Passend onderwijs ook op de Christoffelschool! Wat is er gerealiseerd in 2013-2014? Invoering van de nieuwe schrijfmethode “Schrift” Invoering nieuwe.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

Op weg naar het “IKC” en een nieuw onderwijsmodel ‘t Schrijverke, loc
Welkom in groep 8.
KINDEREN EVALUEREN ZELF GON-BEGELEIDING BEGELEIDING DOVE EN SLECHTHORENDE KINDEREN Jan De Vos ( ) – Onderwijskundig Ontwerpen – Academiejaar
Informatieavond 22 april 2013
Het schoolondersteuningsprofiel en ondersteuningsplan als basis voor inhoudelijke samenwerking Eelco Dam Algemene Vereniging Schoolleiders 26 november.
De Meridiaan naar de toekomst. Welkom 1. De organisatie 2. Gelijke tijden 3. Continurooster.
meerjarig verbeterplan onderwijs
De Kor f Openbare basisschool Montessori Welkom.
VOORSTELLING WILLEM VAN RAVENSTEIN 56 jaar 25 jaar onderwijs… HML lerarenopleiding sinds 2011 terug…
Onderwijs passend maken met behulp van handelingsgericht werken Studiedag 13 oktober 2009 SWV Delft - Pijnacker.
Andere (school)tijden in het onderwijs
Inrichting Sociaal Domein Drechterland
Werken naar onderwijsbehoeften
Logical Framework Approach
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Woonservice wijken KLANKBORDGROEP Donderdag 20 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
samenhang Resultaten Processen Persoon Wat het oplevert Wat je doet:
Welkom !!! Bs Meuleveld SBO Peelhorst
Invoering van HGW en het werken met groepsplannen
Informatieavond groep 7b
Ouderavond Jaaroverzicht groep 5
Informatieavond Groep Programma ( uur) Even voorstellen…. Procesbeschrijving tot start groep 2 Coöperatief leren: welke leerstof.
1. 2 Andere Tijden Vijf-gelijke-schooldagen-model. Agenda voor vanavond: Uitleg van het doel van deze avond. Wat zijn de schooltijden? Hoe ziet een dag.
Welkom!.
De zin van een SOP 14 oktober 2014 Dick Rasenberg.
PASSEND ONDERWIJS Wat is er veranderd sinds vorig jaar?
Nutsschool Hertogin Johanna Locatie V.
Zakelijke ouderavond november Een terugblik Het heden De toekomst.
1 Ouderinformatieavond De Sparrenhoek & De Tuinen 30 november 2011.
WELKOM OP DE MARIASCHOOL
Zorgplicht in passend onderwijs
23 september 2014.
International Business College Iets voor uw zoon/dochter?
‘Passend Onderwijs’. Gezamenlijke opdracht regulier en speciaal onderwijs. Herverdeling:  Ondersteuning  Middelen Eigen beleid in de regio (SWV)
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
Studiereis Finland. Dagblad Trouw, onderwijssysteem.
Informatieavond groep
Welkom op de informatie avond voor groep 7
Welkom op de informatieavond van groep 5
A START SCHOOLJAAR GROEP 8: WELKOM OP DE TOP VAN KLIMOP Galactisch Goed PBS.
 Wat is medezeggenschap?  Taak en rol van de MR?  Belangrijkste onderwerpen / Jaarverslag 2013 – 2014  Samenstelling MR  Vragen? ONDERWERPEN.
Welkom op de informatieavond van groep 6. Daniëlle Hendrix - Heuts Maandag, dinsdag, donderdag in groep 6. Op woensdag is juf Esther Honings er Op vrijdag.
Welkom in groep 6D.
Informatie-avond Dinsdag 15 september 2015 WELKOM Agenda: 1 e deel Inloop: uur Algemene gedeelte: uur Informatie Weekend Academie:
Presentatie schooltijden oudergeledingen 23 november 2015Presentatie schooltijden oudergeledingen 1.
SCHOOLTIJDEN op De Havelt 12 januari AGENDA: 1.Welkom. 2.Doel van de avond: informatieverschaffing en uitwisseling van meningen. 3.Voorstellen procesbegeleider.
BS Het Venster SCHOOLTIJDEN op Het Venster 19 januari 2016.
Welkom.  Ouders  College van bestuur: Kiki Huijnen  Start fusietraject jaar geleden met tekenen van intentieverklaring  Ambitie.
Informatieavond Adalbert Basisschool ‘Andere schooltijden?’
Werken in jaar- en stamgroepen Inhoud Opbrengst driejarige stamgroep Belemmeringen driejarige stamgroep Hoe willen we het wel? Het rooster.
Informatieavond groep 7 Christine Vogels en Julia Kok.
Toelichting inspectierapport. Agenda Inleiding/welkom Waar kijkt de inspectie naar? Hoe verder? Nog te beantwoorden vragen.
Ouder info avond 25 juni 2013 Het Avontuur Sterk in Eigentijds Onderwijs.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Informatieve ouderavond Inrichting schoolorganisatie Th.J.Rijkenschool
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Ouderinformatieavond Andere schooltijden Het belang van alle kinderen staat voorop!
M.M. Boldingh SCHOOLJAAR Wat hebben we gedaan ?  Invoering Kleuterplein  Invoering werkvormen ontdekkend en ontwerpend leren  Invoering.
Welkom in Groep 6!. Wat gaan we doen?  Voorstellen  De leerstof van groep 6  Visie van de school  Mededelingen  Vragenrondje.
Studiemiddag donderdag 30 maart 2017
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
PowerPoint Taal Bijeenkomst 7: Evalueren op schoolniveau
Presentatie voor teams Oktober 2018
Uitnodiging Nieuw! Thema-ochtend Vrijdag 2 november Beste ouders,
Ouderraad Wilbertschool Een leuke schooltijd maak je samen.
Hoe volgen wij onze kinderen?
Onderwijskundige visie BS De Regenboog
Wat is Bingel Raket? Gratis app voor iPad en Android-tablets
Welkom bij de informatieavond van groep 8
Transcript van de presentatie:

Passend onderwijs ook op de Christoffelschool!

Wat is er gerealiseerd in ? Invoering van de nieuwe schrijfmethode “Schrift” Invoering nieuwe geschiedenismethode “Argus Clou” Meer aandacht voor de creatieve vakken. We zijn gestart met een handvaardigheid-lokaal en werken op vrijdag met de zgn. ateliermiddagen TSO verbeterd n.a.v. enquête ouders. Coördinator stuurt geheel nu aan.

En verder………………….. Teamtrainingen Coöperatief Pilot Lesson study in groep 1/2 en 5/6, in samenhang met collegiale consultatie Een nieuw instrument in gebruik genomen m.b.t. de sociaal emotionele ontwikkeling: “ZIEN” Open-dagen georganiseerd Promotiefilm gemaakt over de Christoffelschool

Welke plannen zijn er voor ? Lesson study :principe leren van en met elkaar. Ontwikkeling van een nieuw schoolplan Meedenken van onze stakeholders in dit proces. De eerste digitale nieuwsbrief ( oktober) Start met pilot tabletonderwijs in de bovenbouw. Oriëntatie op nieuwe methode Engels Nieuwe taal/spellingmethode Taal in beeld voor 5/6 Vergaderen met tablets door team Christoffelschool Passend onderwijs vorm geven Inzet van extra leermiddelen t.b.v. plusleerlingen Oriëntatie op andere schooltijden

De rode draad van dit schooljaar Verder met Opbrengst Gericht Werken Dat betekent: Onderwijs nog meer inrichten aan behoeften van leerlingen Denken in HGW = denken in mogelijkheden niet in beperkingen Onderwijsopbrengsten in beeld hebben en in beeld houden! Toetsresultaten en goede analyses spelen hierin belangrijke rol Leren van en met elkaar in het team: collegiale consultatie + Lesson study Het trainen op leerling- en leerkrachtniveau voor feedback geven Doelen stellen op school-, op groepsniveau en op leerlingniveau

En verder………………………. Blijven werken aan een veilig schoolklimaat: Kanjertraining En …………rots en water In dit kader nadenken over een andere benadering van de vrije spelmomenten op school Samen met ouders in gesprek blijven om de kwaliteit van de school te verbeteren ( klankbordgroepavond)

Wat we ook nog even kwijt willen! Kleding, gymtassen, broodtrommels ect. die achterblijven. Verkeersouders brigadiers We vragen de ouders om de spullen van uw kinderen, inclusief kledingstukken van naam te voorzien. Dat vergroot de kans op terugvinden en vergt minder tijd.

En………wij maken het verschil!