De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zondag 44 - God dank: het begin is er!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zondag 44 - God dank: het begin is er!"— Transcript van de presentatie:

1 Zondag 44 - God dank: het begin is er!
Begrijpen wij zondag 44 goed? Zondag 44: we zijn nog onvolmaakt, maar het begin is er! De vraag: kun je (…) deze geboden volkomen volbrengen? Doen bekeerden geen zonden meer? Evangelische christenen: na je overgave aan Christus geen zonden meer!

2 Zondag 44 - God dank: het begin is er!
Geen reactiehouding maar evenwicht: nog geen volmaaktheid, wel een (groeiend) begin. Dank God ervoor! De wet van God: niet alleen verboden (wat God niet wil) maar ook geboden (wat God wel wil). Dat gaat dus veel dieper: het gaat niet maar om wat je doet, maar om wat je bent!

3 Zondag 44 - God dank: het begin is er!
Gods wil doen = niet opgelegd, maar ‘ingelegd’ (vanuit je geloof, vanuit je hart). Genade = God geeft zijn vergeving (de genade van Christus), God geeft je vernieuwing (“de genade van de heilige Geest”!). Door de Geest ga je doen wat God wil, niet maar 10 geboden maar heel Gods wil. Dat is de vrucht van de Geest (Gal. 5:22).

4 Zondag 44 - God dank: het begin is er!
God laat zijn wet “scherp prediken”; dat is niet de scherpte van regels maar van de diepte van Gods wil: dat hij je hart vraagt. Gods genade blinkt op: bemoedigend, het begin is er!


Download ppt "Zondag 44 - God dank: het begin is er!"

Verwante presentaties


Ads door Google