Van, voor én door het onderwijs.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HAVISTEN COMPETENT
Advertisements

Programma – Voorstellen & verwachtingen
Didactische ICT-bekwaamheid van docenten
Maatschappelijke Baten van Basisregistraties Project van de Stuurgroep Werkend Stelsel Serious Ambtenaar 2014 Ambassadeur worden van hergebruik.
Resultaatgericht personeelsbeleid Hartger Wassink.
Het verhaal van Omix het onderwijs en de basisvaardigheden
Banken en & kredietrapportages SBR voorlichtingsbijeenkomsten 2011 Vanaf 1 januari 2013 is SBR de standaard voor financiële rapportages.
Ouderavond 6 vwo 25 September 2013 Informatieavond 6 vwo Welkom.
Actualiteit Actuele ontwikkelingen Alet van Leeuwen MBO Taalcoach Academie 3 februari 2012.
Van, voor én door het onderwijs.
Informatieavond ouders 2e en 3e klassen
Van, voor én door het onderwijs. Een curriculum opgebouwd uit bouwstenen 12 november 2008 Ans Teunissen BOUWSTENEN.
15 – 9 – 2006 Technocentrum Twente FIRST LEGO® League 2006 Martijn Roelofs.
`Onderwijsinnovatie die werkt …`
|Datum Project van Zwak naar Sterk Jan Folkert Deinum.
| S turen Betere resultaten door docent-student voortgangsinteractie Projectleider Ellen Zillig-Straatman M eten A nalyseren I nformeren.
Van, voor én door het onderwijs.
Van, voor én door het onderwijs.
Welkom bij C3! Maak van het kaartje een naambordje met je naam
Drentse Onderwijsmonitor 2013
Welkom bij Projectmanagement
Dagopleiding HBO5 Marketing
HOORCOLLEGE V2 ASSESSMENTS CMD
Professionele ontwikkeling
Onderzoek en publicatie voor het lectoraat
Van, voor én door het onderwijs.
Van, voor én door het onderwijs.
Kenniskring Orde en veiligheid. Rol ECABO Visie praktijkgericht leren Scholing praktijkopleiders Sectorplan 2009.
Van, voor én door het onderwijs.
Van, voor én door het onderwijs.
Van, voor én door het onderwijs.
Bedrijfsverzamel-gebouw WIZZ
Themabijeenkomst multimedia 22 juni Programma TijdOnderdeel 10.00Welkom en mededelingen 10.10Leren in Onlinecursus video 11.25pauze 11.40Workshop.
Effectiviteit van de VAST-game Een Serious Game voor uitspraak Engels
NIOC 2002 Corrie Huijs 18 april Corrie Huijs en Nico van Diepen Uitdagen en oriënteren op ICT competenties met webdesign E-mission  emotion.
Workshop Reflecteren 3 februari 2011
SHL-competenties in beeld Studiedag Groen Proeven Amersfoort
3600 feedback kwaliteit BPV Kwaliteitsspiegel
Een regionaal team een taak
Entreeopleidingen en herziening kwalificatiedossiers
Programma Diversiteit en Anti Discriminatie HBO-I Docentendag 30 maart 2010 Ineke van Halsema.
Digitale Didactiek Onderwijs anders organiseren, anders onderwijzen: andere kwaliteiten voor medewerkers 1digitale didactiek.
Welkom bij het werkatelier FCB Proeftuin Welzijnsorganisaties IJsselstein, 26 maart 2014.
Workshop Exquise Online
het onderwijs van, voor én door Leermiddelen Marketing medewerker
Hartelijk welkom! Voorlichting Uiterlijke Verzorging.
Jouw partner in de school Leuk, professionele ruimte, maar hoe neem je die? Congres CNV Schoolleiders 6 november 2014.
Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs
Van, voor én door het onderwijs.
Succesvolle samenwerking VO en jeugdzorg in Gooi en Eemland
Alles wat je wilt weten over PLP 1!
Motivatie & differentiatie
Werken met Blogs 1. Waarom bloggen? 2. Werken met blogs op de MLI.
Stichting Praktijkleren Wijnand Kieft en Harke van der Wal Studiedag leraren economische vakken in het vmbo 13 maart 2015.
Administratie inrichten Van bouwstenen tot instructie schrijven.
Kerntaak 3 Personeel & Arbeid
Regiobijeenkomsten november / december 2015 Ruud van Leeuwen.
Het Virtuele Rollenspel Een kosteneffectieve manier om de Kwaliteit van het Onderwijs te verhogen? Presentatie voor:Conferentie “Durf te Leren”, WGV Zorg.
SLO ● nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Actuele ontwikkelingen in het bètaonderwijs in de opleiding, ondersteund door SLO? Maarten Pieters.
Landelijke Onderwijsdag 2 februari 2016 De Rijtuigenloods Amersfoort Techniek Leermiddelen VMBO PIE en BWI Op het goede spoor naar augustus 2016.
1 Bètavakvernieuwing na Ange Taminiau, Berenice Michels, Pascal Marsman.
Samen werken aan een betere aansluiting vmbo – mbo Ton Remeeus, directeur Hugo Hoogenboom, accountmanager Platform vmbo - Studiedag Economische opleidingen.
Kerntaak 1 Openbaar Bestuur Harrie Rietman Giel Pollemans Docentendag Juridisch 16 januari 2015.
Inhoud Nieuwe examenprogramma’s vmbo beroepsgericht
Het project Begeleiding Startende Leraren
Stichting Praktijkleren
Kennis delen.
Het 24 spel.
Wat leren docenten en onderwijsondersteuners online van goede voorbeelden van ICT-gebruik en hoe waarderen ze dit online leren? Gerard Baars
Stichting Praktijkleren
Transcript van de presentatie:

van, voor én door het onderwijs

Landelijke docentendag Stichting Praktijkleren Landelijke docentendag Financiële beroepen 15 november 2013 Bijvoorbeeld Knooppunt MBO Maries Dinaux Competent City Maandag 3 oktober 2011

Mededelingen Stichting Praktijkleren Leermiddelen Exameninstrumenten Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

Ontwikkelingen leermiddelen Feedback gebruikers Aansluiting doelgroep Korte concentratie Transfer van kennis Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

Maken we de goede leermiddelen en maken we die leermiddelen goed? Ontwikkelingen leermiddelen Onderzoeksvraag: Maken we de goede leermiddelen en maken we die leermiddelen goed? Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

Onderzoeksrapport en workshop docenten universiteit Twente Ontwikkelingen leermiddelen Instructietechniek Onderzoeksrapport en workshop docenten universiteit Twente Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

een instrument om didactische bewustzijn te vergroten Ontwikkelingen leermiddelen Het SPEL een instrument om didactische bewustzijn te vergroten Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

Ontwikkelingen leermiddelen Conclusies Niet werkomgeving centraal stellen maar het leren van beroepsvaardigheden Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

Ontwikkelingen leermiddelen Concreet Producten met meer aandacht voor Motivatie (attentie, relevantie, vertrouwen, voldoening) Reflectie Herhaling (concentrisch) Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

Ontwikkelingen leermiddelen Westervoort Kennismaking met het beroep Samenhang werkzaamheden Excel – Exact Online Twee keer acht dagdelen Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

Ontwikkelingen leermiddelen Periodeafsluiting Verschillende contexten Samenhang werkzaamheden Excel – Exact Online Twee keer acht dagdelen Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

Ontwikkelingen exameninstrumenten Tentamens Nieuwe toetsmatrijzen Zes varianten Oefententamen vraagvormen Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

Ontwikkelingen exameninstrumenten Examenprojecten Drie varianten Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

Regiodagen in voorjaar 2014 Afsluiting Nieuwsflits Regiodagen in voorjaar 2014 Bewijs van deelname

Contact Stichting Praktijkleren Disketteweg 11 3821 AR AMERSFOORT E: info@stichtingpraktijkleren.nl W: www.stichtingpraktijkleren.nl Nieuwsflits Stichting Praktijkleren (meld u aan!) Dit is de laatste dia van iedere presentatie.