Toetreding van de OCMW’s tot het netwerk van de sociale zekerheid Stand van zaken KSZ-BCSS OCMW’s - KSZ – 31/03/2003.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De rol van de steden en gemeenten in het E-government van de sociale sector KSZ-BCSS Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Frank Robben Administrateur-generaal.
Advertisements

7 december 2011 Modernisering van de bevolkingsdiensten O pneming van de geboorten door gemeente van gebeurtenis in het Rijksregister. Naar een volledige.
Art. 60 en welzijnwetgeving Werkgroep activering 7 juli 2012.
Standpunt van de OCMW's in het automatiseringsproces van de sociale zekerheid Huidige toestand, vastgelegde projecten en perspectieven Sante Broccolo Chef.
HET IN OVEREENSTEMMING BRENGEN VAN HET RIJKSREGISTER MET HET BESTAND VAN DE AFGEVOERDEN GEHOUDEN DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID ADVIES.
Evolutie van de dienstverlening van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Infosessie BVPI KSZ-BCSS 03/02/2005 Patrick Laureyns Programmaleider
Integratie van de externe diensten voor preventie en bescherming op het werk in het netwerk van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid KSZ-BCSS 17/02/2005.
FAQ Activering – Nieuws. WINWIN Is WINWIN Activaplan ook van toepassing op OCMW- gerechtigden?
Capelo Carrière publique électronique – Elektronische loopbaan overheid 18 mei 2010.
Zelfstandige activiteit OCMW- begunstigden Werkgroep activering 7 juli 2012.
DSH : praktische afspraken Leuven 2 februari 2009.
Willebroekkaai, 38 B-1000 Brussel Website KSZ: Afschaffing van de SIS-kaart.
Communicatie_plannen Collegawerkgroep Communicatieambtenaren Provincie Antwerpen Eric Goubin.
E-RADEN Roadmap. AGENDA • Overzicht van nieuwe ontwikkelingen 2009 • Interfaces • Document Types : Meta-data • E-raden gratis ? • Perspectieven.
Provinciale ronden mei 2008
Regelhulp Regelhulp is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie.
26/02/2011 Federale Overheidsdienst FINANCIEN E-ID / My Minfin / TAX-ON-WEB 2011 Kuurne Jan Viaene.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Toekomst bestendig wonen
Digitaal Sociaal Huis 21 januari Agenda VanTot 12u13uBroodjes en koffie 13u13u45VERA : Operationele impact perceel 1 13u4514u15CORVE : Stand van.
RSZ-ONSS Studiedag DMFA - 11 maart DMFA-ondersteuning via Internet R. Van Lerberge, SmalS-MvM.
Dienstencatalogus 24 november Programma Wat is een productencatalogus Alle componenten op een rij – De generieke informatie – De specifieke informatie.
Economic Operators Registration and Identification
Weddeschalen & Weddebijslagen
7 december 2011 Evolutie van de projecten: de webservices, de toepassing RRNADMIN en de evolutie van het RR naar een relationele databank.
Modernisering van de KSZ-registers
20 jaar veilige elektronische gegevensuitwisseling in de sociale sector met respect voor de persoonlijke levenssfeer Frank Robben Administrateur-generaal.
Tips voor de succesvolle uitbouw van E-government KSZ-BCSS Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale Zekerheid Strategisch adviseur FEDICT.
Lunchcauserie Netwerk Klachtenmanagement 24 oktober 2011 Klachtenbehandeling per beleidsdomein. Kan dat? Hoe?
E-Government Architectuur Dordrecht Eén loket voor burgers
Capelo Carrière publique électronique - Elektronische Loopbaan Overheid November 2009.
Samenwerking POD MI, KSZ, RR en DVZ Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
Paperless Douane en Accijnzen
7 december 2011 Aangifte van adreswijziging via “mijn dossier”. Stand van zaken op 31/10/2011.
Uitwisseling tussen DHO en Kinderbijslag
22/10/2002Dimona - niet-elektronische instellingen1 DIMONA.
Hoofdstuk 4 Europese wetgeving.
Digiflow - Télémarc Uitrol naar OCMW’s
Nieuwe procedure voor de aanduiding van de veiligheidsconsulent* (1)
Werkgroep Activering 10 januari Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.
Koning Boudewijnstichting "De sociaalprofessionele integratievrijstelling in de berekening van het leefloon: knelpunten en denkpistes met het oog op hervorming"
Project: Elektronische medische kaart Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
Digitaal Sociaal Huis Samenwerkingsproject Vlaams-Brabantse sociale huizen 2 februari 2009.
Overzicht initiatieven op het vlak van beveiliging PIVO, 6 juni 2005 Carl Possemiers, Freddy Deprez.
E-Raden als extranet Leuven, 24 oktober 2005 Freddy Deprez, Algemeen directeur Jan Vangrinsven, projectleider.
Dit wordt het DSH Herent, 7 april Wettelijk kader Decreet van 3 maart 2008 Deadline van 22 mei 2009 voor het “sociaal huis” Minimale vereisten:
CLOUDCOMPUTING VOOR OCMW’ S Desktop As A Service – vloek of zegen?
KSZ-BCSS Frank ROBBEN – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Veralgemeend gebruik van de elektronische identiteitskaart in de.
User management voor ondernemingen en organisaties
Web Intake Systeem een uniek gemeentelijk project.
Dia 1 Productencatalogus: technische sessie Samen beter informeren.
Coördinatiecel Vlaams e-government 16/09/2014 Studie Interbestuurlijk e-government... één jaar later Coördinatiecel Vlaams e-government (CORVE) Web:
ScaldWIN, Internationale Scheldeweek 2011 De Schelde, rivierstroom als levensstroom.
Inleiding tot de multifunctionele aangifte
Het KB e-Depot Waarom, wat en voor wie
Internetdag Journée Internet E-government Wordt het een succes in België?
CENTRAAL KERKBESTUUR GENT STAD
11 Overlegvergadering Een kijk op de toekomst Katleen De Wilde (deskundige/inspecteur FANC)
De juridische context van de digitale factuur.
E-Government binnen de sociale zekerheid
Optimaliseren BPV keten
Coördinatiecel Vlaams e-government 1 Interbestuurlijke producten en dienstencatalogus November 2009: concept en stand van zaken.
Info Instellingen en leerlingen Wijzigingen Een blik op de toekomst –wijzigingen instellingendatabank –wijzigingen leerlingendatabank Regeerakkoord.
Mediprima De hervorming van de medische hulp uitgevoerd door de OCMW’s LENTE 2015.
Ontmoeting softwareleveranciers scholen – donderdag 8 juni 2006 Domein instellingen en leerlingen Wijzigingen voor het schooljaar
21 oktober 2015 Modernisering van het Rijksregister Vervanging van het centrale systeem Gebruikerscomité Eric Roelandt.
Elektronische kennisgeving van geboorte
Het verwijzingsrepertorium Implementatie van het project "Hubs-Metahub" 1.
Bevoegdheden IVC – kamer Sociale Zekerheid en Gezondheid
Een sociaal proces: van 20 blz. papier, naar 20 minuten aandacht…
Transcript van de presentatie:

Toetreding van de OCMW’s tot het netwerk van de sociale zekerheid Stand van zaken KSZ-BCSS OCMW’s - KSZ – 31/03/2003

- 2 - KSZ-BCSS 31/03/2003 De verplichting tot toetreding tot het netwerk van de sociale zekerheid OCMW’s zijn instellingen van sociale zekerheid volgens de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de sociale zekerheid. OCMW’s zijn instellingen van sociale zekerheid volgens de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de sociale zekerheid. OCMW’s moeten toetreden tot netwerk van de sociale zekerheid gecoördineerd door de Kruispuntbank. OCMW’s moeten toetreden tot netwerk van de sociale zekerheid gecoördineerd door de Kruispuntbank. Pilootwerkgroep OCMW’s actief sedert Pilootwerkgroep OCMW’s actief sedert Elektronische aangifte i.f.v. terugbetaling leefloon aan de FOD Sociale Zekerheid via het netwerk vanaf Elektronische aangifte i.f.v. terugbetaling leefloon aan de FOD Sociale Zekerheid via het netwerk vanaf Geen terugbetaling indien geen elektronische aangifte via netwerk. Geen terugbetaling indien geen elektronische aangifte via netwerk.

- 3 - KSZ-BCSS 31/03/2003 Voordelen van de toetreding tot het netwerk OCMW’s nemen deel aan een proces van modernisering, automatisering en informatisering van de sociale zekerheid. OCMW’s nemen deel aan een proces van modernisering, automatisering en informatisering van de sociale zekerheid. OCMW’s krijgen toegang tot gegevens die elders werden gecontroleerd. OCMW’s krijgen toegang tot gegevens die elders werden gecontroleerd. OCMW’s kunnen zelf gegevens ter beschikking stellen van het netwerk. OCMW’s kunnen zelf gegevens ter beschikking stellen van het netwerk. De sociaal verzekerde moet minder lastig gevallen worden. De sociaal verzekerde moet minder lastig gevallen worden. Betere dienstverlening aan sociaal verzekerde wordt mogelijk. Betere dienstverlening aan sociaal verzekerde wordt mogelijk. Het elektronisch gegevensverkeer via de Kruispuntbank is gratis. Het elektronisch gegevensverkeer via de Kruispuntbank is gratis.

- 4 - KSZ-BCSS 31/03/2003 Wat moet een ocmw doen om toe te treden? Beslissen welke toepassingen men gaat implementeren in appc/webbrowser. Beslissen welke toepassingen men gaat implementeren in appc/webbrowser. Aansluiten op PubliLink- of VERA-netwerk. Andere netwerken zijn mogelijk in de toekomst. Aansluiten op PubliLink- of VERA-netwerk. Andere netwerken zijn mogelijk in de toekomst.  Contactpersoon PubliLink: de heer Hayen, tel.:  Contactpunt VERA: tel.: Contact opnemen met de Administratieve cel van de FOD Sociale Zekerheid (SmalS-MvM). Contact opnemen met de Administratieve cel van de FOD Sociale Zekerheid (SmalS-MvM). Koninklijke Prinsstraat 102 Koninklijke Prinsstraat Brussel Tel.: Implementeren van toepassingen of testen webbrowser. Implementeren van toepassingen of testen webbrowser. Een OCMW moet een veiligheidsconsulent aanstellen. Een OCMW moet een veiligheidsconsulent aanstellen.

- 5 - KSZ-BCSS 31/03/2003 Veiligheidsaspecten Wie mag veiligheidsconsulent zijn? Wie mag veiligheidsconsulent zijn?  Personeelslid van het OCMW  Erkende gespecialiseerde veiligheidsdienst (SmalS-MvM)  Vereniging van OCMW’s  Samenwerken met veiligheidsconsulent van de gemeente onder bepaalde voorwaarden

- 6 - KSZ-BCSS 31/03/2003 Er zijn reeds +/- 45 elektronische berichten operationeel waaronder: Er zijn reeds +/- 45 elektronische berichten operationeel waaronder:  Consultatie van het Rijks- en Kruispuntbankregister  Mutaties van het Rijks- en Kruispuntbankregister  Integratie van een dossier in de repertoria van de Kruispuntbank en de FOD Sociale Zekerheid (SmalS-MvM)  Wijziging van een integratielijn in de repertoria  Consultatie van het secundair repertorium van de FOD Sociale Zekerheid (SmalS-MvM)  Consultatie van het personenrepertorium van de Kruispuntbank

- 7 - KSZ-BCSS 31/03/2003  Multifunctioneel attest afkomstig van de OCMW’s bestemd voor de verzekeringsinstellingen en de kinderbijslagsector  Loopbaanattest zelfstandigensector  Consultatie van de verzekerbaarheidssituatie bij de verzekeringsinstellingen

- 8 - KSZ-BCSS 31/03/2003 Projecten die worden voorbereid: Projecten die worden voorbereid:  Consultatie van het Wachtbestand voor vreemdelingen  Consultatie van het werkloosheidsdossier bij de werkloosheidssector  Automatische terugbetaling van voorschotten op kinderbijslag en toekenning van het recht op gewaarborgde gezinsbijslag  Automatische toekenning van een bisregisternummer  Consultatie personeelsbestand van DIMONA-databank  Aangifte van de OCMW’s aan de FOD Sociale Zekerheid met het oog op de terugbetaling van het leefloon (A053, A054, L053, L054)

- 9 - KSZ-BCSS 31/03/2003 Formaat van de berichten Drie mogelijke scenario’s. Drie mogelijke scenario’s.  Prefix A1 + gegevensgedeelte in IHFN  Prefix A1 + gegevensgedeelte in XML  Specifieke header + gegevensgedeelte in XML

KSZ-BCSS 31/03/2003 De meerwaarde van XML t.o.v. IHFN grotere flexibiliteit voor definiëren en onderhouden van een bericht grotere flexibiliteit voor definiëren en onderhouden van een bericht  bij evolutie van een IHFN-bericht - ofwel moet iedereen tegelijkertijd omschakelen bij een nieuwe versie van een IHFN-bericht - ofwel moet een nieuw IHFN bericht gedefinieerd worden  gemakkelijker groeperen of transformeren van een bericht  gemakkelijker te filteren (varianten) meer mogelijkheden qua toegankelijkheid nl. via het Web (Internet) meer mogelijkheden qua toegankelijkheid nl. via het Web (Internet) XML en OO-ontwikkelingen zijn op elkaar afgestemd XML en OO-ontwikkelingen zijn op elkaar afgestemd

KSZ-BCSS 31/03/2003 Evolutie binnen het KSZ- netwerk (1/4) alle uitwisselingen evolueren naar XML-berichten cfr. websites, e- government, portalen,…internet… door en voor iedereen d.m.v. open standaarden. alle uitwisselingen evolueren naar XML-berichten cfr. websites, e- government, portalen,…internet… door en voor iedereen d.m.v. open standaarden. investeren in IHFN heeft nog weinig zin voor nieuwe diensten investeren in IHFN heeft nog weinig zin voor nieuwe diensten  beperktere evolutiemogelijkheden  direct ontwikkelen naar de toekomst toe i.p.v. binnenkort over te schakelen naar XML  KSZ en een aantal sectoren zijn nu al actief bezig met de omschakeling naar XML

KSZ-BCSS 31/03/2003 Evolutie binnen het KSZ- netwerk (2/4) voorstel : uitwisseling van de nieuwe berichten en diensten in XML binnen KSZ-netwerk voorstel : uitwisseling van de nieuwe berichten en diensten in XML binnen KSZ-netwerk  zowel on-line als batch  XML-berichten tot 27,9 K i.p.v. 3 K  verbindingen : - bestaande verbindingen : huidige prefix A1 en datagedeelte in XML - nieuwe verbindingen met Application Servers en met HTTP(S) als protocol : header bilateraal af te spreken maar volledig bericht in XML.  beheersinstellingen zorgen voor eventuele omzettingen binnen de sector

KSZ-BCSS 31/03/2003 Evolutie binnen het KSZ- netwerk (3/4) bestaande diensten in IHFN / plat formaat blijven bestaan in parallel bestaande diensten in IHFN / plat formaat blijven bestaan in parallel  beperking van 3K blijft concrete afspraken omtrent gebruik XML concrete afspraken omtrent gebruik XML  vanaf 1/1/2004 : alle nieuwe berichten of wijzigingen aan bestaande berichten worden enkel nog in XML gedefinieerd. M.a.w. vanaf 1/1/2004 wordt geen IHFN-documentatie meer gewijzigd of aangemaakt  in geval van functionele aanpassingen aan bestaande stromen voor 1/1/ concrete afspraken omtrent evolutie van het formaat worden gemaakt in de werkgroep

KSZ-BCSS 31/03/2003 Evolutie binnen het KSZ- netwerk (4/4)  bestaande IHFN-stromen die geen wijzigingen ondergaan, kunnen blijvend uitgewisseld worden, ook na 1/1/2004  XML-bericht bevat alle nodige informatie voor de toepassingen  de prefix dient om het bericht over een netwerk te routeren : huidige A1-prefix om een IHFN- of XML-bericht uit te wisselen op het bestaande netwerk  voor uitwisselingen tussen Application Servers : prefix A1 vervalt, alles wordt gedefinieerd in XML en met een http(s)-header

KSZ-BCSS 31/03/2003 Van datastroom naar geïntegreerde diensten huidige werkwijze : huidige werkwijze : - kleine, geïsoleerde formulieren - rol van KSZ beperkt tot controles op het niveau van het verwijzingsrepertorium - KSZ geeft formulier door zonder inhoudelijke bewerking van de informatie - instelling voorziet zelf de logica in zijn toepassing tussen de verschillende formulieren geïntegreerde diensten : geïntegreerde diensten : - instelling vraagt aan de KSZ een welbepaalde dienst - de KSZ vraagt informatie op bij één of meerdere bronnen en aggregeert de resultaten tot 1 globaal bericht als antwoord op de gevraagde dienst - blijft conform de regels van het verwijzingsrepertorium

KSZ-BCSS 31/03/2003 Introductie XML in project OCMW’s (1/4) OCMW’s die reeds gebruik maken van de bestaande berichten in IHFN-formaat mogen deze blijven gebruiken of verder blijven ontwikkelen. OCMW’s die reeds gebruik maken van de bestaande berichten in IHFN-formaat mogen deze blijven gebruiken of verder blijven ontwikkelen.  De KSZ garandeert nog verschillende jaren deze uitwisselingswijze.  Met behulp van prefix A1 (plat formaat). Voor OCMW’s die nog geen gebruik maken van de bestaande berichten, kunnen nieuwe diensten worden geïmplementeerd in XML met nieuwe, geïntegreerde functionaliteiten. Voor OCMW’s die nog geen gebruik maken van de bestaande berichten, kunnen nieuwe diensten worden geïmplementeerd in XML met nieuwe, geïntegreerde functionaliteiten.

KSZ-BCSS 31/03/2003 Introductie XML in project OCMW’s (2/4) Behoeftenanalyse geïntegreerde diensten in overleg met de FOD Sociale Zekerheid (SmalS-MvM) en met vertegenwoordigers van de OCMW’s: Behoeftenanalyse geïntegreerde diensten in overleg met de FOD Sociale Zekerheid (SmalS-MvM) en met vertegenwoordigers van de OCMW’s:  betreft het herzien van de volgende diensten: - de identificatie van een persoon - de integratieprocedures - de wijziging van de integraties - de consultatie van de repertoria - de wijziging van de identificatiegegevens (incl. vervangingsvoorstellen)

KSZ-BCSS 31/03/2003 Introductie XML in project OCMW’s (3/4) voordelen: voordelen:  Diensten aangepast aan de behoeften van de OCMW’s  Minder te ontwikkelen berichten  Vereenvoudiging van de verwerking bij de toepassing van de gebruikers implementatie van deze diensten op de KSZ tegen 30/09/2003 implementatie van deze diensten op de KSZ tegen 30/09/2003 op 30/09/2003 definitieve schema’s van XML-berichten op 30/09/2003 definitieve schema’s van XML-berichten testen berichten vanaf oktober 2003; operationeel helft 2004 testen berichten vanaf oktober 2003; operationeel helft 2004

KSZ-BCSS 31/03/2003 Introductie XML in project OCMW’s (4/4) Bestaande berichten zoals: Bestaande berichten zoals:  Multifunctioneel attest (A036, L036)  Loopbaanattest zelfstandigen (A301, L301)  Consultatie verzekerbaarheidsbestand (L891) zullen op vraag ter beschikking worden gesteld in XML De KSZ doet eventueel de conversie naar instellingen zodat deze de programmatie niet moeten aanpassen. De KSZ doet eventueel de conversie naar instellingen zodat deze de programmatie niet moeten aanpassen. Technische informatie beschikbaar op de website van de Kruispuntbank: Technische informatie beschikbaar op de website van de Kruispuntbank: