Ouderraad De Kinderkei. Waarom een ouderraad? Bij de wet geregeld ‘orgaan’, GGD (Gemeenschappelijke Gezondheids Dienst) Voor de gemeenschappelijke belangen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
We zijn alweer een maand open en het is tijd om weer wat van ons te laten horen. Dit keer in de vorm van een nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief zal een keer.
Advertisements

MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Hoe werkt een (gemengde) VvE?
De MR op Praktijkonderwijs Zeist
WAAROM NIEUWE STATUTEN? WAAROM NIEUWE HHR? • Huidige statuten: 1983 • Praktijk op aantal punten anders • Rol KNHB komt niet naar voren • Huidige HHR: 1989.
Beleidsbeïnvloeding door VGC-jeugdraad VGC-jeugdraad juni 2013.
Beroepsgeheim op de SEH
De eerste 10 Nederlandse grondrechten (bron: Schooltv)
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
KANTINE Afspraken Vergaderen: • Graag afspraak nakomen dat tijdens vergaderingen alleen koffie en thee wordt gedronken. • Bij warm weer of erg lange vergaderingen.
Schema overleg en advies Vidomes Algemeen Aedes
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD
MR ‘t Möllenveld.
A RBO - WETGEVING VOOR DUIKEND N EDERLAND Presentatie: Manfred van Deelen 9 april 2011.
Time for change?! Congres CNV Publieke zaak Utrecht, 25 juni 2010 Dr. mr. Steven F.H. Jellinghaus.
Welkom bij het NIP Nieuws overzicht Nieuws item.
De Medezeggenschapsraad
5 november 2009 Inge de Leede en Siska Rasing. 1)Wat doet de ouderraad? 2) Wie zijn de leden van de ouderraad? 3) Bijeenkomsten? 4) Welke middelen hebben.
Wat is Het Huishoudelijk Regelement?
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
Programma welkom presentatie OV stemmen van de leden
MR Vlinderbos jaarverslag 2009 – Wij zijn de MR! Oudergeleding: Carel Albertscontactpersoon Ouderraad Hans Waldercontactpersoon Directie Jeroen.
Nieuwe wijze van overleg met de gebruikers van het RR Christiane Rouma
Bovenschools toetsingsorgaan Schooljaar Informatieochtend SWV /
WIJ DOEN MEE !. WIE ZIJN WIJ? -Een dynamische groep van enthousiaste mensen die zich, op vrijwillige basis inzetten om het leven op en om de school voor.
Leerlingenraad Wat ging er aan vooraf.
De (T)OR en de bestuurder
Cursus Politiek Actief Bijeenkomst 3: De gemeenteraad
P RESENTATIE TSO- TEAM (T USSEN SCHOOLSE O PVANG ) CBS De Wingerd 2014.
De MedezeggenschapsRaad Inspraak in beleid. Programma Doel MR Taken en verantwoordelijkheden Samenstelling Werkwijze Inspraak: wat betekent dat voor jou?
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
Leerlingenparticipatie Praktische gevolgen van wijziging BDGO
Ouderraad olfa Schooljaar Klasvergaderingen – September 2015.
Medezeggenschapsraad
Adviesrecht in de praktijk. Caroline van den Berg, trainer BOinK.
Denk. doe. word. participeer.. Arteveldehogeschool: Wil graag/moet inspraak geven aan de studenten De StudentenRaad van de Arteveldehogeschool (SRA) 
Wat is de (G)MR? Afvaardiging van ouders en personeel Inspraak en advies op de gang van zaken en beleid van de school Directeur is adviseur Vergaderingen.
OR & Reglement. Conform WOR: iedere OR moet een reglement opstellen waarin … “de onderwerpen worden geregeld die bij of krachtens deze wet ter regeling.
Welkom!! Namens de Ouderraad. Wat is een ouderraad? We zijn een groep enthousiaste ouders die graag iets extra betekenen voor de school en de kinderen.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Het in beeld Programma kenniskring SBBL 24 april :30 uur Inloop, koffie/thee 15:45 uur Kick-off, Marcel vd Broek, directeur 16:00 uur Presentatie.
Kennisdelen en samenwerken via GGD Kennisnet.. Hoe het begon… Eerste GGD Kennisnet in 2001 Doel: platform voor professionals die bij GGD’en werken zodat.
Inleiding  Cursusmateriaal: naslag  Doel: versterken van positie en functioneren GMR  Uitgangspunt: optimaal functioneren betrokken scholen  Werkvorm:
Medezeggenschap Nu & Toekomst Landelijke Cliënten Raad 6 september 2014.
De werkwijze van de op hoofdlijnen. Regulier overleg met Woonpartners op directie niveau. Overleg met gemeenten en overige partijen in het werkgebied.
Communicatie met leden Taakverdeling bestuur Erick van der Schouw Henk Edgar Februari 2016.
Algemene Ledenvergadering
Adviesraad Sociaal Domein
Klokkenluidersregeling Actan adviseurs & accountants
Cathelijne Uit den Boogaard
Medezeggenschap Raad (MR) St. Joan, Soerendonk
Vraag en antwoord Datum: 28 september 2017.
Ouderraad olfa Schooljaar
Medezeggenschapsraad
Algemene ledenvergadering 20 oktober 2017
Stichting Ploegefist.
Adviesraad Sociaal Domein
Statuten / oprichtingsactie d.d
Jaarverslag medezeggenschapsraad
MR RK Josefschool Mede vormgeven aan beleid op school
De Ondernemingsraad.
Medezeggenschap? Ook voor u!
Medezeggenschap bij De Eshoek
Ouderraad OLVE Familia
Presentatie werking ouderraad
Medezeggenschap? Ook voor u!
Besturen en Communiceren
Meld u aan als lid van de Ouder Advies Raad (OAR)
WAT DOET DE OR? & WERVING Leden OR + HULPOUDERS
Transcript van de presentatie:

Ouderraad De Kinderkei

Waarom een ouderraad? Bij de wet geregeld ‘orgaan’, GGD (Gemeenschappelijke Gezondheids Dienst) Voor de gemeenschappelijke belangen van ouders en andere wettelijke vertegenwoordigers

Werkwijze ouderraad? Bepaalt zelf haar werkwijze Legt dit vast in huishoudelijk reglement – O.a.: Benoemen van oudercommissieleden in functie, Taken voorzitter en secretaris, Vergaderfrequentie, Contacten met ouders, Toegang tot de vergadering en Stemprocedures Deze bevat geen regels Maar de Wet Kinderopvang bepaalt

Samenstelling van een ouderraad Uitsluitend ouders kunnen lid zijn Maximaal 1 ouder per huishouden Minimaal 3 leden Maximaal 7 leden

Adviesrecht ouderraad De volgende volgorde wordt gehanteerd: Directie – Ouderraad Voorbeelden: indoorspeelruimte, verbouwingen en tariefswijzigingen

BOinK De ouderraad wordt regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de kinderopvang door BOinK (Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang). Hierin staan tips en adviezen voor de ouderraad

Informatierecht ouderraad Directie geeft tijdig informatie door aan de ouderraad – Om de taak als oudercommissie goed te kunnen vervullen 1 maal per jaar schriftelijke zaken over het beleid aan de ouderraad doorgeven Tijdig informeren over vertrek medewerker, (uiterlijk 2 weken van tevoren)

Overige taken en bevoegdheden Aanspreekpunt voor ouders 4x per jaar vergaderen Regelmatig overleg met directie over beleid en andere randvoorwaarden Op verzoek inbreng op ouderavonden/themabijeenkomsten Goede en heldere informatie- verstrekking aan de ouders

Facilitering ouderraad (1) De directie faciliteert via: – Het lidmaatschap van een belangenvereniging – Vergaderruimte beschikbaar stellen (incl. koffie/thee) – Beschikbaar stellen kantoorartikelen en kopieerfaciliteiten

Facilitering ouderraad (2) Op verzoek van de ouderraad kan de directie (financiële) middelen beschikbaar stellen voor: – (mede) organiseren van 1 ouderavond p.j. – Bijwonen van een congres – Kunnen deelnemen aan een specifieke training voor de ouderraad – Lief en leedpotje

Geheimhouding Geheimhoudingsplicht bestaat uit: – Wanneer het gegevens van privé-personen betreft – Wanneer het gegevens betreft die het economisch belang van de kinderopvangorganisatie kunnen schaden (Wet bescherming persoonsgegevens) – Wanneer dit aangeven wordt door directie, met daarbij een eventueel mogelijk gestelde termijn

Wie zijn wij? 1. Sietske Veenstra, voorzitter, secretaris en penningmeester Lia Noord, lid 3. Hendrika Mulder, lid Vincent Ensing, lid Nicole Brandsma, lid 4. 5.

Hoe is de ouderraad te bereiken? Algemene mailadres/contactmail

Maar ook via!! De brievenbussen bij de verschillende groepen – Graag op de enveloppe vermelden t.a.v. de ouderraad Ouders kunnen ons natuurlijk ook altijd even aanschieten bij het halen en brengen van de kinderen Ouders/verzorgers kunnen zowel mondeling als schriftelijk ( ) hun wensen/ideeën kenbaar maken aan de ouderraad. Wij nemen dan met u contact op over de verdere afhandeling Ook anoniem is mogelijk natuurlijk!

Vraag van ons!! Wie wil zich kandidaat stellen voor de ouderraad van de Kinderkei? (niet allemaal tegelijk!!)