Personeelsessie LOKO.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Startbijeenkomst Leren Leren in een professionele oefencultuur
Advertisements

Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Identiteitsverankering
situationeel leiderschap
Uitslag enquête over online pesten
Leerlingbemiddeling / mediation
Flip Jan van Oenen Clemens Bernardt
Bedrijfsverbetering met de Code
Klik op de app om de e-learningapplicatie te starten.
Beroepsvaardigheden onderdeel van SBC
Welkom Afdeling Zorg KBO 29 augustus Aanleiding • Rapport ledenonderzoek KBO Loon op Zand • Vraag om coördinatie en meer samenhang • Toekomstige.
Time management in het onderwijs
Een eerste kennismaking Julia Kool en Johan Hahn 9 October 2010
Samenwerken aan “rechtstreeks toegankelijke hulp”.
Rond de (keuken)tafel, over het versterken van zelfregie
Samen bouwen aan zelfvertrouwen
hoe gaan we om met verschillen in leercapaciteit
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Conditietest als basis voor samenwerking. De conditietest is een hulpmiddel voor vrijwilligersgroepen om: de huidige kwaliteit van de groep te meten en.
Hoe moet je het vooral NIET doen?
Evalueren is een verzamelnaam van:
Thuis leren en studeren. Tip Oktober © Have Tip November Tip December Tip Januari Tip Februari Tip Maart Tip April.
Een startersgids voor innovatie
Mogelijke oplossingen vrijwilligersbeleid NSL
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Middenmanagement in positie VO Congres 2013
Luisteren Parafraseren; Reflecteren van gevoel; Herhalen; Ordenen;
Proces en Product.
VLECHTWERKEN IN PRAKTIJK LOOPBAANONTWIKKELING Bea Janssens
Leiderschap en organisatie
Iedereen coach naar Jef Clement.
SOCIALE COMPETENTIE Jacqueline Blaak-Venneman.
Wat willen we vandaag doen?
Enquête-uitslagen PowerPoint Fanfare Sint Caecilia 2011.
Aan de slag met de BETERapp
Motiveren van vrijwilligers
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
Communicatiehandvatten Blijf in contact
Communicatie met ouders
Dienstverlening voor integere en geweldloze communicatie Presentatie door R.R. Annema.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Visum en overheidsopdrachten
Feedback vragen Studiemiddag Bacherlor College 29 januari 2015
Babbelen met ouders… maar niet zomaar!
Onze doelen en visie in beeld
Belangrijke tips voor een spreekbeurt
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Het coachende functioneringsgesprek
Solliciteren: wat wil ik?
Met talenten werken in je team Een werkwinkel voor Zin?Ja! Guy Geerens
Week 7 Jacqueline Koopmans Docentenkamer PH 01.12
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
Jongeren & geld. Zakgeld Hoeveel zakgeld krijgen jongeren? leeftijdzakgeld (per maand) 12€ 19 13€ 23 14€ 25 15€ 30 16€ 31 17€ 36.
DOOR! & SIEN Inspiratiesessie culturele veld CantaYoung ervaringen Toon Peerboom 30 januari 2016 ECI Cultuurfabriek Roermond.
Onderzoeksteam Berber Laarman Manja Bomhoff Johan Legemaate Roland Friele Arno Akkermans Adviseurs Inge Mulders Katrijn Broekman.
Vele wegen leiden naar Rome Over differentiëren in het Primair Onderwijs EDR Studiedag 22 november 2012 Onderwijs op maat Jantine Kuijpers
Omzetten PAS-regelingen en leeftijdsdagen Danielle Wiek.
09/11/2009 Interactie met studenten Workshop opleiding Psychologie 9 november 2009.
In de rol van opleider 13 december Inhoud Taken en competenties rol opleider Leerstijlen Ontwikkelen naar zelfstandig leren Structureren en doceren.
WELKOM in de 3 e graad!. Samen en apart ? samen -Nederlands luisteren, spreken, creatief schrijven, lezen -WO -muzische vorming: knutselen, muziek, drama,
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Met STAR(R) meer zicht op competentieontwikkeling
Les 1 zgk kwaliteitszorg.
Nee Zeggen!.
Persoonlijk Leiderschap
Nee-zeggen Footer Text 12/30/2018.
Prioriteiten stellen.
Startgroep nieuwe HR-cyclus
Transcript van de presentatie:

Personeelsessie LOKO

Doel van deze vorming Personeelsbeleid vaak zwak punt Nood aan duidelijk afspraken voor iedereen Delen van goede praktijken, leren van de slechte

Help! De sfeer op ‘s meiers zit er goed in. Elke dag veel mandatarisen en coco-leden aanwezig. Een staflid geeft aan dat ze eigenlijk wel geen werk meer gedaan krijgen. Wat doe je? Een centraal staflid vraagt om thuis te werken. “Zo krijgt hij/zij meer werk gedaan.” Wat doe je? Een week voor LOKOmotion geeft de staf centraal aan op vakantie te willen. Wat doe je? Ithaka was wel erg zwaar. De staf cultuur vraagt bijkomende compensatie. Wat doe je?

Algemeen Stafleden zijn geen vrijwilligers Een professionele staf vereist een professionele werkgever en een degelijke omkadering Goede afspraken maken het leven gemakkelijker Verlof Pauzes Werkuren Vorming …

Help! (2) Een staflid klaagt bij zijn coördinator dat hij zijn/haar werk niet gedaan krijgt en vooral onbegrijpelijk vindt dat andere stafleden blijkbaar tijd genoeg hebben voor muziek en facebook op kantoor. Wat doe je?

1. Planning en opdrachten Duidelijke taken afspreken Inschatten wat wordt gevraagd, wanneer en hoeveel tijd het kost Zonder goede doorstroom zijn cocobeslissingen waardeloos Stel deadlines op

1. Planning en opdrachten: tips Maak taakomschrijvingen Wekelijkse afstemming van taken tussen cocolid en staf  Kan via een google doc met kalender & taken Bespreek op een coco ook wie wat doorgeeft aan de staf.

Help! (3) De kringcoördinator vraagt hulp aan de centrale en financiële staf. Deze geven echter aan zich met de exploitatie voor de pcc en met andere taken bezig te zijn. Wat doe je? Een staflid heeft bij de organisatie van evenement een bestelling gedaan voor materiaal boven het voorziene budget. Wat doe je?

2. Bewaken van het proces Continue opvolging van taken is vereist Pas op niet automatisch enkel op de staf centraal terug te vallen Zoek een evenwicht tussen autonomie en aansturing. Waar is toestemming voor vereist? Terugkoppeling van de staf vereist beschikbaarheid coco

2. Bewaken van het proces: tips Deel de agenda’s met de staf (centraal) Zorg dat je elke dag ‘bereikbaar’ bent op een vast moment voor je staf Bespreek wekelijks voortgang met je staf Bespreek met volledige staf ¾ wekelijks de toekomstige taken – coco opdrachten Las een vast personeelspunt in op de coco (bespreking verlof, taakafstemming, extra ondersteuning,…)

Help! (4) Een staflid is telkens aanwezig tijdens de werkuren. Telkens als je vraagt om bepaalde taken uit te voeren is er echter geen tijd of is het staflid ‘er nog mee bezig’. Wat doe je? Een staflid voldoet helemaal niet aan de vereisten die je hebt gesteld. Het lijkt beter niet met dit staflid verder te gaan, wat doe je?

3. Resultaten en feedback Feedback geven doe je meteen Zonder afspraken vooraf kan je niet oordelen achteraf Feedback is geen evaluatie Evaluatie is essentieel voor ontslagprocedure Maar in de eerste plaats een hulpmiddel te verbetering! Feedback & evaluatie gaat in 2 richtingen!

3. Resultaten en feedback: tips Geef feedback op je wekelijks overleg, wat is gelukt, wat niet, waarom? Bekijk het algemeen functioneren. Plan formele evaluaties in Een evaluatie moet vertrekken van wat al gezegd is. Als je nooit iemand op een fout hebt gewezen, is het niet gepast er opeens mee uit te pakken. Gebruik een evaluatie formulier (zie bijlage)

Tot slot, nog enkele algemene zaken Afspraken afstemmen naar gelang de plaats waar de aansturing gebeurt (input, proces of output & feedback) Zorg voor een systematiek: zonder periodiciteit wordt in oude gewoontes hervallen! Geef waardering, voldoende kwalitatieve taken en creëer een gevoel van samenhorigheid. Luister en praat. Zorg dat je als cocolid zelf tegen bovenstaande regels geen fouten maakt. Een goed voorbeeld...

En dus morgen… Zorg ik dat binnen de coco alle afspraken duidelijk zijn Zorg ik voor systematisch overleg met mijn staf Plan ik feedback en evaluatie in