Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Is er leven na de dood?.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Wie was Jezus? Deel II Wie was jezus?.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
God en ons.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
MET CHRISTUS GEKRUISIGD ROM.6:1-11 GAL.2:20 GAL.2:20.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
1 Korinte 15 Vandaag: vers 1-11 “Doorgeefbericht” Vandaag: vers 1-11 “Doorgeefbericht” 6 mei: vers “Leven in hoop” 6 mei: vers “Leven in hoop”
De Heer is waarlijk opgestaan!
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
GOED NIEUWS.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
CHRISTUS IS OPGESTAAN! Zondag 17
Je identiteit is een naam. Mijn naam is olifant Je identiteit is een naam Mijn naam is olifant Ik ben een leeuw.
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Genade.
JEZUS DE RUIL JIJ.
“Met Christus opgestaan”
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Wandelen met de Ontzagwekkende
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Leven zoals past bij God
de Heilige Geest van de Hemelse God
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
Welkom in de samenkomst
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Zoek thuis je doopkaart eens op ouders, wat hebben jullie beloofd? wat heb ik aan mijn doop? waar ben je gedoopt?
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
Leven met Christus is leven vanuit de hemel (Zondag 18/19, Efez.2:6b) 1.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
1.
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
1.
16 – Waarom gereformeerd?.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Les 3 Gedoopt leven.
de brief aan de Romeinen
Je bent opgewekt: sta dus op. Wees 1. gericht op Christus; 2
Bijbelse doop Met de doop in de knoop.
Transcript van de presentatie:

Dopen Wat laten wij zien met de doop?

”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven en op de derde dag is opgewekt” 1 Korintiers. 15:3-4 Het illustreert: 1.de dood en opstanding van Jezus

Dopen Wat laten wij zien met de doop? Het illustreert: 1.de dood en opstanding van Jezus 2.het begraven van mijn leven zonder God Petrus antwoordde: ‘Keer u af van uw huidige leven en laat u dopen onder aanroeping van Jezus Christus om vergeving te krijgen voor uw zonden. Handelingen 2:38

Dopen Wat laten wij zien met de doop? Het illustreert: 1.de dood en opstanding van Jezus 2.het begraven van mijn leven zonder God ”Toen u gedoopt werd bent u immers met hem begraven, en met hem bent u ook tot leven gewekt, omdat u gelooft in de kracht van God die hem uit de dood heeft opgewekt.” Kolossenzen.” 2:12 en 13

Dopen Wat laten wij zien met de doop? Het illustreert: 1.de dood en opstanding van Jezus 2.het begraven van mijn leven zonder God 3.mijn nieuwe leven met Jezus Hij heeft ons samen met hem uit de dood opgewekt en ons een plaats gegeven in de hemelsferen, in Christus Jezus. Zo zal hij, in de eeuwen die komen, laten zien hoe overweldigend rijk zijn genade is, hoe goed hij voor ons is door Christus Jezus.. Efeziërs 2:6 en 7