De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een boer heeft drie zonen waarvan de jongste naar de Kongo trekt omdat er thuis geen boerderijen meer op te starten zijn.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een boer heeft drie zonen waarvan de jongste naar de Kongo trekt omdat er thuis geen boerderijen meer op te starten zijn."— Transcript van de presentatie:

1 Een boer heeft drie zonen waarvan de jongste naar de Kongo trekt omdat er thuis geen boerderijen meer op te starten zijn.

2 Hij boert goed en hij heeft een grote plantage op de kop kunnen tikken en na drie jaar is het zover, hij schrijft dat zijn vrouw in verwachting is en dat beiden zo gelukkig zijn.

3 De dag van de geboorte breekt aan
De dag van de geboorte breekt aan. In Afrika mogen de vaders niet aanwezig zijn bij de geboorte en het zijn twee zwarte vroedvrouwen die de geboorte tot een goed einde proberen te brengen.

4 Grote consternatie bij de geboorte, de boreling is een bruintje, van het mannelijk geslacht.

5 De moeder van het kind trekt wit weg
De moeder van het kind trekt wit weg. Oei, zegt ze, één keer heb ik mij laten verleiden door die boy van ons…

6 En ja mijn man zit de hele dag op zijn plantage, de verleiding was te groot, maar niet verwacht dat… Wat moet ik doen, wat moet ik doen?

7 De zuster sust haar een beetje en zegt, ik zal wel zorgen dat alles in orde komt.

8 Zij gaat naar de vader van het kind en zegt: Proficiat, het is een zoon. De vader springt een gat in de lucht en is dolgelukkig. "Maar..." zegt de zuster er is een klein probleem.

9 De vader schrikt en denkt dat de kleine ziek is
De vader schrikt en denkt dat de kleine ziek is. Nee, zegt de zuster, de kleine wilde de borst niet van je vrouw en we hebben het kind aan de borst van mijn collega gelegd, ook een zwarte en het kind is nu bruin uitgeslagen, een kleine ramp dus.

10 De boer is blij dat het kind gezond is en gelooft de uitleg van de zuster. Hij is dolgelukkig met zijn zoon.

11 De volgende dag schrijft hij een brief naar huis, naar zijn ouders met de melding van de geboorte van zijn zoon en de toestand erom heen.

12 Zijn moeder schrijft terug: Beste zoon, gefeliciteerd
Zijn moeder schrijft terug: Beste zoon, gefeliciteerd. Wij zijn gelukkig met de geboorte van je kind.

13 Met de rest moet je niet zitten, want toen je klein was wilde je ook niet zogen aan mijn borst,

14 en aangezien wij op een boerderij woonden hebben wij je direct aan de koe gelegd. 't Is daarom ook dat je nu zo'n DOM KALF geworden bent.


Download ppt "Een boer heeft drie zonen waarvan de jongste naar de Kongo trekt omdat er thuis geen boerderijen meer op te starten zijn."

Verwante presentaties


Ads door Google