De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1

2 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 17 juni 09:30 Kerkdienst - br. P. Zuidema 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: De Bouwplaats - Timmerman 14:00 Kerkdienst - br. Fokko Koning 15:00 bloemen bezorgen: Fam. P. Mulder

3 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 24 juni 09:30 Kerkdienst - br I v Apeldoorn 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: De Bouwplaats - Nieuwe Hemel/Aarde 14:00 Kerkdienst - br J Kuiper 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Rouwhorst 19:00 LPA dienst (Baptistenkerk) mmv Xjong

4 Welkom Voorganger: br. P. Zuidema Organist: br. H. Oosterhuis Beamisten: br. R. van der Vaart br. D.D. Rouwhorst

5 Weektekst

6

7 Votum en zegengroet

8

9 Psalm 84 (Psalmen voor Nu)
Wat hou ik van uw huis, HEER van de hemelse legers. Ik kan zo sterk verlangen naar de binnenpleinen van de HEER. Diep in mijn lijf is zo’n heimwee, zo’n blijvende schreeuw om de levende God. Een vogel is er thuis, Een zwaluw voedt haar jongen op bij U onder de pannen, God. Wonen bij U is een zegen, zo’n blijvende kans om te zingen voor U.

10 Psalm 84 (Psalmen voor Nu)
Gelukkig wie naar U vol van verlangen op weg zijn, zelfs in het dorre bomendal zien zij een bron en regenval, gaan ze van zegen tot zegen, naar God die verschijnt in zijn heilige stad. Ach hoor en kijk naar mij, HEER van de hemelse legers. Ja liever één dag dichtbij U dan duizend dagen zonder U. Liever bij U aan de drempel dan binnen te zijn in een duistere tent.

11 Psalm 84 (Psalmen voor Nu)
De HEER beveiligt ons, eer en geluk zal Hij geven, Hij heeft zijn liefde nooit ontzegd aan mensen, eerlijk onderweg. HEER van de hemelse legers, gelukkig zijn zij die vertrouwen op U.

12

13 Lezen Psalm 73 1 Een psalm van Asaf. Ja, God is goed voor Israël, voor wie zuiver zijn van hart! 2 Toch had ik bijna een misstap begaan, bijna waren mijn voeten uitgegleden, 3 want ik keek met afgunst naar de dwazen, benijdde het geluk van wie kwaad doen. 4 Tot hun dood blijven zij voor ziekte gespaard, hun buik is goedgevuld,

14 Lezen Psalm 73 5 aardse kwellingen kennen zij niet, het lijden van anderen gaat aan hen voorbij. 6 Daarom is hoogmoed hun halssieraad en bedekt geweld hen als een mantel, 7 hun ogen puilen uit het vet, van eigenwaan zwelt hun hart. 8 Ze spotten, spreken kwaad en dreigen vanaf hun hoge zetels, 9 ze zetten een mond op tot aan de hemel en hun tong roert zich overal op aarde.

15 Lezen Psalm 73 10 Daarom lopen de mensen achter hen aan, drinken hun woorden in als water 11 en zeggen: ‘Hoe zou God iets weten? Heeft de Allerhoogste een antwoord?’ 12 Zo zijn de goddelozen ten voeten uit, ze verrijken zich, onverstoorbaar. 13 Ja, vergeefs hield ik mijn geweten zuiver en waste ik mijn handen in onschuld! 14 Want ik werd gestraft, dag aan dag, en geslagen, elke morgen weer.

16 Lezen Psalm 73 15 Maar zou ik spreken als zij, ik pleegde verraad aan Gods kinderen! 16 Dus bleef ik nadenken, ik wilde weten waarom – het was een vraag die mij kwelde, 17 tot ik Gods heiligdom binnenging en mij hun einde voor ogen bracht. 18 Ja, u zet hen op een glibberig pad en stort hen in een diepe afgrond. 19 In een oogwenk is het met hen gedaan,

17

18 Psalm 27: 1, 3 1 God is mijn licht, mijn heil: wie zou ik vrezen? Hij is de HEER, die hulp verschaft in nood, mijn vaste burcht, ik hoef niet bang te wezen. Hij is ’t die mij beveiligt voor de dood. Toen bozen mij belaagden in hun haat, bijna verslonden met hun leugenmond, was God het zelf die mij terzijde stond. Zij struikelden en vielen metterdaad.

19 Psalm 27: 1, 3 3 Eén ding blijf ik steeds van de HERE vragen, één enkel ding, dat heel mijn hart begeert: om in zijn tempel al mijn levensdagen bij Hem te zijn, te wonen bij mijn HEER. Daar in zijn huis, waar alles spreekt van Hem, wil ik aanschouwen ’s HEREN lieflijkheid, zijn schone dienst, verricht in heiligheid. Ik wil aandachtig luistren naar zijn stem.

20

21 De preek is geschreven door Peter Zuidema.

22

23 Opwekking 520 1 Wees mijn verlangen, o Heer van mijn hart, leer mij U kennen in vreugde en smart. Laat mijn gedachten op U zijn gericht; wakend of slapend, vervuld van uw licht. 2 Geef mij uw wijsheid, uw woorden van eer, dat ik in U blijf en U in mij Heer, U als mijn Vader en ik als uw kind dat in uw armen geborgenheid vindt.

24 Opwekking 520 3 Geef mij uw schild en uw zwaard in de strijd, maak mij tot machtige daden bereid. Wees als een burcht, als een toren van kracht, wijs mij omhoog waar uw liefde mij wacht. 4 Wat baat mij rijkdom of eer van een mens: bij U te wonen is al wat ik wens, met als beloning dat ik op U lijk; Hemelse Koning, pas dan ben ik rijk.

25 Opwekking 520 5 Hemelse Koning, die het kwaad overwon, als ik daar kom in het licht van uw zon, Stralend van vreugde, getooid als een bruid, gaat mijn verlangen nog meer naar U uit. Coda:

26

27 Lied 755: 1, 2 Uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
1 Toch overwint eens de genade, en maakt een einde aan de nacht. Dan onderwerpt de Heer het kwade, dan is de strijd des doods volbracht. De wereld treedt in ’s Vaders licht, verheerlijkt voor zijn aangezicht.

28 Lied 755: 1, 2 Uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
2 O welk een vreugde zal het wezen, als Hem elk volk is toegedaan. Uit aarde en hemel opgerezen, vangt dan het nieuwe loflied aan, als ieder voor de Heer zich buigt en aller stem Gods lof getuigt.

29

30 Collecte 1e collecte: Gastpredikanten 2e collecte: Beheer & Administratie

31 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 17 juni 09:30 Kerkdienst - br. P. Zuidema 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: De Bouwplaats - Timmerman 14:00 Kerkdienst - br. Fokko Koning 15:00 bloemen bezorgen: Fam. P. Mulder

32 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 24 juni 09:30 Kerkdienst - br I v Apeldoorn 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: De Bouwplaats - Nieuwe Hemel/Aarde 14:00 Kerkdienst - br J Kuiper 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Rouwhorst 19:00 LPA dienst (Baptistenkerk) mmv Xjong

33

34 Psalm 73: 9, 10, 11 9 Voortdurend zal ik bij U zijn in al mijn noden, angst en pijn, U al mijn liefde waardig schatten, U die mijn rechterhand omvatte. O God, die nimmer mij verlaat, U zult mij leiden door uw raad. En dan, hiertoe door U bereid, neemt U mij op in heerlijkheid.

35 Psalm 73: 9, 10, 11 10 Wie heb ik in de hemel hoog behalve U? Wat zou mijn oog op aarde naast U ooit begeren? U kan ik immers nooit ontberen! Bezwijkt mijn vlees en hart in nood, U blijft mijn rots, zelfs tot de dood. Niets is er wat mij van U scheidt, mijn erfdeel tot in eeuwigheid.

36 Psalm 73: 9, 10, 11 11 Wie ver van U geweken is, komt eenmaal om in duisternis. Hun zal in ’t oordeel niets meer baten, die trouweloos uw dienst verlaten. Maar dit is mijn gelukkig lot: te mogen schuilen bij mijn God. Ik bouw op Hem geheel en al, de HEER, wiens werk ik roemen zal.

37

38 Amen

39

40 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google