De sleutel(s) van het koninkrijk van God

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Als vreemdeling op weg naar Huis
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Efeze 2:19-22 Tekstboekje Hoofdstuk 11
Welkom.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
In Christus is de kerk één !
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Kerk en Schooldienst Thema: Zacheüs Voorganger: ds. H. Koldenhof
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
2 Corinthiërs brief voor het hart
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Hout, hooi & stro 1Korinthe
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Gez. 104 : 1, 4, 5, 8 E&R 386 Ps. 51 : 1, 5 Ez. 36 : 26 – 27 Gez. 106 : 3, 4 Gez. 103 : 1, 4, 5 E&R 312 Hand. 1, 2 Gez. 167 LB 477 LB 249 Preek.
‘voor de kinderen’.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
ONZE RECHTVAARDIGING Zondag 23. WAT HEB JE ER NU AAN …DAT JE DIT ALLES GELOOFT?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Engelen.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Verlangen naar licht.
‘De weg, de waarheid en het leven’?
Paulus' eerste brief aan Korinthe (25) 24 april 2014 Bodegraven.
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
‘U verdient het om de boekrol te ontvangen en zijn zegels te verbreken. …
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
bisschop aartsbisschop Matteüs 16 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat.
Ik ben christen In het Nederland van 2014 na Christus.
Woord van Leven Juli 2014.
Menselijk geloven is leren vertrouwen op het woord van de HEER
Preek Jakobus 2:
Preek Hebreeën 4:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Vijf bemoedigingen voor je geloof Hebreeën 6:9-20.
Jezus zoekt en redt wat verloren is
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
16 aug Rotterdam.  middelste bijbelhoofdstuk?  Psalm 118 laatste psalm van de 'Hallel'  Psalm 113 t/m 118  Matteüs 26:30  de naam van de schrijver.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Geef ons vandaag ons..... brood. BIDDEN OM ……BROOD 1.koninkrijksbrood 2.dienstbrood 3.samen-brood.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Ouderlingen en diakenen – werkers van God in zijn gemeente (1 Korintiers 3:1 – 15 en 4:1-5)
De goede Herder Pinkstergemeente de Schuilplaats Spijkenisse, 3 juli b PGS De goede Herder / 1 van van 9.
11. les faux docteurs 11. Dwaalleraren.
Matteüs 6: Maak je geen zorgen over eten en drinken.
Bediening van het Woord
Hoe ben je een echte leerling van Jezus?
De brief van Jakobus 4. Door geloof alleen?.
De betekenis van onze geloofsbelijdenissen
Transcript van de presentatie:

De sleutel(s) van het koninkrijk van God

De sleutel(s) van het koninkrijk van God Thema: Jij hebt zelf de sleutel in handen. Ef. 2:20: Gods kerk is gebouwd op het fundament van de apostelen en profeten! Alle apostelen hebben een sleutelpositie: wat zij bindend verklaren, daaraan zijn we gebonden. Op één lijn met de wetsleraars in Israël. Dus (1): gehoorzame Bijbeluitleg opent Gods koninkrijk (als met een sleutel) en aan die uitleg ben je gebonden.

De sleutel(s) van het koninkrijk van God Maar: de joodse wetsleraars waren geen goede Bijbeluitleggers, Jezus bestraft hen. Wee jullie wetgeleerden, want jullie hebben de sleutel tot de kennis weggenomen; zelf zijn jullie niet binnengegaan, anderen die binnen wilden gaan hebben jullie tegengehouden (Luc. 11:52). Sleutel = toegang. Niet toegang tot kennis maar toegang tot het koninkrijk.

De sleutel(s) van het koninkrijk van God Jezus zegt: de sleutel of toegang tot God is de sleutel van de kennis’. D.w.z.: alleen door (geloofs)kennis kom je bij God. Sleutel van de kennis is dus: de sleutel die uit kennis bestaat! Dus (2): Binnengaan in Gods rijk is je eigen geloofskeus, niemand dan alleen jijzelf beslist daarover.

De sleutel(s) van het koninkrijk van God Daarom: geen twee maar één sleutel! En dus ook geen menselijke autoriteiten die over jouw toegang tot het koninkrijk beslissen. ‘Priesterschap van alle gelovigen’! Matt. 18: geen kerkenraad of ouderlingen, wel de gemeente die een oordeel uitspreekt. Zorg voor elkaars redding, schuif dat niet naar de bijzondere ambtsdragers.

De sleutel(s) van het koninkrijk van God En de preken: de sleutel ligt in uw eigen hand (de sleutel van de kennis immers). Samenvattend: Gehoorzame Bijbeluitleg is bindend en opent Gods koninkrijk (de sleutel) Binnengaan in Gods rijk is je eigen geloofskeus, niemand dan alleen jijzelf beslist daarover (de sleutel die kennis heet).