Wie zijn Zijn leerlingen?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Berea’s 40 doelgerichte dagen
Advertisements

Gezegend wie op God vertrouwt
Hier en hiernamaals.
“Ik kan dit niet oplossen...”
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Werkwoorden d t dt.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Discipelschap.
27 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Streeft dan naar de hoogste gaven. En ik wijs u een weg, die nog veel verder omhoog voert. 2.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Diaconale bewustwording, een duurzaam proces.
Samen groeien in Christus. De Heer kennen Samen groeien in Christus De Heer kennen Hoe leer je hem kennen?
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Mijn kind, Ik ben de Roos van Saron Hooglied 2,1 Zang : Betty Middler
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
9 januari 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 11 1 Wordt mijn navolgers, gelijk ook ik Christus navolg. 2.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Pasen & Pinksteren op één dag!
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
1 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4.
De Ben Adam Psalm 8.
Wie is mijn naaste? Lucas
We zijn erbij, we zijn er bijna………
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Kom Hoger Teveel om te vergeven. Mattheüs 18: 21 Toen kwam Petrus bij Hem en zeide: Here, hoeveel maal zal mijn broeder tegen mij zondigen en moet ik.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Check morgen weer: !!! Welkom op TOV! Check morgen weer: !!!
Werken bij Krusada op Bonaire
Thema voor vanavond is:
Preek thema: Zeker weten?.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
Wat doet de Heilige Geest?
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Kindermoment.
Wie is God voor jou?.
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Verlangens van God.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Leven als Christus.
VREDE.
Hoe kan ik mijn leven veranderen? Gen. 32: Geldermalsen
20 juli 2014 Rotterdam. het voorgaande in Romeinen toen de kinderen (=Jakob en Ezau) nog niet geboren waren en goed noch kwaad hadden gedaan.
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
12 sept 2013 Bodegraven 1. 2  vooraf lezen: 1Kor.7:12 t/m 24  indeling 1Korinthe 7  1 t/m 9: over het huwelijk  10 t/m 16: over echtscheiding  16.
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
De koninklijke weg De koninklijke weg
19 En Jered leefde, nadat hij Henoch verwekt had, achthonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters. 20 Al de dagen van Jered waren negenhonderdtweeënzestig.
Preek Jakobus 2:
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
Ik ben de ware wijnstok. Mijn Vader is de landman
Why should I feel discouraged ? Why should the shadows come ? When Jesus is my portion A constant Friend is He ! His eye is on the sparrow, And I know.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Spreuken 9: 9 Geef aan de wijze, en hij zal nog wijzer worden, onderwijs de rechtvaardige, en hij zal aan inzicht winnen.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Welkom op 4 sept. Voorganger: Ds. M. A. F. Westermann Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Erik Hofstede Lezingen: Gen.11:4-8; Deut.33: Sam. 8: 9-11.
Transcript van de presentatie:

Wie zijn Zijn leerlingen?

Wie zijn Zijn leerlingen? Lucas 14:25-35 25 Grote mensenmenigten trokken met Jezus mee. Hij wendde zich tot hen en zei: 26 ‘Wie mij volgt, maar niet breekt met zijn vader en moeder en vrouw en kinderen en broers en zusters, ja zelfs met zijn eigen leven, kan niet mijn leerling zijn. 27 Wie niet zijn kruis draagt en mij op mijn weg volgt, kan niet mijn leerling zijn.

Wie zijn Zijn leerlingen? Lucas 14:25-35 28 Want wie van jullie die een toren wil bouwen gaat niet eerst de kosten berekenen, om te zien of hij wel genoeg heeft voor de bouw? 29 Als hij het fundament gelegd heeft maar de bouw niet kan voltooien, zal iedereen die dat ziet hem uitlachen 30 en zeggen: “Die man begon te bouwen, maar het karwei afmaken kon hij niet.”

Wie zijn Zijn leerlingen? Lucas 14:25-35 31 En welke koning die erop uittrekt om met een andere koning oorlog te voeren, zal niet eerst bij zichzelf te rade gaan of hij wel met tienduizend man kan optrekken tegen iemand die met twintigduizend man tegen hem oprukt? 32 Als hij dat niet kan, stuurt hij eerst, wanneer de troepen nog ver van elkaar verwijderd zijn, een gezant om naar de voorwaarden voor vrede te vragen.

Wie zijn Zijn leerlingen? Lucas 14:25-35 33 Zo geldt ook voor jullie: wie geen afstand doet van al zijn bezittingen, kan mijn leerling niet zijn. 34 Zout is iets goeds. Maar als ook het zout zijn smaak verliest, hoe kunnen we het dan zijn kracht teruggeven? 35 Ook voor de bemesting van de grond is het niet meer bruikbaar, dus wordt het weggegooid. Wie oren heeft om te horen, moet goed luisteren!’

Wie zijn Zijn leerlingen? Een toren bouwen 28 Want wie van jullie die een toren wil bouwen gaat niet eerst de kosten berekenen, om te zien of hij wel genoeg heeft voor de bouw?

Wie zijn Zijn leerlingen? Jezus volgen is bouwen aan een groot bouwwerk!

Wie zijn Zijn leerlingen? 2. Een oorlog voeren 31 En welke koning die erop uittrekt om met een andere koning oorlog te voeren, zal niet eerst bij zichzelf te rade gaan of hij wel met tienduizend man kan optrekken tegen iemand die met twintigduizend man tegen hem oprukt?

Wie zijn Zijn leerlingen? Jezus volgen is een heftige oorlog!

Wie zijn Zijn leerlingen? Psalm 27:3 3 Al trok een leger tegen mij op, mijn hart zou onbevreesd zijn, al woedde er een oorlog tegen mij, nog zou ik mij veilig weten.

Wie zijn Zijn leerlingen? Zout zijn! 33 Zo geldt ook voor jullie: wie geen afstand doet van al zijn bezittingen, kan mijn leerling niet zijn.

Wie zijn Zijn leerlingen? Handeling 17:28 28 Want in HEM leven wij, bewegen wij en zijn wij.