© John E. Newby/WWF-Canon

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
In deze presentatie kijk je naar een aantal filmpjes.
Advertisements

‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Life in the universe.
Zoogdieren Koen Wiersma Groep 6b 7 mei 2012.
Transport van warmte-energie
Waterquiz.
Thermische letsels.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Spreekbeurt van Romy Vonk Gr 6M
W Y L I E. Een klein stadje ten Noord-Oosten van DALLAS, gelegen aan Lake Lavon. Een wandeling op 27 Dec. 2005, bij een temperatuur van 26 graden. Kun.
Het weer & klimaten. Het weer & klimaten Weer Wat zijn de 4 hoofd elementen van het weer? Temperatuur Neerslag Wind Bewolking of zon KNMI (koninklijk.
Hitteletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Hittekramp Hitte-uitputting Hittestuwing Hitteberoerte Zonnebrand.
Zons- en maansverduistering Warmte en licht
Het Scheppingsverhaal.
EEN BEETJE WINTER geschreven: Paul Stewart en Chris Riddell.
Waterquiz.
Natuur- weten-schappen
Leven in de woestijn.
Gemaakt door Melissa van Lijssel
Gemaakt door:Amanda Sevil, Jeroen, Sofie, Daniel en Esmeralda !!!!!!!!
Waterquiz 1e graad.
Ik voel me zo alleen !.
Afrika Yoshi,Simon,Ruben.
De ALPEN ROND GRINDELWALD
Thema 1 Stofwisseling Basisstof 4 K4
Dissimilatie Levert energie.
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Faseovergangen Modeloplossingen.
De Tijger.
Niveau 5 Pinguïns Angelo Schooljaar
Koudeletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Bevriezing Lichte onderkoeling Ernstige onderkoeling.
Ademhaling en Verbranding
De Arts….. Dokter Jan.
De dag uit het leven van Jugat Hallo, ik ben Jugat, ik ben 10 jaar. Ik woon in Maulipadar, dat is een dorp in het zuiden van India.
Een dag uit het leven van Jugat
Opstaan egeltje, het is lente!
Voedselhygiene.
© Hartmut Jungius/WWF-Canon
© Magnus Andersen/Norwegian Polar Institute/WWF-Canon
Klimaat herkennen.
1 vmbo-T/havo 2 klimaat, §2 en 3
We zeggen wel eens: “Ik kruip in mijn nestje”. We willen dan zeggen dat we gaan slapen. Maar de meeste dieren maken eigenlijk enkel een nest om hun jongen.
Katten Spreekbeurt Van Lucas van Dinther.
OH, IK ZWEET! Teun van Druenen 7 januari 2015 groep 7.
Wat gebeurt er allemaal in de herfst?
De temperatuurschaal Celsius Kelvin Farenheid.
1 VWO Hoofdstuk 2 Klimaat § 2-5
Regenwormen.
Temperatuur BOL basisjaar 2013 E. Flink.
Thema 2 PLANTEN Basisstof 2 WORTELS.
Wij zijn allemaal wereldburgers
Johan Bugel Campus Winschoten. Hoeveelheid bloed Johan Bugel Campus Winschoten  Man 5 liter  Vrouw 4,5 liter.
Geleedpotigen en gewervelden
Onderkoeling.
Klimaten op aarde, heel logisch!
Op sneeuwklas in Zwitserland
Welkom! Kom binnen pak je iPad en open Kahoot!
Temperatuur.
Stort regen voor Burkina Faso
Klimaten Natuurlijke zones.
Trailer 'dansen op de vulkaan'
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Thema 2 blok 1 Op zoek naar voedsel.
Warmteletsels Achtergrondinformatie De stofwisseling:
Voeding Paard.
Regenwormen.
Verbranding en ademhaling
2.5 skelet en leefwijze 1 H/V.
Temperatuur.
Ademhaling en Verbranding
Transcript van de presentatie:

© John E. Newby/WWF-Canon

Er zijn op aarde plaatsen waar de temperatuur meer dan 52°C kan worden Er zijn op aarde plaatsen waar de temperatuur meer dan 52°C kan worden. Op deze plaatsen kan het ook heel erg droog zijn. En toch is er leven. Hoe hebben dieren zich aangepast om toch te kunnen leven in deze streken? © Edward Parker/WWF-Canon

Naam: © Martin Harvey/WWF-Canon De dromedaris maakt gebruik van zijn bult voor de opslag van vet, zodat hij enkele dagen zonder water en voedsel kan overleven, zelfs in de hete woestijn.

Naam: Chameau © WWF-Canon / Chris Martin BAHR De kameel kan zijn lippen zo tuiten dat hij water kan ‘opzuigen’. Hierdoor kan de kameel in 10 minuten wel 135 liter water drinken. Net zoals de dromedaris heeft de kameel bulten met vetreserves om de droogte te overleven.

Naam: © Martin Harvey/WWF-Canon Omdat het woestijnoppervlak zeer heet kan worden trachten dieren het contact ermee tot een minimum te beperken. Slangen zoals de hoornratelslang bewegen zich voort via ‘sidewinding’. Slechts twee, steeds wisselende, stukjes van zijn lange slangenlijf raken tijdens het kronkelen de grond.

Naam: © Wild Wonders of Europe/Widstrand/WWF Schorpioenen houden zich verborgen onder de grond wanneer het te warm is overdag. Ze komen pas ‘s avonds terug een kijkje nemen wanneer de temperatuur gedaald is.

Naam: © John E. Newby/WWF-Canon De grote oren van de fennek of woestijnvos helpen hem om zeer goed te kunnen horen maar ook om zijn lichaam af te koelen.

© John E. Newby/WWF-Canon Overdag kan de temperatuur in de woestijn oplopen tot 70°C. Maar de fennek kan tot 2m diep graven. Zo komt de temperatuur in zijn hol niet hoger dan 30°C.

© Martin Harvey/WWF-Canon Naam: © Martin Harvey/WWF-Canon De woestijnhagedis voert een dansje op wanneer het te warm wordt onder zijn poten. Hij tilt dan afwisselend tegelijk een voorpoot en de tegenovergestelde achterpoot op. Als het echt te warm wordt dan kruipt hij onder de grond op zoek naar koudere plaatsen.

Naam: © Staffan Widstrand / WWF In de woestijn loopt de lichaamstemperatuur van de Arabische oryx op het heetst van de dag op tot 42ºC. Dat is ongeveer vier graden hoger dan een normale zoogdiertemperatuur. Door zijn lichaamstemperatuur te verhogen komt deze dichter bij de omgevingstemperatuur. Daardoor hoeft een oryx overdag minder af te koelen, dat spaart water. In de koele nacht raakt hij die extra warmte geleidelijk weer kwijt. Eigenlijk kan een oryx vrijwillig koorts opbouwen.