Als ik, omringd door tegenspoed, Bezwijken moet,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Pinksteren: Vervuld met de Geest, maar wat te doen als je relatie met Hem verzwakt is? V.E.G. Geldermalsen
VEG Halle Prediking 15 december 2013.
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Fair Play Eerlijk spelen
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
27 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Streeft dan naar de hoogste gaven. En ik wijs u een weg, die nog veel verder omhoog voert. 2.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
Hij is de almachtige ! Voor uw dreigen, o God van Jakob,
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
Psalm 25.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
de bloeiende staf van Aäron
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
1. 17 En nu, broeders, ik weet, dat gij uit onkunde hebt gehandeld, gelijk ook uw oversten; 18 maar zo heeft God in vervulling doen gaan wat Hij bij monde.
Groot geloof 1.
Zondag 26 mei 2013 Zoetermeer 1. opschrift Psalm 20: bede om overwinning van de koning Hij geve u naar uw hart, en doe al uw plannen in vervulling gaan.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
De Ben Adam Psalm 8.
David, een profeet psalm 16.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
WELKOM TOV’ERS.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Welkom in de samenkomst
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
1 4 september 2014 Rijnsburg 4 september 2014 Rijnsburg.
1 donderdag 20 juni 2013 vanaf Hebreeen 5 10 donderdag 20 juni 2013 vanaf Hebreeen 5 10.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Ik wil jou van harte dienen
Strijd tegen de zonde?.
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zingen Vers 1 Ja, God is goed voor Israël,
Zingen Vers 1 Bij U, o HEER, berg ik mijn leven.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
Welkom in deze kerkdienst
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Zingen Vers 1 Ik zal met heel mijn hart uw eer
1 Van David. Een psalm. Aldus luidt het woord des HEREN tot mijn Here: Zet u aan mijn rechterhand, totdat Ik uw vijanden gelegd heb als een voetbank voor.
1 Zondag 29 september 2013 morgendienst. 2 Welkom in deze dienst! Voorganger :dr. W. van ‘ Spijker Ouderling:W.H. van Eeken Organist: Krijn van Veen.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds J.B. Kamp Schriftlezing: Psalm 77.
Agenda aanstaande week 1/2
Agenda aanstaande week 1/2
Transcript van de presentatie:

Als ik, omringd door tegenspoed, Bezwijken moet, Schenkt Gij mij leven. Is 't, dat mijns vijands gramschap brandt, Uw rechterhand zal redding geven. De HEER' is zo getrouw als sterk, Hij zal Zijn werk voor mij volenden, Verlaat niet wat Uw hand begon, O Levensbron, wil bijstand zenden. (Psalm 138 Oude berijming; 4e couplet)

Het hoofd naar beneden Psalm 73

1 Een psalm van Asaf. Ja, God is goed voor Israël, voor wie zuiver zijn van hart! 2 Toch had ik bijna een misstap begaan, bijna waren mijn voeten uitgegleden, 3 want ik keek met afgunst naar de dwazen, Benijdde het geluk van wie kwaad doen. 4 Want moeiten hebben zij niet, Gaaf en welgedaan is hun lichaam; 5 aardse kwellingen kennen zij niet, het lijden van anderen gaat aan hen voorbij.

6 Daarom is hoogmoed hun halssieraad en bedekt geweld hen als een mantel, 7 hun ogen puilen uit het vet, van eigenwaan zwelt hun hart. 8 Ze spotten, spreken kwaad en dreigen vanaf hun hoge zetels, 9 ze zetten een mond op tot aan de hemel en hun tong roert zich overal op aarde. 10 Daarom lopen de mensen achter hen aan, drinken hun woorden in als water 11 en zeggen: ‘Hoe zou God iets weten? Heeft de Allerhoogste een antwoord?’

12 Zo zijn de goddelozen ten voeten uit, ze verrijken zich, onverstoorbaar. 13 Ja, vergeefs hield ik mijn geweten zuiver en waste ik mijn handen in onschuld! 14 Want ik werd gestraft, dag aan dag, en geslagen, elke morgen weer. 15 Maar zou ik spreken als zij, ik pleegde verraad aan Gods kinderen! 16 Hoe ik ook nadacht om dat te verstaan moeite bleef het in mijn ogen

17 tot ik Gods heiligdom binnenging en mij hun einde voor ogen bracht 17 tot ik Gods heiligdom binnenging en mij hun einde voor ogen bracht. 18 Ja, U zet hen op een glibberig pad en stort hen in een diepe afgrond. 19 In een oogwenk is het met hen gedaan, hun ondergang, hun einde is een verschrikking. 20 Ze zijn als een nachtmerrie na het ontwaken, Heer, bij het opstaan verjaagt U ze als beelden uit een droom. 21. Toen mijn hart verzuurde, en het mij stak tot in mijn nieren, 22. hoe onverstandig was ik toen, ik wist niets! Ik was een redeloos dier bij U

23. Maar ik. altijd bij U. U hebt mijn rechterhand gegrepen 23. Maar ik....altijd bij U! U hebt mijn rechterhand gegrepen. 24 U leidt mij volgens Uw plan, dan neemt U mij weg, met eer bekleed. 25 Wie heb ik behalve U in de hemel? Met U verlang ik niets op aarde. 26 Bezwijkt ook mijn vlees en mijn hart, de rots van mijn hart en mijn erfdeel is God voor eeuwig. 27 Want zie, wie zich ver van U houden, zullen omkomen; U verdelgt allen die als in hoererij U verlaten.

28 Maar wat mij betreft, het is voor mij goed dicht bij God te zijn 28 Maar wat mij betreft, het is voor mij goed dicht bij God te zijn. Ik heb de Heere HEERE tot mijn toevlucht gesteld, om al Uw werken te vertellen.

1 Een psalm van Asaf. Ja, God is goed voor Israël, voor wie zuiver zijn van hart!

1 Een psalm van Asaf. Ja, God is goed voor Israël, voor wie zuiver zijn van hart! 2 Toch had ik bijna een misstap begaan, bijna waren mijn voeten uitgegleden, 3 want ik keek met afgunst naar de dwazen, Benijdde het geluk van wie kwaad doen.

1 Een psalm van Asaf. Ja, God is goed voor Israël, voor wie zuiver zijn van hart! 2 Toch had ik bijna een misstap begaan, bijna waren mijn voeten uitgegleden, 3 want ik keek met afgunst naar de dwazen, Benijdde het geluk van wie kwaad doen. 4 Want moeiten hebben zij niet, Gaaf en welgedaan is hun lichaam; 5 aardse kwellingen kennen zij niet, het lijden van anderen gaat aan hen voorbij.

6 Daarom is hoogmoed hun halssieraad en bedekt geweld hen als een mantel, 7 hun ogen puilen uit het vet, van eigenwaan zwelt hun hart. 8 Ze spotten, spreken kwaad en dreigen vanaf hun hoge zetels, 9 ze zetten een mond op tot aan de hemel en hun tong roert zich overal op aarde.

10 Daarom lopen de mensen achter hen aan, drinken hun woorden in als water 11 en zeggen: ‘Hoe zou God iets weten? Heeft de Allerhoogste een antwoord?’ 12 Zo zijn de goddelozen ten voeten uit, ze verrijken zich, onverstoorbaar

13 Ja, vergeefs hield ik mijn geweten zuiver en waste ik mijn handen in onschuld! 14 Want ik werd gestraft, dag aan dag, en geslagen, elke morgen weer. 15 Maar zou ik spreken als zij, ik pleegde verraad aan Gods kinderen! 16 Hoe ik ook nadacht om dat te verstaan moeite bleef het in mijn ogen

17 tot ik Gods heiligdom binnenging en mij hun einde voor ogen bracht.

17 tot ik Gods heiligdom binnenging en mij hun einde voor ogen bracht 17 tot ik Gods heiligdom binnenging en mij hun einde voor ogen bracht. 18 Ja, U zet hen op een glibberig pad en stort hen in een diepe afgrond. 19 In een oogwenk is het met hen gedaan, hun ondergang, hun einde is een verschrikking. 20 Ze zijn als een nachtmerrie na het ontwaken, Heer, bij het opstaan verjaagt U ze als beelden uit een droom.

21. Toen mijn hart verzuurde, en het mij stak tot in mijn nieren, 22 21. Toen mijn hart verzuurde, en het mij stak tot in mijn nieren, 22. hoe onverstandig was ik toen, ik wist niets! Ik was een redeloos dier bij U

23. Maar ik. altijd bij U. U hebt mijn rechterhand gegrepen 23. Maar ik....altijd bij U! U hebt mijn rechterhand gegrepen. 24 U leidt mij volgens Uw plan, dan neemt U mij weg, met eer bekleed. 25 Wie heb ik behalve U in de hemel? Met U verlang ik niets op aarde. 26 Bezwijkt ook mijn vlees en mijn hart, de rots van mijn hart en mijn erfdeel is God voor eeuwig.

27 Want zie, wie zich ver van U houden, zullen omkomen; U verdelgt allen die als in hoererij U verlaten. 28 Maar wat mij betreft, het is voor mij goed dicht bij God te zijn. Ik heb de Heere HEERE tot mijn toevlucht gesteld, om al Uw werken te vertellen.

Ga steeds weer opnieuw Gods heiligdom binnen Leer mensen en omstandigheden te zien vanuit Gods perspectief: het hoofd naar beneden.