Preek Psalm 80.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Leven in de kracht van de Heilige Geest
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Tussen Pasen en Pinksteren.
De Heilige Geest in het Oude Testament
Preek: ‘nieuwe wijn’. Dan komen de dagen – spreekt de HEER – dat de ploeger de maaier ontmoet en de druiventreder de zaaier, dat de bergen druipen van.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
Er was een tijd dat velen ontzet waren: zijn verschijning was onmenselijk geschonden, en zijn uiterlijk had niets meer van een mensenkind. Maar eens.
HOEZO BIDDEN?.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Zondag 26 mei 2013 Zoetermeer 1. opschrift Psalm 20: bede om overwinning van de koning Hij geve u naar uw hart, en doe al uw plannen in vervulling gaan.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Welkom in deze kerkdienst
Wij zijn God zomaar ontrouw, …
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
Welkom.
Koning, eens en voor altijd
Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst: de zegen Voorganger Thema.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
GODS DAGELIJKSE LEIDING
God maakt zijn zegen waar 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
Engelen.
WAT ZAL NIEUWE JAAR ONS BRENGEN?.
Welkom op TOV!.
God Vertrouwen is Jezus kennen
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
VREDE.
Welkom.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Leven zoals past bij God
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
In deze dienst zal Prof. Dr. J. Douma voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 34 : 1, 3, 5 en 8 Schriftlezing: Psalm 2 Hand. 4:23-31 Tekst: Psalm 2.
Parasjah Vayigash Genesis 44 : 18 – 47:27 Haftara Ezechiël 37 : 15 – 28.
Preek Jakobus 2:
GODS NAMEN verklaren wie HIJ is.
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Preek Hebreeën 4:
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
“ Mijn handen hebben de hemelen uitgespannen, Ik riep het sterrenleger te voorschijn” Jes.45:12.
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
1.Koning en volk hebben gebed nodig, 2.steun van iemand groter dan zij, 3.steun van Israëls Hoop. 4.Ons verlangen, goed bestuur en vrede, 5.ontvangen we.
Zegen. 1. Zegen van God  Plaats in de liturgie “Gaat heen in vrede” ‘Ite, missa est’ - missie.
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
Het is donker.
Afscheid vol betekenis
Transcript van de presentatie:

Preek Psalm 80

Toon uw lichtend gelaat Keer ons lot ten goede, toon uw lichtend gelaat - Ps. 80:4; 8; 20

Toon uw lichtend gelaat

Toon uw lichtend gelaat Psalm 80: het volk Israël doet ‘auditie’ voor God Maar God draait zich niet om voor het volk Jozef, Efraïm, Benjamin en Manasse: stammen van het Noordelijke rijk In 722 weggevoerd in ballingschap naar Assyrië

Toon uw lichtend gelaat Kán God ingrijpen? Ja! Hij is een herder en een leider (vs. 2) Hij troont op de cherubs

Toon uw lichtend gelaat en verhoor onze gebeden God, keer ons lot ten goede, toon uw lichtend gelaat en wij zijn gered. ‘Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat zij de Israëlieten met deze woorden moeten zegenen: “Moge de HEER u zegenen en u beschermen, moge de HEER het licht van zijn gelaat over u doen schijnen en u genadig zijn, moge de HEER u zijn gelaat toewenden en u vrede geven.” Als zij mijn naam over het volk uitspreken, zal ik de Israëlieten zegenen.’ - Num. 6:23-27

Toon uw lichtend gelaat en verhoor onze gebeden …maar als Gods kracht slaapt? Laat uw kracht ontwaken, kom, en red ons. - Ps. 80:3 Israël was toch zelf ongehoorzaam geweest? Geen bekering: luisteren naar Gods stem, je omkeren voor Hem, en contact maken.

Toon uw lichtend gelaat en verhoor onze gebeden zoals u zich heeft laten kennen

Toon uw lichtend gelaat en verhoor onze gebeden zoals u zich heeft laten kennen Israël is de wijngaard van de HEER van de hemelse machten, de uitgelezen aanplant zijn de inwoners van Juda. Ik verwachtte zo veel van mijn wijngaard, waarom bracht hij slechts wrange druiven voort? Luister, ik zal jullie vertellen wat ik met mijn wijngaard ga doen: Ik ruk de doornhaag uit en breek de muur af, zodat hij verbrand en vertrapt kan worden. - Jes. 5:7; 4-5

Toon uw lichtend gelaat en verhoor onze gebeden zoals u zich heeft laten kennen

Toon uw lichtend gelaat en verhoor onze gebeden zoals u zich heeft laten kennen God van de hemelse machten, keer u tot ons, kijk neer uit de hemel en zie, bekommer u om deze wijnstok - Ps. 80:15 Een schreeuw om Jezus Christus!

Toon uw lichtend gelaat en verhoor onze gebeden zoals u zich heeft laten kennen dan zijn wij gered Ik ben de goede herder - Joh. 10:11; 14 Ik ben de ware wijnstok - Joh. 15:1 Jezus brengt je onder Gods aandacht en zorg

Toon uw lichtend gelaat en verhoor onze gebeden zoals u zich heeft laten kennen dan zijn wij gered Leg uw hand op uw beschermeling, het mensenkind dat u hebt grootgebracht. Dan zullen wij niet van u wijken. Laat ons leven, en wij roepen uw naam: HEER, God van de hemelse machten, keer ons lot ten goede, toon uw lichtend gelaat en wij zijn gered. - Ps. 80:18-20