De vreugde van de HEERE.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Zacheus Hoe wordt ik twee uien: Een overdenking over Jezus volgen.
Paulus' eerste brief aan Korinthe (20) 23 januari 2013 Bodegraven.
Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
Discipelschap.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Evangelie der genade Vragen :
Welkom bij de voorlichting van mentor en decaan..
de genezing te Bethesda
Wat houdt je ‘s nachts wakker?
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
De allergrootste liefde
THEMA VOOR VANAVOND: GESTOLEN GOED GELD & GOED HEMELS GOED
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1991 Celmar Music! 1/4 WIJ ZIJN MEER DAN OVERWINNAARS (Marcel Zimmer) Refrein: Wij zijn.
God en ons.
Zacheüs Lucas 19:1-10.
Gods liefde overwint Romeinen 8:35-39.
Zegen & vloek deel II.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Pasen & Pinksteren op één dag!
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
…..overrompeld door verdriet
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
‘voor de kinderen’.
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
“Geef en je zal gegeven worden.”
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Genade schenken 1.
Verlangen naar licht.
VREDE.
NIEMAND IETS SCHULDIG 12 oktober 2014 Zoetermeer.
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Een relatie met God Hoe dan?.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Markus 5: 41 En Hij vatte de hand van het kind…..
Wanneer gij dan bijeenkomt, is dat niet het eten van de maaltijd des Heren... 1Korinthe
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
De Heiland Uw Heiland.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
ECHT OF ONECHT Echtheidskenmerken geld 40! Papier Voelbare inkt Watermerk Inkt met kleuromslag Veiligheidsdraad Hologram Ultraviolet licht.
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Les 4 Jezus kijkt anders Wat doe ik hier vandaag?
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
15 – Waarom moet er zoveel in de kerk?
In Perspectief.
Lucas 19: Jezus kwam de stad Jericho binnen.
Gods trouw in het verleden en beloften voor de toekomst!
Welkom op 4 maart Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Johan Tijssen Lezing: Psalm 32: 1-7 Lucas 19: 1-10.
Transcript van de presentatie:

De vreugde van de HEERE

Lucas 19: 1 En Hij kwam Jericho binnen en ging erdoor Lucas 19: 1 En Hij kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2 En zie, er was een man, Zacheus geheten, die oppertollenaar was, en hij was rijk. 3 En hij trachtte te zien, wie Jezus was, en slaagde er niet in vanwege de schare, want hij was klein van gestalte.

4 En hij liep hard vooruit en klom in een wilde vijgeboom om Hem te zien, want Hij zou daarlangs komen. 5 En toen Jezus bij die plaats kwam, keek Hij naar boven en zeide tot hem: Zacheus, kom vlug naar beneden, want heden moet Ik in uw huis vertoeven. 6 En hij kwam vlug naar beneden en ontving Hem met blijdschap. 7 En toen zij het zagen, morden zij allen en zeiden: Hij is bij een zondig man binnengegaan om zijn intrek te nemen.

8 Maar Zacheüs ging staan en zeide tot de Here: Zie, de helft van mijn bezit, Here, geef ik de armen, en indien ik iemand iets heb afgeperst, vergoed ik het viervoudig. 9 En Jezus zeide tot hem: Heden is aan dit huis redding geschonken, omdat ook deze een zoon van Abraham is. 10 Want de Zoon des mensen is gekomen om het verlorene te zoeken en te redden.

6 En hij kwam vlug naar beneden en ontving Hem met blijdschap.

-DE POSITIE VAN EEN GELOVIGE IN CHRISTUS 1955- Weet u, leven heeft een aantal rare dingen bij zich. Ze hebben mij verteld dat er 80 procent meer spieren nodig is om te fronzen dan om te lachen. Dus laat ons dan heel lui zijn, en ik zei: Lach gewoon in plaats van te fronzen. Mijn vader, was Iers, had een goeie dosis humor. Hij zei: Lach en de wereld zal met u lachen, huil en huil alleen. Dus dat is het. Wees blij, u hebt niets waar u bang voor hoeft te zijn. Alles is in orde als u een Christen bent.

Spreuken 17: 22 Een vrolijk hart bevordert de genezing, maar een verslagen geest doet het gebeente verdorren.

Wij geloven, Almachtige God, dat het uw bedoeling is voor uw kinderen dat ze blij zijn. Het is niet bedoeld voor ons dat we fronzen en treurig zijn, want er staat geschreven Een vrolijk hart is als medicijn.

Lucas 2: 10 En de engel zeide tot hen: Weest niet bevreesd, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die heel het volk zal ten deel vallen:

Deuteronomium 22: 5 Een vrouw zal geen mansklederen dragen en een man geen vrouwenkleed aantrekken, want ieder die deze dingen doet, is de HERE, uw God, een gruwel.

Romeinen 8: 34 Christus Jezus is de gestorvene, wat meer is, de opgewekte, die ter rechterhand Gods is, die ook voor ons pleit. 35 Wie zal ons scheiden van de liefde van Christus? Verdrukking of benauwdheid of vervolging of honger, of naaktheid, of gevaar, of het zwaard? 36 Gelijk geschreven staat: Om Uwentwil worden wij de ganse dag gedood, wij zijn gerekend als slachtschapen.

37 Maar in dit alles zijn wij meer dan overwinnaars door Hem, die ons heeft liefgehad. 38 Want ik ben verzekerd, dat noch dood noch leven, noch engelen noch machten, noch heden noch toekomst, noch krachten, 39 noch hoogte noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde Gods, welke is in Christus Jezus, onze Here.

Nehemia 8: 10 Voorts zeide hij tot hen: Gaat heen, eet lekkernijen en drinkt zoete dranken en zendt aan ieder voor wie niets bereid is, een deel, want deze dag is voor onze Here heilig: weest dus niet verdrietig, want de vreugde in de HERE, die is uw toevlucht.