De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Katten Spreekbeurt Van Lucas van Dinther.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Katten Spreekbeurt Van Lucas van Dinther."— Transcript van de presentatie:

1 Katten Spreekbeurt Van Lucas van Dinther

2 Waarom Katten? Ik doe mijn spreekbeurt over katten omdat ik zelf een kat en een poes heb: Morgan en Gipsy. Het zijn Noorse Boskatten Noorse boskatten hebben veel en lang haar, je moet ze iedere dag borstelen.

3 Dit zijn Gipsy & Morgan

4 Wist je dat? Als een kat bang is of boos is , legt hij zijn oren plat in zijn nek en begint hij te blazen (grommen). Katten hebben klauwen die zo scherp zijn als een mes. Ze hebben vijf nagels aan elke voorpoot en vier aan elke achterpoot. Ze gebruiken ze om hun prooi mee vast te houden. Ze kunnen hun nagels in hun poten terugtrekken als ze ze niet nodig hebben. Zo blijven ze schoon en scherp.

5 Dit is Morgan aan het spelen!

6 Nog meer over katten… Wanneer katten het naar hun zin hebben , maken ze een spinnend geluid in hun keel. Ze zijn de enige dieren die dit kunnen. De huiskat is familie van de serval en van de tijger. En katten hebben ook snorharen. Snorharen helpen met voedsel vinden en de weg in het donker ze hebben ze op hun snoet en gebruiken ze om te kijken of ze ergens door heen kunnen passen. Knip ze dus niet af dat is slecht. Katten belanden altijd op hun pootjes

7 Serval & Tijger

8 Vragen? Dit was de spreekbeurt van Lucas van Dinther


Download ppt "Katten Spreekbeurt Van Lucas van Dinther."

Verwante presentaties


Ads door Google