De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kurios - van de Heer. 1/5 Werkplaats van de Geest 31 oktober: welkom in de kerk ‘s ochtends avondmaal & 1kor 11 ‘s middags zondag 21a,b HC over de kerk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kurios - van de Heer. 1/5 Werkplaats van de Geest 31 oktober: welkom in de kerk ‘s ochtends avondmaal & 1kor 11 ‘s middags zondag 21a,b HC over de kerk."— Transcript van de presentatie:

1 Kurios - van de Heer

2 1/5 Werkplaats van de Geest 31 oktober: welkom in de kerk ‘s ochtends avondmaal & 1kor 11 ‘s middags zondag 21a,b HC over de kerk 7 nov: welkom op het werk De kerk de werkplaats van de Heilige Geest daar worden wij door de Geest aan Christus verbonden, om vanuit die verbinding in deze wereld te staan.

3 2/5 Kerk = ‘van de Heer’ Kurios = Grieks voor ‘heer’ Kerk betekent zoveel als ‘van de Heer’ Initiatief voor de kerk ligt bij Christus en niet bij ons!  Achtergrond van kerkgrenzen  Niet onze gevoelens, maar Christus is Heer!  Jongeren moeten tegen de stroom in roeien, ouderen wilt u ons daarin voorgaan?

4 3/5 Isra ë l en de kerk Catechismus spreekt typisch gereformeerd over de kerk: Christus verzamelt zich een gemeente uit het hele menselijke geslacht, van het begin van de wereld tot het einde.

5 3/5 Isra ë l en de kerk OT NT Israël Kerk Evangelische visie

6 3/5 Isra ë l en de kerk OT NT Israël Israël & Kerk Gereformeerde visie

7 3/5 Isra ë l en de kerk

8 4/5 Woord en Geest  Het is Gods Geest die ons gebruikt, ons inzet, ons tot een instrument maakt om het Woord van Christus door te geven, over te brengen op volgende generaties en op mensen om ons heen.  Het is Gods Geest die ervoor zorgt dat het Woord ons hart binnenkomt. Die harten van mensen opent voor het Woord van God.

9 5/5 Cadeau’s voor de bruid

10 5/5 Woord en Geest Jezus Christus versiert zijn bruid door haar door de Geest cadeautjes te geven zodat zijn bruid haar vreugde vindt in Hem. Het is een liefdescirkel. Jij bent geroepen, u bent geroepen om een cadeau te zijn voor de kerk.


Download ppt "Kurios - van de Heer. 1/5 Werkplaats van de Geest 31 oktober: welkom in de kerk ‘s ochtends avondmaal & 1kor 11 ‘s middags zondag 21a,b HC over de kerk."

Verwante presentaties


Ads door Google