Kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Woord van Leven Januari 2010.
Woord van Leven Januari 2014.
Ik wens je De kracht van god.
Geheimzinnig en onzichtbaar
Woord van Leven Februari 2011.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Discipelschap.
Godsdienst.
Woord van Leven September 2012.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Zonde, de grootste vijand
Woord van Leven Augustus 2013.
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Woord van Leven April 2014.
Woord van Leven Juli 2012 “Wie heeft zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zijn; maar wie niets heeft zal zelfs het laatste worden ontnomen.”
Woord van Leven Februari 2010.
Woord van Leven November 2009.
Woord van Leven Mei 2011.
Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.
Woord Van Leven Maart 2014.
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Woord van Leven December
Woord van Leven November 2012.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Woord van Leven Februari
Woord van Leven December 2012 “Wie Hem ontvingen en in zijn naam geloven, heeft Hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden” Johannes 1,12.
Woord van Leven Juni 2011 “U moet u niet aanpassen aan deze wereld, maar uw gezindheid vernieuwen. Zo zult u ontdekken wat God van u wil en wat goed.
GODS DAGELIJKSE LEIDING
December 2013 Woord van Leven "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde.
Woord van Leven Oktober 2012 “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5.
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Juni 2013 Woord van Leven "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Woord van Leven Oktober 2009.
Met handen en voeten geloven 1
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Woord van Leven Juni 2014.
Woord van Leven September 2011.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Woord van Leven Juli 2014.
Preek Jakobus 2:
Woord van Leven Augustus 2014.
Woord van Leven Woord van Leven Augustus 2012 Augustus 2012.
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
Woord van Leven November
Woord van Leven Maart 2015.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Woord van Leven Maart 2011.
In deze dienst zal Ds. J.Th. Jonkman voorgaan Voor de dienst zingen we Gezang 167 Na de zegen Psalm 19: 1, 3 Schriftlezing: Prediker 7: 15 – 22 Tekst:
September 2014 Woord van Leven “Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7.
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Welkom.
Woord van Leven November 2014.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Woord van Leven April 2015 “Ik ben voor iedereen wel íets geworden” (1 Cor 9, 22)
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Spring in het diepe!.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 2 onze traditie en onze missie.
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad
Transcript van de presentatie:

Kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws. Marcus 1,15 Klikken om door te gaan

“De tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij. Bekeer u en geloof aan dit goede nieuws.”

Jezus brengt een blijde boodschap Jezus brengt een blijde boodschap. Met zijn komst begint een nieuw tijdperk, een tijdperk van genade en van redding. Zijn woorden zijn een uitnodiging om het grote nieuws met eenvoud en geloof te ontvangen en binnen te gaan in Gods Koninkrijk dat in uw bereik wordt gesteld.

Hij geeft ook de weg aan: zich bekeren en geloven in het evangelie Hij geeft ook de weg aan: zich bekeren en geloven in het evangelie. Dat houdt in: het roer radicaal omgooien en het woord dat God via Jezus tot u richt ernstig nemen.

Bekering en geloof. Deze gaan hand in hand; het één gaat niet zonder het ander. Zowel de bekering als het geloof komen voort uit het contact met het Levende Woord, Onze Lieve Heer en Leidsman ten leven.

Kom dus tot inkeer en verdiep uw geloof door meditatie van het Evangelie

Wanneer het woord van God door iemand wordt aangenomen en beleefd, brengt het in hem of haar een totale mentaliteitsverandering tot stand. Dat heet bekering. Het hart van wie dan ook, Europeaan, Amerikaan, Aziaat, Australiër, Afrikaan, wordt dan vervuld van de ingesteldheid en de gevoelens van Christus. Je gaat met de ogen van Hem kijken naar de omstandigheden, de mensen en de maatschappij.

Maar hoe kan het evangelie het wonder volbrengen van een diepe bekering en van een nieuw en lichtend geloof ? Het geheim is te vinden in het mysterie dat de woorden van Jezus in feite zijn.

Het zijn niet zomaar aansporingen aanwijzingen richtlijnen suggesties geboden. In het woord van Jezus is Hijzelf aanwezig. Hij spreekt daarin tot u, hier en nu, terwijl u zijn woorden leest, hoort of mediteert.

We kunnen Hem dus ontmoeten in zijn woord We kunnen Hem dus ontmoeten in zijn woord. We zijn één met Hem wanneer we zijn woord opnemen in ons hart zoals Hij wil dat we het opnemen, dat wil zeggen: bereid om het in leven om te zetten. Dan wordt Hij in ons geboren en groeit Hij in ons.

Daarom richt Jezus deze dringende en veeleisende uitnodiging tot ieder van ons:

Kom tot inkeer en verdiep uw geloof

Je meent misschien dat de woorden van het evangelie te hoog gegrepen zijn en te moeilijk, dat ze te ver afstaan van onze gewone manier van leven en denken. Dan ben je misschien geneigd om er maar niet naar te luisteren of om ontmoedigd te raken.

Maar dat gebeurt alleen als je denkt dat je er in je eentje voorstaat, dat je de berg van je ongeloof helemaal alleen moet verplaatsen.

Maar als je ook maar één van de woorden van het evangelie in leven probeert om te zetten, vind je daarin een onverwachte hulp, een unieke kracht, een ‘lamp voor je voeten’, zoals Psalm 119 zegt.

Want ieder woord is een aanwezigheid van God, en wanneer je het in je opneemt, maakt het je vrij, het zuivert je, het verandert je, het geeft je steun, vreugde en wijsheid.

Zo dan, kom tot inkeer en hecht geloof aan het goede nieuws. Marcus 1,15

Heel veel keren op een dag kan dit woord ons helderheid geven.

Telkens wanneer we botsen met onze eigen zwakte of met die van een ander, iedere keer dat het navolgen van Jezus onmogelijk of onzinnig lijkt, iedere keer dat de problemen ons boven het hoofd dreigen te groeien, telkens kan dit woord ons vooruit helpen, frisse lucht geven, een stimulans zijn om opnieuw te beginnen. Zeg gewoon: Voor U Heer!

treden Een kleine, snelle ‘koerswijziging’ kan al genoeg zijn om uit de cocon van uw eigen ik te treden en u open te stellen voor de Heer, met Hem vereend te leven, een ander leven te ervaren, het ware leven.

En als we deze ervaring kunnen delen met bevriende mensen die het evangelie ook als richtsnoer van hun leven hebben gekozen, dan zullen we zien dat de christelijke gemeenschap rondom ons opbloeit.

Want als het woord van God wordt geleefd en wordt meegegeven aan anderen, brengt het ook dit wonder tot stand: het doet een zichtbare gemeenschap ontstaan die zout en desem wordt voor de maatschappij en in elk hoekje van de wereld getuigt van Christus.

Zo dan, kom tot inkeer en hecht geloof aan dit Goede nieuws. Marcus 1,15 Tekst van Chiara Lubich (1920-2008) Deze powerpoint in verschillende talen is te downloaden op: www.santuariosancalogero.org