Presentatie Woltring en Schaeffers signaleringssysteem Zorg voor Jeugd Drechtsteden/AV-gemeenten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hengelo, 27 februari 2013 Mr. Lydia Janssen
Advertisements

Aanpak problematische jeugdgroep Verbinding zorg & veiligheid
Presentatie Centrum voor Jeugd en Gezin Hattem
Excellente dienstverlening: maatwerk bij complexe problematiek
Project Jong in De Friese Meren Jongerenparticipatieproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2013 Presentatie 28 augustus 2013 Het PAC, Lemmer.
C entrum J eugd en G ezin Tynaarlo Opvoeden en opgroeien daar praat je over!
Centrum voor Jeugd en Gezin CJG-Ameland
Veilig Jeugdwerk Veilig Jeugdwerk is jeugdwerk met gezonde verhoudingen tussen leidinggevenden en deelnemers. Het is van belang om mogelijk misbruik te.
Veranderingen in de zorg
Wat is het CJG? Het Centrum voor Jeugd en Gezin is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties, gericht op kinderen, jeugd en hun ouders,
passend onderwijs en zorg voor de jeugd
Invoering CJG gemeente Son en Breugel
Jeugdgezondheidszorg Kerntaak Jeugdgezondheidszorg Missie Het beschermen en bevorderen van de gezondheid en de lichamelijke, geestelijke,
De Lokale Educatieve Agenda en de Centra voor Jeugd en Gezin.
Gemeente en onderwijs een sterk koppel Afstemming ZAT, passend onderwijs en CJG in LEA Datum 12 januari 2010 NJi Onderwijs.
Digitaal Verzuimloket
Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Historie Operatie Jong: Kind centraal en geen kind tussen het wal en het schip Gideonsgemeenten: Opvoed-
Triage in de jeugdgezondheidszorg 15 december 2011
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Ervaring opdoen met versterken van informele netwerken bij opgroeien en opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut Regiobijeenkomst professionele.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Zwarte schapen tellen. 2 Melden van verzuim en uitval door MBO-instellingen Regionale informatiebijeenkomsten Najaar 2009 Frank Koster
Anders kijken naar zorgsignalen. Het is pas zorg als
Handreiking samenwerking huisarts en JGZ
O PVOEDINGSONDERSTEUNING Sarah-Lynn Logghe. INHOUDSTAFEL definitie doelstellingen groeiende interesse vanuit het beleid functies van opvoedingsondersteuning.
PROBLEEMGEDRAG bij jonge jongens Een onderzoek om te komen tot een integrale aanpak voor TRANSVAAL een opdracht van stadsdeel Centrum Februari 2013 (presentatie.
De pedagogische civil society en het CJG.  Sociale omgeving = belangrijk voor advies over opvoeden  Minder mogelijk door: - Maatschappelijke ontwikkeling.
Aanleiding en doel project Verzuim 18+ We missen je Elly Pastoor
MIS HET NIET! JE DIPLOMA.
Blik op de toekomst…?! Blik op de praktijk Centrum Jeugd en Gezin d.d. 18 oktober 2010.
Handreiking samenwerking huisarts en JGZ
Samenwerking gemeente/CJG en Onderwijs Peter van Kerkhof, projectmedewerker CJG Den Bosch.
Basisteam jeugd en gezin “de basis van het nieuwe Jeugdstelsel” Voorlichting VO 22 januari 2015.
LOKALE HUURDERSRAAD HATTEM 20 november GEWOON! Veranderingen in de regelgeving op het gebied van Welzijn en zorg vanaf 1 januari 2015 Afschaffing.
Centrum voor Jeugd en Gezin
Samenwerking Onderwijs en Gemeenten Meer mogelijkheden voor ondersteuning voor leerling, school en thuis
Presentatie onderdeel CJG Route 1 Kind – 1 Gezin – 1 Plan Rendement
Digitale JGZ, noodzaak of onzin
Programma Introductie. Monitoring Functies van het ZAT Samenwerken in een ZAT Aanbevelingen.
Verwijsindex Stadsregio Amsterdam
Signaleren in de Verwijsindex. 1.Signaleren 2.Signaal wijzigen 3.Overzicht matches 4.Eigen gegevens beheren.
“Deurbroez´n” Decentraliseren vanuit gemeentelijk perspectief´
WMO, Een deugd voor de jeugd?? Mini-conferentie voor Alumni Sociale Studies Donderdag 24 mei 2007.
Waalwijk, 24 mei 2007 Woltring en Schaeffers Harry Woltring Jeugd in het Middelpunt Pleinbijeenkomst.
Inleiding dienstverlening SJM. Dienstverlening  materiele problemen, juridisch,  verkrijgen van rechten, uitkering, voorzieningen, geld  Doel dienstverlening:
Pascal van Schajik.  Uitleg  Filmpje  Casus  Bespreken  vragen.
Presentatie Gemeente Heeze-Leende Transitie jeugdzorg Aanleiding Hoofdlijnen concept jeugdwet Reikwijdte Gebruik jeugdzorg Samenwerking Model.
(mee)Bewegen in de jeugdzorg. Kaders 1.Landelijke visies op opvoeding en jeugdzorg 2.Transitie jeugdzorg 3.Gedeelde missie en visie in Overijssel 4.Organisaties.
Stimulansz Wetsvoorstel Jeugd De Jeugdwet Juli 2013.
Toekomst JGZ Aad Koster VNG, 24 januari 2008 Platform GGD bestuurders.
1 Gemeenteraad Gouda 17 september 2008 Ineke van Kampen JGZ GGDHM Rita Siegers.
Samenwerken en niet concurreren binnen SPIL Eindhoven
1Titel van de presentatie Passend onderwijs: Een kans voor de Jeugdgezondheidszorg?!
Het Centrum voor Jeugd en Gezin en het Veiligheidshuis Inleiding door Aad Kouwenhoven.
Gemeenten op weg naar hun CJG Overzicht van de ondersteuning vanuit VNG en Jeugd en Gezin.
Nazorg na jeugdzorg: uitdaging of kans? 9 november 2012 Jannette Klaver - Achterhoek Gerard Roerdink - Lindenhout Mara Frank - Rivierenland.
Transformatie van het sociale domein Maatschappelijke kansen en risico’s Decentralisatie-conferentie Provincie Limburg 24 oktober 2013.
 In de gemeente Westerveld waren er signalen dat jongeren in de leeftijd 13 t/m 16 jaar experimenteren met soft en hard drugs. Merendeel van deze jongeren.
Tussenevaluatie ‘Jongeren in Landerd, ons een zorg’! 20 mei 2009.
Stichting Schuilplaats
Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg
Adviesraad Sociaal Domein
Landelijke digitale sociale kaart
Verwijsindex uitleg voor signaleringsbevoegden
Welkom w.
Agenda: Vragen over het Wraparound Care Model Korte herhaling 10 principes, 5 vragen Wie schakel je in: Team Jeugd.
De Commissie Lenferink Advies mensenhandel en gemeenten
Voorlichting en training Ambulante begeleiding Opvang
Transcript van de presentatie:

Presentatie Woltring en Schaeffers signaleringssysteem Zorg voor Jeugd Drechtsteden/AV-gemeenten

Aanleiding en achtergrond Maatschappelijk belang Wetgeving

Doel systeem (Vroeg)signalering van zorgen/risico’s Bieden van faciliteiten voor een betere samenwerking Realiseren van een sluitende zorgcoördinatie

Inhoud ZVJ Digitaal signaleringssysteem waar aangesloten organisaties een melding kunnen doen over zorg en risico’s bij jongeren in de leeftijd 0-23 jaar In ZVJ wordt geen inhoudelijke informatie opgeslagen over de jeugdige In ZVJ wordt alleen de zogenoemde buitenkantinformatie of “dat”-informatie opgeslagen

Verloop van melding 1: er is zorg om een jeugdige (risico) 2: dit wordt gedeeld met de opvoeders 3: opvoeders worden op hoogte gesteld van melding in signaleringssysteem ZvJ 4: er wordt een melding gedaan, dat er risico’s zijn 5: toekenning urgentie 6: toelichting wat zorg of risico is 7: bij minimaal 2 meldingen: zorgcoördinatie

Verloop van melding door kerken 1: er is zorg om een jeugdige (risico) 2: dit wordt zo mogelijk gedeeld door de ambtsdrager/ signaleerder in kerkelijk verband met de opvoeders 3: Er wordt contact opgenomen met DMW om meldingscriteria te toetsen 4:er wordt contact opgenomen door DMW met opvoeders, zorgen en risico’s gedeeld, zonodig wordt bron niet vermeld 5: er wordt een melding gedaan, dat er risico’s zijn 6: toekenning urgentie 7: toelichting wat zorg of risico is 8: bij minimaal 2 meldingen: zorgcoördinatie

meldingscriteria Vijf leefgebieden I. Materiële omstandigheden II. Gezondheid III. Opvoeding & Gezinsrelaties IV. Onderwijs & Werk V. Sociale omgeving buiten gezin en school Diaconie of kerk heeft zicht op jf leefgebieden

CodeZwaarteToelichtingTermijn 1Laag Contact leggen 5 2HoogOverleg3 3Urgent Analyse situatie, overleg en actie Direct Signaalregistratie

Matchen van berichten Wanneer ketenregistraties en/of signalen worden geregistreerd in ZVJ, worden er via de mail berichten uitgewisseld, zodat de instellingen van elkaar weten dat ze betrokken zijn bij een jeugdige.

Zorgcoördinatie ZVJ beschikt over een functie waarmee automatisch een instelling aan te wijzen is die verantwoordelijk is voor de zorgcoördinatie. De instelling wijst vervolgens een zorgcoördinator aan. De zorgcoördinator is er verantwoordelijk voor dat in overleg met alle betrokken instellingen adequate hulpverlening wordt geboden.

Woltring en Schaeffers Cliëntsystemen instellingen ZVJ Landelijke Verwijsindex Registratie Samenhang systemen

Woltring en Schaeffers Landelijke verwijsindex Onderwijs ZORGCOÖRDINATIE MATCH DMWWelzijnPolitieJustitieW&IZorg Ketenregistraties en/of signalen CJG Centrum voor Jeugd en Gezin Rapporteren/monitoren CJG en zorgcoördinatie Hulpmiddel ZVJ

DMW A&V tel: