11/10/2007 Gemengde werkgroep FOD Visie van de gemengde werkgroep FOD.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
CLIËNTOVERLEG Met neutrale voorzitter.
Advertisements

IB 1.
KA2 voor de volwasseneneducatie. Strategische partnerschappen (KA2) • Van eenvoudige kleine samenwerking tot grootschalige projecten om innovatieve middelen.
De opstart van een succesvol verzuimbeleid
door de introductie van MAGIE Meer en Anders Gaan Implementeren van Expertise door de introductie van KENNISDOMEINEN.
Definitiestudie.
Methodisch begeleiden
Voeding en Dieet Zorgmodule Presentatie hoofdlijnen inhoud projectplan.
Waarderen van leren Eric Halsberghe
Π Platform PI (Patiënt-Industrie) een ontmoetingsplaats voor leden van patiëntenorganisaties en medewerkers van farmaceutische bedrijven Kwaliteitsinstituut,16.
WETEN WAT PERSONEEL WAARD IS
Samenwerking Provincie en VERA DSH en de Sociale Kaart DSH en de Sociale Kaart Samenwerking tussen de provincie en VERA.
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerkrachten 2 de graad.
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerlingen 2 de graad.
Starten met competentiemanagement, een eenvoudige klus ?
Hfdst 1 blz Opdracht Wat is leren?.
H. Van der Mussele Directeur stratgie en zorgontwikkeling
Marketing Werkgroep 6.
Lokaal beleid kinderopvang Stuurgroep Brede School 11 februari 2008 Sylvia Walravens Stafmedewerker lokaal beleid kinderopvang.
1 Advies ‘Waarheen met het lokaal woonbeleid’ Presentatie Studiedag VVSG 12 juni 2012.
Hoofdstuk 2 Het onderzoeksonderwerp formuleren en verduidelijken Methoden en technieken van onderzoek, 5e editie, Mark Saunders, Philip Lewis, Adrian.
Bilan Belgische voorzitterschap armoedebestrijding Werkgroep activering 8 febr
Langs Pieken en Dalen. Ervaringen met onderzoek in school Ditte Lockhorst (IVLOS en Oberon)
Maandag 20 juni 2005Lokaal Sociaal Beleid Gent Infovergadering LSB-FORUM KINDEROPVANG (Lokaal Overleg Kinderopvang)
BBC – LDC.
Leuven, 25 mei ZONDER ECONOMIE, WERKT HET NIE... Vaststelling en overtuiging Meer aandacht voor economisch beleid Beleidsaandacht voor economie.
Recht in de roos?! Waardegebaseerde professionalisering en effectiviteit 14 oktober 2009 BINCdag - Gent.
Klinische Bouwsteen Project Generieke Overdrachtsgegevens Overdracht Contactpersoon (v1.0)
Academische vaardigheden - C1.5
Kwaliteit in examens, borgen en stimuleren. Kwaliteitsborging EVC-procedures EVC in het MBO 22 mei 2007 Henk van Leeuwen Manager externe betrekkingen KCE.
Procesmodellen en Use Cases als Basis voor Zorgvuldige Componentselectie E. Maij M. Poerschke M. Kalshoven J. Zwetsloot DEMO UML MIC2000.
1 Het nieuwe Partnerschapsverdrag Toelichting bij een evolutie.
Collectief leren in schoolteams
LILA psychiatrische ZORG IN DE THUISSITUATIE
ZELFZORG EN LOKAAL SOCIAAL BELEID HOE MAKEN WE DIT HAALBAAR?
1 ADMINISTRATIEVE VEREENVOUDIGING Persoonlijke toestand en verklaring op erewoord.
Informatievaardigheden. Niveau 2. Gevorderd. Academiejaar 2010 – 2011 Els Martens & Carl Demeyere.
SUPPORTTEAM NAH Vlaams-Brabant Sociale Plattegrond - oktober 2014.
Bureaunamiddag | 29 november 2012
Beleidsinformatie Jeugd
Aanvullende subsidiëring gecombineerd onderwijs Wie zijn wij Volwassenenonderwijs Kisp Schaalvergroting centra in Oost-Vlaanderen cvo Kisp.
Op school en in de scholengemeenschap
Kabinet van Volksgezondheid en Sociale Zaken 1 Informatievergadering therapeutische projecten en transversaal overleg 11 oktober 2007.
 Leiden van een organisatie  ontwikkelingen sturen en beïnvloeden  beheersen van processen.
Aan de slag met waarderend vernieuwen
Leerproces SDV leerlijnen ontwikkellijnen Doel: POP van de leerling
projectgroep “EXTRAmurale psychosociale zorg” Samenkomst dd. 21/01/2013: agendapunten 1.Kennismaking 2.Conclusies meeting dd. 10/12/ Projectvoorstel:
Woonprogrammatie West-Vlaanderen
Inhoud bijeenkomst 2 Oriёntatie op je praktijkonderzoek:
Hoe leert de ruiter NHB DEURNE.
Social work Week 2.
De context in een therapeutische dagkliniek voor ouderen Het belang, De uitdagingen, De spanningsvelden, Onze evolutie Slide 2 Marijke Verheyden – Sandra.
Rotterdam, 00 januari 2007 Praktijk(gericht) onderzoek Bijeenkomst 3 (week 5) Hafida El-Gharbaoui
Gluren bij de buren Bestrijding van thuisloosheid Lessen uit Amsterdam Alert, 36 (3),
monumenten- en erfgoedraad 1 De MONUMENTEN- en ERFGOEDRAAD een motor in het gemeentelijke CULTUURBELEID van Borgloon.
Dr. Patrick Vermeulen GITPMoed & Vertrouwen Moed en Vertrouwen Workshop 1 Motivatie 1.
Complexe Projecten “Een brede verkenningsfase als stevige basis voor de andere fases”
Krachtige STEM-leraren vormen: naar een multidisciplinair didactiektraject als OPO binnen de lerarenopleiding Heleen Bossuyt & Nele Vandamme.
Geletterdheid in CVO 20 mei 2016.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
Leerplangericht aan de slag met het pedagogisch raamwerk van Kind en Gezin Januari 2016 Gent – Hasselt.
Actualisering Structuurvisie Aanpak. Opdracht 1.Actualiseren structuurvisie, niet helemaal overnieuw doen 2.Experimenteren met een open bestuursstijl.
SEL Amberes WELKOM.
Lokaal Sociaal Beleid.
Werken met de nieuwe beoordelingsformulieren bij het assessment startbekwaam Hannah Wielenga 26 mei 2015.
De 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling in Vlaanderen
Projectbesluit Complexe initiatieven met publiek belang
Intervisie voor loopbaanprofessionals
Hoe zit het werkveld praktisch in elkaar?
Instrument om teamwerking tegen het licht te houden
Transcript van de presentatie:

11/10/2007 Gemengde werkgroep FOD Visie van de gemengde werkgroep FOD

SITUERING VAN HET PROCES 2004: de interministeriële verklaring van 6/12/ : Therapeutische projecten + transversaal overleg ???????

Einddoel van de therapeutische projecten Ervaringen opdoen en inzichten verzamelen over interorganisationeel samenwerken rond concrete patiënten met ernstige, complexe en (potentieel) langdurige problematieken

Einddoel van de therapeutische projecten Ervaringen opdoen : Ervaringen = in de eerste plaats het doorlopen van een leerproces: Ervaringen = in de eerste plaats het doorlopen van een leerproces: Met wie en hoe samenwerken en overleggen Met wie en hoe samenwerken en overleggen Elkaars bijdrage in het globale zorgproces leren kennen en waarderen Elkaars bijdrage in het globale zorgproces leren kennen en waarderen De mogelijkheden verkennen van de participatie van patiënten en hun mantelzorgers in het zorgproces De mogelijkheden verkennen van de participatie van patiënten en hun mantelzorgers in het zorgproces

Einddoel van de therapeutische projecten Inzichten verzamelen : Inzichten = het documenteren van opgedane ervaringen Inzichten = het documenteren van opgedane ervaringen Daarom met een zekere systematiek gegevens verzamelen: Daarom met een zekere systematiek gegevens verzamelen: voor wie en in functie van welke noden wat doen, met wie, met welke doelstellingen en met welke effecten... voor wie en in functie van welke noden wat doen, met wie, met welke doelstellingen en met welke effecten... Hierbij zijn gegevens nodig over zowel Hierbij zijn gegevens nodig over zowel de patient en zijn zorgvraag de patient en zijn zorgvraag het zorgproces en het zorgproces en het overleg en de coördinatie tussen de betrokken actoren het overleg en de coördinatie tussen de betrokken actoren

Einddoel van het TRANSVERSAAL OVERLEG op een patiëntoverstijgend niveau een deel van de elementen te verzamelen die nodig zijn om in de door de overheid te beschrijven beleidszorgprogramma’s de zorgmodules te benoemen en de daarvoor vereiste overleg- en coördinatiemechanismen.

Einddoel van het TRANSVERSAAL OVERLEG een deel van de elementen te verzamelen:  Het transversaal overleg zal niet exclusief informatie opleveren voor het beschrijven van de zorgprogramma’s  Therapeutische projecten zijn enkel gefocusd op overgangen in het individuele zorgproces van een patiënt  naast transversaal overleg ook andere bronnen aanboren

Beschrijven van de zorgprogramma’s Andere bronnen Leren uit initiatieven gebaseerd op flexibilisering van de bestaande zorgvormen en inhouden  flexibiliseren  naar intensiteit  naar specificiteit  naar lokalisatie  naar modaliteit ...  Daarom is het opstarten van vernieuwings- initiatieven artikel 97 ter NU nodig

ROL van de verschillende actoren De Gemengde werkgroep FOD moet de draaischijf worden van de processturing van de onderlinge afstemming van KCE / therapeutische projecten en het transversaal overleg De Gemengde werkgroep FOD moet de draaischijf worden van de processturing van de onderlinge afstemming van KCE / therapeutische projecten en het transversaal overleg De permanente werkgroep psy van de NRZV en andere adviesorganen zullen de bevoegde overheden formeel adviezen geven m.b.t. de beschrijving van de te programmeren en de te erkennen zorgprogramma’s De permanente werkgroep psy van de NRZV en andere adviesorganen zullen de bevoegde overheden formeel adviezen geven m.b.t. de beschrijving van de te programmeren en de te erkennen zorgprogramma’s

GEGEVENSVERZAMELING (1) Elkeen die gegevens wil verzamelen (KCE,het transversaal overleg, patiënten- en familieorganisaties) (KCE,het transversaal overleg, patiënten- en familieorganisaties) moet vooraf in alle duidelijkheid aantonen dat de opgevraagde gegevens dat de opgevraagde gegevens in de vorm, detail en frequentie in de vorm, detail en frequentie nuttig en nodig zijn nuttig en nodig zijn voor het beantwoorden van de onderzoeksvragen en/of de opdrachten die hem zijn toebedeeld. voor het beantwoorden van de onderzoeksvragen en/of de opdrachten die hem zijn toebedeeld.

GEGEVENSVERZAMELING (2) Iedere gegevensbevraging wordt best - proefgedraaid - zo nodig aangepast om de haalbaarheid te garanderen Vooraf moet voor elkeen duidelijk zijn waarvoor de verzamelde gegevens wel en waarvoor ze niet zullen worden gebruikt

Deze informatiedag kadert in die communicatie die op geregelde tijdstippen zal moeten herhaald worden