De oudere stagiaire.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Advertisements

Basisboek Interviewen 3e druk 2012
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
StartDOCUMENT Petje op petje af Muziek van holland spot of fimpje.
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
naamwoordelijk gezegde
3 x opvoeden 12 april Effecten van belonen en straffen
Jezus en de wet van Mozes.
De Vrouw Toen God de vrouw schiep was hij nog laat bezig op de 6e dag.
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Mijn gegevens op het web!?
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
doorzettingsvermogen”
Powerpoint gemaakt door
R EDACTIONEEL SCHRIJVEN L ES 4. Globale indeling les 4 5 minutenKlassikale terugkoppeling naar vorige les + lesindeling komende les bespreken 15 minutenRedactievergadering:
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Mijn stage bij Wijkenstein Naam: Amanda van de Nieuwegiessen Klas: Grijs Jaar: 4e Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas.
Hogescholen in Dialoog
Trix en Lex Niveau 6 Bewerkt door Jeff, Liesl en Robin
Het Vierde Huwelijk.
Scholing NPZE 6 maart 2014 Omgaan met rouw en verlies
ENQUETE A.E.L Hoe is het stagelopen je bevallen? Goed:94% (96% in 2010) Goed:94% (96% in 2010) Matig:6% ( 3% in 2010) Matig:6% ( 3% in 2010) Slecht:0%
Creatie van “Cheyenne_winyan”
Inleiding Komende periode gaan we het hebben over kinderen die ziek-zijn: Verzorging, Het herkennen van de symptomen/de klachten Wat kun/moet je doen.
Mijn stage bij het grotehuis het is een bejaardentehuis Naam: Elke Klas:4a Jaar: Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ.
TRAINING SOCIALE VAARDIG-HEDEN
Iedereen coach naar Jef Clement.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Geluid aan.
De verhuizing Ik ben Fleur Ik ben Mandy Ik moet je iets vertellen, ik moet verhuize n vanwege mijn vaders werk Wat erg.
Interpreteren van data
{ Premiere The Fast and the Furious 6. Wat zijn jou ervaringen? Wat zijn jou ervaringen? Opdracht.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Sectorwerkstuk 4 mavo Handelingsdeel examenjaar
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
Ik hou er niet van om op dergelijke momenten te praten
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Hoe is dat ... ouder worden ?.
Workshop 2: Plezier in je werk: daar word ik blij van!
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Goedendag computerbezitter!
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Onze doelen en visie in beeld
“de liefde van God”.
ono počínatzahrátkošile (het inspeelshirt)
Reclame Masters | Ik en reclame!
Welkom bij de derde bijeenkomst van Familie (in)zicht
Week 2 : Ontwikkelingspsychologie, Liesbeth van Beemen:
Mark Manders. Bezoek Oosterlicht 17 november Rondleiding (ouders en ll) Voordragen verhaal Maken kostuums afvalmaterialen Modeshow in de kantine voor.
Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije
Opvoeding en ontwikkeling van het jonge kind
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Dagdeel 3 conflicthantering
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Sociaal Maatschappelijke Dimensie – 1.1 Jezelf zijn
Houd je aandacht erbij! Trainers: Jan de Groot Henk Torreman.
Nee Zeggen!.
Jongeren en seks Plaatje.
Nee-zeggen Footer Text 12/30/2018.
Transcript van de presentatie:

De oudere stagiaire

Voorstellen Inleiding over het onderwerp Ik ben benieuwd naar jullie ervaring met het begeleiden van oudere stagiaires 2 casussen wil ik graag met jullie behandelen Theorie over het brein Nabespreking Graag voor mijn leerproces een korte enquête invullen.

Interview met een oudere stagiaire. Leeftijd 46 jaar De volgende punten kwamen uit het gesprek: De gemiddelde leeftijd bij haar op de woning is 35 jaar dus het verschil in leeftijd valt mee Ze staat open voor ideeën en communicatie, maar in ieder geval zet ze haar eigen idee niet aan de kant. Ideale samenstelling van het team op de woning is voor haar een variatie in leeftijd. Deze stagiaire leert van de jongere werkbegeleider en staat hiervoor open brengt wel haar eigen mening in.   Een opmerking hierbij van haar kant is dat het ook zeker anders kan dat de oudere stagiaire zegt : ze kan wel wat zeggen maar ik laat dat gewoon links liggen. Wanneer je bovenstaande nu gehoord hebt wat denk je dan en kun je een voorbeeld noemen over je eigen werksituatie?

Nu zijn jullie aan de beurt Hoe is jullie ervaring in het begeleiden van oudere stagiaires??

Casus Vanuit de werkbegeleider geschreven: Je bent werkzaam in het verzorgingshuis ,weinig personeel op die dag dit ten gevolge van ziekte. Het is een drukke morgen je rent van hot naar her want je bent ook nog eindverantwoordelijke in de dienst. En er is een bewoner al lange tijd erg ziek de huisarts is nog geweest en het zal voor de bewoner niet lang meer duren voordat ze gaat overlijden. Er is die morgen ook een oudere stagiaire aan het werk. Je bent nog bij de bewoner geweest en de familie zit bij de bewoner te waken. In je hoofd denk je aan al die andere bewoners die ook nog geholpen moeten worden, dus ga je op een geven moment weer verder met je werk. De oudere stagiaire komt op dat moment binnen dat de bewoner net is overleden. De oudere stagiaire blijft rustig en bedenkt : Ik moet even een opgerolde handdoek onder de kin doen want anders blijft de mond openstaan en ze blijft bij de familie en de overledene. Jij komt even later binnen en ziet de oudere stagiaire zelfstandig te werk gaan. Hoe reageer je?  

Casus 2 Er is weer een bewoner bespreking deze week Jij denkt bij jezelf , leuk leermoment voor de stagiaire. Er komt geen initiatief vanuit de stagiaire terwijl je het er nog samen over hebt gehad , dat het jullie bewoners zijn die worden besproken. Jullie hadden er nog zo’n leuk gesprek over. Je kijkt de volgende dag of er al iets voorbereid is in het geautomatiseerde programma wat iedere discipline in moet vullen voorafgaand de bespreking. In het kader van haar leerproces geef je haar nog 1 dag de tijd, ondertussen denk je wel steeds “waarom begint ze er niet aan??? Ze toont geen initiatief. Hoe reageer je ten opzichte naar de oudere stagiaire ,en zou er iets aan de hand zijn? 

Ik wil nu met jullie samen naar de theorie van het brein gaan. Baby boomers geboren tussen 1945 en 1955 ( 67 en 57 jaar) Generatie X geboren tussen 1961 en 1981 (51 en 31 jaar) Generatie Y geboren tussen 1982 en 2001 (30 tot 11 jaar) Generatie Z geboren tussen 1992 en 2010 ( 1 jaar tot 19 jaar)

Breinprincipes Emotie Creatie Zintuigelijk rijk Focus Herhaling Voortbouwen    

We hebben uiteindelijk toch maar 1 doel en dat is……………..

Wat zijn de vragen?