/Gaio Vipstano C. Fonteio consulibus/,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Haar moeder, de Koningin, noemde men Ze woonde in een klein landje en haar vader was Er was eens een wondermooie prinses en ze noemden haar... Ze woonden.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Oorspronkelijk werd dit reeds rondgestuurd als een Word document.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
De barst in de kruik Vertaald uit het Duits. Freddy Storm – 06/2010.
Derde epeisodion en derde stasimon
de genezing te Bethesda
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Zonde, de grootste vijand
Het bewijs van haar liefde (Carmen 83, p. 74)
Christus: Zijn namen en levensgang
De pittige smaak van de uitverkiezing
4/4/2017 6:30 AM Markus 12:13-17 © 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may.
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Loze belofte (Carmen 70. p. 73)
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Vrouwen Zijn Niet Idioot.
Het huwelijk…
Mozes terug in Egypte De 10 plagen.
De visie is Jezus One for all.
Deel II verzoening.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
INHOUDSTAFEL TAALVERWERVING VERSUS LECTUUR DIFFERENTIATIE EVALUATIE Enkele punten uit het algemene deel Dietske Lehembre mei – juni 2013.
Welkom in deze kerkdienst
Een bericht speciaal voor jouw m’n
En inderdaad haar handen werden weer warm.
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
‘Liever een open relatie?’
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
De Romeinen en hun staatsvorm
De kerkvader Augustinus over
Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde.
Beste Vriend,    Het is met een enorm verdriet dat wij U heden het overlijden moeten melden van een zeer dierbare vriend, gekend onder de naam « Gezond.
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
12 sept 2013 Bodegraven 1. 2  vooraf lezen: 1Kor.7:12 t/m 24  indeling 1Korinthe 7  1 t/m 9: over het huwelijk  10 t/m 16: over echtscheiding  16.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Preek Jakobus 2:
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Praeceps posthac Agrippina ruere ad terrorem et minas,
Igitur Nero vitare secretos eius congressus,
Alexander, Napoleon en Joséphine
Nox eadem necem Britannici et rogum coniunxit,
De Bloem van de Eerlijkheid.
 Stiefvader van Nero  Vermoord door Nero  Stiefbroer van Nero  Brittanicus wil keizer worden  Vermoord door Nero.
Het bestuur van de stadstaat
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Onrecht !!! Vrouw geschopt en aan de haren getrokken voor gsm
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Beelden van de kerk.
Een voorbeeld dat navolging verdient
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
In deze dienst zal Ds. Verbree Voorgaan
Renaissance en Opstand
Opkomst van machtige vorsten 1.4. Vorsten brengen een scheiding aan tussen Kerk en Staat Tot de dertiende eeuw dachten de meeste Europeanen dat God maar.
‘Mixed up piles’.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Kies een partner in de Heer - 1 Kor.7:39b. Een partner krijg je, een partner kies je (O.T.) Wat de HEER toen zei, heeft betekenis voor nu (1 Kor.6) Houd.
Transcript van de presentatie:

/Gaio Vipstano C. Fonteio consulibus/, diu meditatum scelus non ultra Nero distulit, vetustate imperii /coalita audacia/ et flagrantior in dies amore Poppaeae, quae sibi matrimonium et discidium Octaviae /incolumi Agrippina/ haud sperans Tijdens het consulaat van Gaius Vipstanus en Gaius Fonteius stelde Nero de lang overwogen misdaad niet langer uit, omdat zijn moed groot was geworden door de lange duur van zijn regering en hij met de dag vuriger werd door zijn liefde voor Poppaea, die, terwijl ze voor zichzelf geen huwelijk verwachtte en geen scheiding van Octavia zolang Agrippina ongedeerd was, diu meditatum..distulit: welke 2 oorzaken noemt Tacitus hiervoor? 1. groeiend zelfvertrouwen 2. toenemende verliefdheid op Poppaea

qui iussis alienis obnoxius non modo imperii, crebris criminationibus, aliquando per facetias incusaret principem et pupillum vocaret, qui iussis alienis obnoxius non modo imperii, sed libertatis etiam indigeret: cur enim differri nuptias suas? met talrijke verdachtmakingen, en soms met grapjes de keizer verwijten maakte en hem een moederskindje noemde, die onderworpen aan andermans (van wie?) bevelen niet alleen geen macht had, maar ook geen vrijheid: want waarom werd de bruiloft met haar uitgesteld? incusaret, vocaret: verklaar de coniunctivus in betrekkelijke bijzin, definiërend Waarom heeft Poppaea zo’n hekel aan Agrippina? Agrippina wil niet dat Nero scheidt van zijn vrouw Octavia, dus kan Poppaea Nero niet als wettige echtgenoot krijgen.

Formam scilicet displicere et triumphalis avos; an fecunditatem et verum animum? Haar schoonheid viel natuurlijk niet bij hem in de smaak en haar grootvaders die een triomftocht hadden gekregen; of haar vruchtbaarheid en oprechte liefde? Poppaea geeft hier verschillende redenen waarom Nero met haar moet trouwen. Waarom noemt ze hier special verus animus? Octavia houdt blijkbaar niet van Nero Met welk tekstelement in het vervolg vormt dit een tegenstelling? (nurum) filio infestam

ne uxor saltem iniuriam patrum, Timeri, ne uxor saltem iniuriam patrum, iram populi adversus superbiam avaritiamque matris aperiat; Men vreesde dat zij als zijn vrouw tenminste de krenkingen jegens de senatoren, de woede van het volk jegens de trots en inhaligheid van zijn moeder zou openbaren; Geef naamval en functie van patrum en populi. genitivus objectivus/subjectivus

quod si nurum Agrippina non nisi filio infestam ferre posset, redderetur ipsa Othonis coniugio: maar als Agrippina geen schoondochter kon verdragen, tenzij die vijandig gezind was jegens haar zoon, dan moest zijzelf worden teruggegeven aan het huwelijk met Otho: Waarom zou Agrippina graag een schoondochter willen die filio infestam is? Dan heeft ze in haar schoondochter een bondgenoot tegen Nero.

[se] ituram [esse] quoquo terrarum, ubi audiret potius contumelias imperatoris quam viseret periculis eius immixta. (dan) zou zij waarheen ook ter wereld gaan, waar zij liever de vernederingen van de keizer hoorde dan er ooggetuige van was, terwijl ze meegesleept werd in zijn gevaren. imperatoris: gen. objectivus of subjectivus? objectivus: de keizer is het lijdend voorwerp van de vernederingen. Waar komen de contumeliae en pericula vandaan? van de kant van Agrippina

Haec atque talia lacrimis et arte adulterae penetrantia nemo prohibebat, /cupientibus cunctis/ infringi potentiam matris et /credente nullo/ usque ad caedem eius duratura [esse] filii odia. Deze en dergelijke woorden, die door tranen en trucjes van de verleidster diepe indruk maakten, hield niemand tegen, omdat allen verlangden dat de macht van zijn moeder werd verzwakt en omdat niemand geloofde dat de haatgevoelens van de zoon zich zouden verharden (en leiden) tot haar vermoording. nemo prohibebat: waarom niet? Iedereen wilde dat er een einde werd gemaakt aan de macht van Agrippina en niemand geloofde dat Nero haar echt zou vermoorden.