Onze Joodse Wortels.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De opstandingen in de bijbel
Advertisements

Deze presentatie bevat beelden van de kruisiging,
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Video clip scheermesjes fabrikant….
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
Zonde, de grootste vijand
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Gelukkig zijn is ....
1. Ik dacht altijd dat de zes dagen in Genesis 1, herscheppingsdagen waren: de schepping werd goed geschapen, vervolgens verwoest en daarna in zes dagen.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
Zondag 19 mei 2013 Den Haag 1. Op welke dag ontvingen de discipelen de heilige Geest? op de dag van Christus' opstanding op de Pinksterdag andere dag.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
Pasen & Pinksteren op één dag!
zielig & geestig sluit aan op de inleiding - rups - vlinder
David, een profeet psalm 16.
1 19 sept 2013 Rijnsburg 19 sept 2013 Rijnsburg. 2 Lezen: Hebreeën 6:1-8 BELANGRIJK voor het verstaan van de Hebreeën-brief  de brief staat (oorspronkelijk)
"OOK ONS PASCHA IS GESLACHT".
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Levensstijl van het Koninkrijk van God. I. Garden Lifestyle Lifestyle is een mode woord.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
ABC van het geloof Soms doen mensen alsof het een soort hogere wiskunde is, het geloof in God de Drie-enige. Met een simpel sommetje kom je niet uit:
God maakt zijn zegen waar 1.
EEN CHRISTELIJKE KIJK OP HET LICHAAM. Leviticus 19,1-2: De heer sprak tot Mozes: 2 ‘Zeg tegen heel de gemeenschap van de Israëlieten: Wees heilig, want.
Kolossenzen 3:8-9 8 Maar nu legt ook u dit alles af, namelijk toorn, woede, slechtheid, laster, en schandelijke taal uit uw mond. 9 Liegt niet tegen elkaar,
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
Leven zoals God het bedoelde?!
Mannelijk en vrouwelijk Seksualiteit (deel 1)
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Opmerkelijke zaken in de Bijbel
Brood & beker deel 1.
13 juni 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 7:1 1. 1Korinthe 7 1 Wat nu de punten betreft, waarover gij mij geschreven hebt, het is goed voor een mens niet.
21 september 2014 Rotterdam. Handelingen 20 6 Maar wij voeren na de dagen der ongezuurde broden van Filippi af en kwamen binnen vijf dagen bij hen te.
Mannenconferentie, 23 november 2014
Strijd tegen de zonde?.
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
Welkom!.
27 november 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik... 1Korinthe 15: :Met wat voor lichaam worden de doden opgewekt? 36: De natuur illustreert het; 37-39:
Het levende Woord.
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
Het evangelie van de opstanding
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
2 Korinthe 3. 5 Niet dat wij uit onszelf bekwaam zijn iets als ons werk in rekening te brengen, maar onze bekwaamheid is Gods werk, 2Korinthe 3.
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Paulus op reis Handelingen 17. Paulus in Athene 25 Hij wordt ook door mensenhanden niet gediend alsof Hij iets nodig heeft; Hij Zelf geeft aan allen.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Sabbat 2 april 2016 De grootste misleiding ooit. De eerste leugen van satan, sprak hij tegen Eva Genesis 3:4 “Gij zult niet sterven”. De eerste misleiding.
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
1 Tessalonisenzen 5:23 En moge de God van de vrede Zelf u geheel en al heiligen, en mogen uw geheel oprechte geest, de ziel en het lichaam onberispelijk.
Gaven van de Geest.
BEELDENDE KUNST Genesis 1:26-28
Gods Verlangen ???.
Een levende ziel 5 november 2017 Den Haag.
Transcript van de presentatie:

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels Gen.1:26-27 En God zeide: Laat Ons mensen maken naar ons beeld, als onze gelijkenis,…27 En God schiep de mens naar zijn beeld; naar Gods beeld schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij hen. 2:7 toen formeerde de HERE God de mens van stof uit de aardbodem en blies de levensadem in zijn neus; alzo werd de mens tot een levend wezen. (dit vers is een uitwerking – boek in een boek - van 1:26-27)

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

Het leven van de mens is afhankelijk van Onze Joodse Wortels Het leven van de mens is afhankelijk van de adem des levens en heeft het bloed nodig om het lichaam in leven te houden.

Onze Joodse Wortels Want, wat de ziel van alle vlees betreft, het bloed ervan is zijn ziel;

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

1) Nefesh (ziel) 2) Ruach (geest) Chayah (leven) 3) Neshamah (adem) Onze Joodse Wortels 1) Nefesh (ziel) 2) Ruach (geest) Chayah (leven) 3) Neshamah (adem) Yechidah (uniek)

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

Ieder mens draagt de Adem van God (ruach) in zich. Onze Joodse Wortels Ieder mens draagt de Adem van God (ruach) in zich.

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels

Onze Joodse Wortels