart vergiffenis: slechts.
Tempel en priesterschap 1 Petrus 2:1-10
Transcript van de presentatie:

De kerkdienst als brandpunt van de gemeente De kerkdienst als soort herhaling van Exodus 19: God ontmoet zijn volk

De kerkdienst als brandpunt van de gemeente Brandpunt van de gemeente – plek waar vuur ontstaat!

Je hebt de ontmoeting met Hem nodig Israël is op weg door de woestijn naar het beloofde land – door God te ontmoeten krijgen ze nieuwe kracht en bezieling God ontmoeten gebeurt niet alleen in de kerkdienst – maar in de kerkdienst ontmoeten we God samen met de gemeente

God komt in ons midden De centrale beweging in Exodus 19: God daalt neer om dichtbij zijn volk te zijn – God komt naar ons, meer dan wij naar Hem De les van Hebr. 12, 18-25: het is ten opzichte van Ex. 19 niet minder geworden, maar door Christus eerder meer

God komt in ons midden De kracht en de kern van elke kerkdienst: God laat zijn hart spreken – zo laat Hij zich ontmoeten

God zoekt contact God is uit op verbinding – Israël antwoordt God, gaat met God in gesprek, wat ook gebeurt in kerkdiensten Vragen / uitdagingen bij de praktijk van onze kerkdiensten: -Doen wij als gemeente wel genoeg mee? -Kom jij in de kerk om God te ontmoeten?

Die ontmoeting wil je leven dragen Waar God op uit is, of het doel van de ontmoeting met God: Dat jij en ik hand in hand met Hem verder gaan

Die ontmoeting wil je leven dragen De heiligheid van de kerkdienst zit ‘m niet in vormen of rituelen (of: in liederen en muziek), maar in de ontmoeting met God Kerkdienst als brandpunt van de gemeente: heilig vuur wordt aangestoken als we samen God ontmoeten!