De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BEELDENDE KUNST Genesis 1:26-28

Verwante presentaties


Presentatie over: "BEELDENDE KUNST Genesis 1:26-28"— Transcript van de presentatie:

1 BEELDENDE KUNST Genesis 1:26-28
En God zeide: Laat Ons mensen maken naar ons beeld, als onze gelijkenis, opdat zij heersen over de vissen der zee en over het gevogelte des hemels en over het vee en over de gehele aarde en over al het kruipend gedierte, dat op de aarde kruipt. En God schiep de mens naar zijn beeld; naar Gods beeld schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij hen. En God zegende hen en God zeide tot hen: Weest vruchtbaar en wordt talrijk; vervult de aarde en onderwerpt haar, heerst over de vissen der zee en over het gevogelte des hemels en over al het gedierte, dat op de aarde kruipt.

2 Beeldende kunst is de vorm van kunst waarbij het beeldende (de afbeelding) voorop staat. Een afbeelding in de zin van een uitbeelding, die een platte of een ruimtelijke vorm kan aannemen met een zichtbaar resultaat (Wikipedia).

3 God maakte de mens naar zijn beeld.
De duivel wil de mens maken naar zijn beeld. De mens wil de ander maken naar zijn of haar beeld. Maar welk beeld hebben wij van onszelf en welk beeld hebben wij van die ander; het beeld dat voorop staat?

4 GOD IS BEGONNEN MET BEELDENDE KUNST
“Laat ons mensen maken naar ons beeld, …” Jeremia 18:2-6a God is als de pottenbakker … Hij vormde de mens uit klei. God vergeeft voor wat je bent, en Hij heeft je lief voor wie je bent.

5 IEDER MENS DOET AAN BEELDENDE KUNST
De vraag is echter welk beeld heeft hij van zichzelf? Het ideale beeld van zichzelf. Het verkeerde beeld van zichzelf. Het beeld dat zij hebben van de ander; wordt bepaald door het beeld dat men heeft van zichzelf.

6 We willen zelf de pottenbakker zijn en als het er niet goed uitziet …
BEELDENDE KUNST BEÏNVLOED ONZE HOUDING EN RELATIES We willen zelf de pottenbakker zijn en als het er niet goed uitziet … slaan we het kapot!

7 Als dat in het verleden gebeurd is zal het in het heden onze houding en relaties beïnvloeden.
Fil.2:3 Doe niets uit eigenbelang of eigendunk, maar laat in nederigheid de een de ander voortreffelijker achten dan zichzelf. Het begint bij onszelf pas dan kan het bij de ander.

8 Laat het pottenbakken aan God over!


Download ppt "BEELDENDE KUNST Genesis 1:26-28"

Verwante presentaties


Ads door Google