Alweer over de zonde … ?!.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
De gevolgen van de zonde
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Tussen Pasen en Pinksteren.
Seksualiteit: gave van God
die niet om jou zou huilen.
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
‘Zijn alle godsdiensten gelijk?’. Jezus zegt: Bij Mij moet je zijn! Een andere weg is er niet. Alleen door Mij kom je bij God.
Hoe kun je Geloven? 1.
De christelijke boodschap
Twee principes God verbiedt vaak het ergste. Vraag je dus af: wat zou er nog meer onder dit verbod vallen? Tegenover elk verbod staat een gebod Vraag je.
Woord van Leven November 2009.
Gelukkig Gereformeerd: avond 1
Het wonder van de christelijk geloof: niets verdiend, alles gekregen, omdat Christus zoveel voor je overhad 1) Mijn geloof is een kado van God 2) Mijn.
Wat wil je worden? Je wilt iets worden in het leven Je doet je werk, je bent niet je werk Je identiteit: wie ben je? Wat voor mens wil je zijn? Hoe wil.
Godsdienst.
Godsdienst.
Echt of nep?.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Veranderen brood en wijn in het lichaam en bloed van Christus?
Onze Vader in de hemel.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,
ONZE RECHTVAARDIGING Zondag 23. WAT HEB JE ER NU AAN …DAT JE DIT ALLES GELOOFT?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
VEG Geldermalsen De belofte(n) 12 mei 2013 Voorganger C.H. Zondag.

In de leerschool van het gebed
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
JEZUS DE RUIL JIJ.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Ik wil jou van harte dienen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Preek 1 Korintiërs 3: 1-23.
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Niets zonder Gods zegen
Man en Identiteit Wie of wat bepaalt jouw identiteit
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
U bent gekozen om de schat van uw HEER te zijn (Deut.7 en10b) U BENT GEKOZEN OM DE SCHAT VAN UW HEER TE ZIJN I. Besef hoe bijzonder je bent, alleen omdat.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Efeziërs 2:1-10 Hoe meer je naar jezelf kijkt hoe meer je van God gaat zien.
Zondag 44 - God dank: het begin is er!
Pasen: was ik er maar bij geweest
Dietrich Bonhoeffer ( )
JJij en ik, wij zijn allemaal net zo zondig.
Transcript van de presentatie:

Alweer over de zonde … ?!

Het is niet Gods bedoeling om ons in de put te praten!

Van zondag 23 naar zondag 24 HC 23: hoe ben ik rechtvaardig voor God ? Alleen door geloof. Pure genade. God kijkt naar jou alsof jij Christus bent. HC 24: Begint bedenkingen te uiten: “ja, maar …” Doel: Te laten zien: het is echt alleen door genade

Het is echt alleen door genade Ja maar, … kan ik dan zelf helemaal niets bijdragen? God beloont goede werken toch? zo wordt het toch wel al te gemakkelijk!

1. Ja maar, … kan ik dan zelf helemaal niets bijdragen? … kunnen onze goede werken dan niet iets … De gelijkenis uit Matteüs 25 “voortreffelijk, je bent een goede en betrouwbare dienaar” Het werk wordt goedgekeurd! Wij doen dus wel degelijk goede werken Probleem ontstaat pas als je zegt: Die twee dienaren hebben dat dubbel en dwars verdiend

1. Ja maar, … kan ik dan zelf helemaal niets bijdragen? Een heel menselijke vraag! MOEILIJK!?? Om met lege handen bij God te komen? Om te aanvaarden dat Christus alles heeft verdiend? Stel dat je wel wat zou moeten verdienen Wat zou jij God dan aanbieden? Het is maar goed dat Christus volledig betaald heeft! Zou het anders niet heel spannend worden?

2. Ja maar, … God beloont goede werken toch? Dat staat inderdaad in de Bijbel maar je kunt je zaligheid er niet mee verdienen Goede werken worden uit genade beloond Dat had God dus niet hoeven doen Je doet slechts je plicht als je een goed werk doet (Luc. 17) Een goed werk = dat wat normaal zou moeten zijn Beloning van goede werken: genade op genade

3. Ja maar, … zo wordt het toch wel al te gemakkelijk! Als alles genade is … … kun je er maar op losleven toch??! … laat die beloning maar zitten?! Geen respectvolle houding Wie zo denkt is een minimumlijder! Riskant. Kijk maar naar die derde slaaf in de gelijkenis: Hij blijkt over de grens te zitten!

3. Ja maar, … zo wordt het toch wel al te gemakkelijk! Slim dat de HC dit spelletje niet meespeelt Anders zou de minimumlijder precies op de grens gaan zitten Als een boemerang komt de vraag terug: Als je van harte gelooft, komen er goede werken Dit is een theoretische vraag Dankbaarheid – daar gaat het om (aan)geraakt door God, zijn liefde en genade. Door de Heilige Geest verander je. Genade op genade op genade