Het Zwanenmeer (maar dan anders)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De vier knagers in het wilde westen. Gemaakt door Marrit de Haan
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Sven en zijn rat gaan op kamp
Makkelijk lezen voor volwassenen [Bedrijfsnaam]. Wat doen we?  We maken lezen aantrekkelijk.  We maken volwassenen actief met taal.  Dan wordt lezen.
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Ik ben Mo.
LIES werd op jaar, is reeds 13 jaar gestorven en werd dus 14 jaar oud 13 plus 14, 27 een enorm stuk van ons leven 27 jaar geleden in juni,
De kopjes Waarom ik het hier over houd Hoe heet het boek
Woorden en tijd.....
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
De beloning van de dwerg
hoe overleef ik mijn vakantie
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Digitaal Beeldverhaal
Luna.
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Wiebel Kees Nik’s boekbespreking 25 okt 2007 Inhoud: 1. Titel,
Mijn familie..
Sjakie en de Chocoladefabriek
Trix en Lex Niveau 6 Bewerkt door Jeff, Liesl en Robin
Ik voel me zo alleen !.
Anne frank.
gemaakt door Nils Baalmans
Moppen over jantje! Jantje is op school. De meester: "Wie zichzelf dom vindt gaat staan". Iedereen blijft zitten. Opeens gaat Jantje staan. De meester:
Raveleijn.
Boekbespreking van Levi Steevensz 12 Mei 2009
Mijn boekbespreking gaat over
MAX de gelukkigste hond van de wereld
Dit is mijn boekbespreking
Kijk niet in de spiegel. Boekbespreking van Romy Vonk
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Boekbespreking van: Damon Dekker.
Gemaakt door:Lisanne de Haan
Boekbespreking van: Dewi vd Horst.
Sjakie en de chocoladefabriek
Les 11 Wacht even, straks... Bewerkt door Annelyn, Astrid en Inez
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Een boer heeft drie zonen waarvan de jongste naar de Kongo trekt omdat er thuis geen boerderijen meer op te starten zijn.
De kring. Elke maandag beginnen we in de kring
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Witte wieven Dit verhaal Karlijn, Lori, Sanne, Lisa, Lotte. Betekenis.
Boekbespreking Bram.
Interpreteren van data
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Lesmateriaal van: Kind en Hond Lesmateriaal van: © Tinley 2013.
K O E K J E S.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Marloes Waterschoot Klas 3D
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
Herinneringskamp Westerbork
QUIZ! START! Hoe goed ken jij onze groepsleden?
Om soms eens dieper over na te denken
Het machise toverdrankje Kies je personages en sleep ze op de prent. Geschreven door oumou en rouymayssa.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
‘Mixed up piles’.
Boekverslag: Mees Kees Bloedje link
Schoonzoon. Toen een vrouw langs de slaapkamerdeur van haar dochter liep,hoorde ze daarbinnen een vreemd zoemend geluid. Ze opende de deur en zag dat.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
Dummie de mummie En de gouden scarabee.
Wenboekje Wat fijn dat je er bent, hang je jas maar aan de kapstok..
Transcript van de presentatie:

Het Zwanenmeer (maar dan anders)

Waarom ik het boek heb gekozen Ik heb het boek gekozen omdat ik het een keer op school las en hierover mijn boekbespreking wou houden.

Over de schrijver Francine Oomen is geboren op 27 maart 1960 en is dus nu 52 jaar. Ze heeft 2 ouders die zijn gesscheiden toen ze 12 was. Francine Oomen heeft ook zelf een paar boeken geïllustreerd. Ze heeft 3 kinderen. 2 zonen en 1 dochter.

Meerdere boeken die ze heeft geschreven.

Hoofdpersonen 1 Walter van Zwanenburgh 2 Sam (Samantha) 3 Beer (Berenice) 4 Pip (Philip) 5 Isabelle

Samenvatting Het boek gaat over 3 kinderen: Sam, Beer en Pip. Hun zijn een drieling. Hun moeder is overleden. Sam was als laatste geboren en woog niet meer dan een pak suiker Sam is de felste en brutaalste en is de enigste die veel praat, als ze boos is shopt ze vaak. Het gezin is heel erg rijk maar soms wou Sam dat het niet zo was. Sam, Beer en Pip zijn 14 en zitten in de brugklas. Pip zit nog in groep 8. Sam, Beer en Pip hebben een beroemde vader. Hij is een schrijver. Ze hebben ook een zwembad. Hun vader lijdt al een paar jaar aan een ernstige ziekte: een writer’s block. Hij heeft ook veel last van hoofdpijn en komt vaak zijn kamer niet uit. Pip kan heel goed schilderen Elke dag krijgen ze post. Heel vaak krijgen ze gedichten, maar weten niet van wie. Sam vindt ze eng ze denkt dat het over hun moeder gaat en wil het vragen aan haar vader maar dat doet ze maar niet. Beer zit altijd in boeken te lezen. Ze haalt altijd tienen en negens, als ze een 8 haalt denkt ze dat ze blijft zitten. Ze heeft kleine pukkeltjes Elke keer als Sam gaat winkelen kijkt iedereen naar haar. Iedereen van de buurt kent haar en weet dat ze heel rijk is. Vroeger hadden Sam, Beer en Pip au pairs. Sommige waren lief en andere heel gemeen Nu doet Sam het meeste huishouden, ook briefje aan vader dat eten in de magnetron zit. Sam is het zat, ze wil niet meer het huishouden doen. Later komt hun vader naar beneden. Morgen zal ik wel de vuilnis bakken buiten zetten. Later die dag komt ze vrolijk thuis. Maar dan ziet ze veel mensen, politieaouto’s, een vuilnisaouto en een ambulance. Van schrik laat ze haar tassen vallen en rent daar naartoe. Haar vader is gewond. De ambulance rijdt net weg Rustig maar zegt een vuilnisvrouw. Ze heet Isabel. Ze heeft haar vader aangereden.

Samenvatting Als hun thuis zijn van het ziekenhuis gaat Isabel naar huis Er is een briefje op het hoofd van de pop Annabel geplakt. Het is van Beer. Er staat op: Sam je zorgt super goed voor ons Beer en Pip. Als ze weer terug zijn van het ziekenhuis is het heel erg schoon in de keuken. Isabel zit op een stoel een krant te lezen. Willen jullie appel taart? vraagt ze. Sam vindt nu dat Isabel er heel veel mee bemoeit dus zegt ze nee en gaat naar boven Pip is bang dat zijn vader dood gaat, en Sam denkt dat ook. Als ze even naar buiten kijken zien ze twee zwanen. Een witte en een zwarte. Kijk zegt Sam. Het is net het zwanenmeer. Sam heeft een nachtmerrie gehad. Haar vaders hersenen werden open gesneden met een grote zaag, het maakte veel lawaai Door het ongeluk met de vuilniswagen zijn ze erachter gekomen dat vader een tumor in zijn hoofd had. Daarom kon hij ook niet meer schrijven Zijn operatie is goed gegaan en hij is nu weer de oude, nieuwe vader. Isabelle wilde graag dichter worden, vandaar dat ze alle gedichten op de brievenbussen had gedaan. Ze had liefdesverdriet van een Max, daarom is ze tijdelijk vuilnisvrouw geworden. Sam dacht dat Isabelle alleen maar gedichten schreef omdat haar vader zo beroemd was, dat was niet waar.

Stukje voorlezen.

De vragen 1. Wat doet Isabelle voor werk? 2 maal 2. Wie zijn de hoofdpersonen en hoe heette ze vroeger? 3. Loopt het verhaal goed af?