Parijs. Trocadéro Het station werd geopend op 2 oktober 1900 als onderdeel van de toenmalige metrolijn 2 Sud. Vanaf 14 oktober 1907 lag het station langs.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantiemarkt Zuid-Korea
Advertisements

Maak een tentoonstelling
Parijs 2014 Programma Spelregels Waar moet je aan denken ?
Ik ga hier in deze publicatie uitleg geven over kunst
Wij maakten een uitstapje naar: Het Centraal Station.
Welkom bij de informatieavond Parijs schooljaar juli 2014.
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
Rusland Kennisquiz.
Reisverslag Spanje Gemaakt door Dagmar, Ilse en Jellina.
Groep 8 vertrok dinsdagochtend 6 april om 8 uur richting onze hoofdstad. Hoe het was? Dat ziet u in de komende presentatie!
Parijs Imane Loihabi 4hnb.
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
Duitsland, is gekleurde land.
VRIJDAG 14 APRIL 2006 Bezocht gebied = de rode zone Agenda 8u40 vertrek Thalys in Brussel-Zuid 10u05 aankomst Thalys Gare du Nord 10u45 aankomst in.
Uit de Franse revolutie Gemaakt door Miranda en Jip
Vertaald uit het SpaansFreddy Storm 01/2010 De metro van Stockholm wordt beschouwd als “de grootste kunstgalerij ter wereld". Er zijn 3 hoofdlijnen:
Reis Alliance Française de Nimègue op oktober 2011 Programma: 7 oktober : Luik/Liège: Station van Calatrava Namen/Namur: Citadel; stad; museum Félicien.
Frankrijk Door Jannis en Thomas.
Gemaakt door: Denise Nicole Max
gemaakt door: Eshan-joshua & Priya
De nieuwe reizigerspassage van Centraal Station Rotterdam is zaterdag 10 november 2012, officieel geopend. De nieuwe passage is zes keer breder dan.
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
Vakantie boeken woensdag 12 december Vakantie boeken Weekendtrip stad Welke onderdelen via internet? Naar welke stad? Welke periode? Welk hotel?
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
was ik alleen met m'n vader met 'n tourgroep waren we gewoon 'n weekje, hadden allemaal sites bekeken en zo.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Glow.
Van Abbemuseum.
Glow.
Franse toeristische sites opgenomen in de lijst ‘Werelderfgoed’ van de UNESCO « United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization » ~
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
E SCHER IN HET PALEIS Tentoonstelling van een geniale kunstenaar.
Mijn museum Gemaakt door Xander.
nou, ik ben dus inderdaad naar la defense geweest.
nou, ik ben dus inderdaad naar la defense geweest.
Centraal Station ROTTERDAM Het Centraal Station is bijna afgebouwd, er is negen jaar aan gewerkt.
De reis Om 6 uur vertrokken we met de bus naar Parijs. Het was zo’n 6 uur reiden met de bus voordat we in Parijs aankwamen. Toen de bus geparkeerd was.
Welkom bij de informatieavond Parijs schooljaar
16/09/ /09/
Paragraaf 1.2 De Renaissance.
Mona Lisa Code klikken om verder te gaan.
In samenwerking met de sectie kunst en geschiedenis.
Alexander, Napoleon en Joséphine
Frankrijk een echt vakantie land
Leonardo da Vinci Door Tine.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
De vakantie van Augustin (klik maar met de muis ).
Spaanse Meesters 2 Spanje.
GEMEENTEMUSEUM: WONDERKAMERS Door: Manon, Julia, Iris Klas: 4H2.
(3. Kunstwerken – beeldhouwwerk)
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
14/09/ Dit is het standbeeld van Dalida...Dalida was een zeer bekende zangeres die zelfmoord heeft gepleegd. Dalida (Caïro,
Heenreis Maandag 22 september 2014 Verzamelen om uur op de parkeerplaats voor het KC. Vertrek om uur per bus. Terugreis Donderdag 25 september.
Sharon Stahl MM1b Modevorming, modegeschiedenis
Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
Mona Lisa Code Klikken om verder te gaan.
LA CULTURE FRANÇAISE DIT IS EEN QUIZ OVER DE FRANSE CULTUUR.
Tentoonstelling Leonardo da Vinci
De Herinnering Verbeeld
Paris - Versailles september 2018
Met BRC naar PARIJS maart 2018
Franse toeristische sites ‘Werelderfgoed’ van de UNESCO
Dit was Piet Mondriaan. Hij is een hele beroemde Nederlandse schilder
De schatkamer! 1 Hermitage Amsterdam.
Chapitre 1 Voici Paris © Noordhoff Uitgevers 2008.
PARIJS 7 tot en met 10 oktober 2019.
Voorbeeld terug Wat heb je nodig? Je hebt nodig, een schaar, lijm, karton, verpakkingen van karton, verf. Wat moet je doen? Voor je eigen dorp/stad ga.
Transcript van de presentatie:

Parijs

Trocadéro Het station werd geopend op 2 oktober 1900 als onderdeel van de toenmalige metrolijn 2 Sud. Vanaf 14 oktober 1907 lag het station langs metrolijn 5. Op 8 november 1922 werd het station uitgebreid met perrons langs metrolijn 9. Op 6 oktober 1942 werd het traject tussen station Place d'Italie en station Charles de Gaulle - Étoile overgeheveld van metrolijn 5 naar metrolijn 6. Reis We zijn net aangekomen en ik ben helemaal stuk van de lange bus trip. Het voelt goed om uit de bus te stappen. Vooral omdat ik al een tijd naar de wc moet gaan maar ik ben niet geweest.

Eiffeltoren De Eiffeltoren (Frans: la tour Eiffel) is een monument te Parijs en een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Reis We zijn hier net naar toe gewandeld. Dit is niet de eerste keer dat ik de Eiffeltoren zie maar het blijft een prachtig ding hoe vaak je het ook ziet.

Notre Dame De Cathédrale Notre-Dame de Paris (Nederlands: Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Parijs) is een in vroeggotische stijl opgetrokken kathedraal op het eiland in de Seine, Île de la Cité, in het centrum van Parijs. In de kathedraal worden drie relikwieën van Christus bewaard: de doornenkroon, een stuk uit het kruis en één van de nagels waarmee Christus gekruisigd werd. Hier onder zie je een plattegrond van een metrostation. En zwart gekleurde lijn is de weg die jullie metro heeft genomen. Reis We zijn hier per metro gekomen. Nu we binnen zijn zie ik pas waarom dit een van de best bezochte museums is. Het is prachtig

Louvre Het Louvre is een zeer groot museum in het centrum van de Franse hoofdstad Parijs. Het ligt net ten noorden van de Seine. Het bestaat uit drie vleugels: de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel. De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is waarschijnlijk het beroemdste stuk uit de collectie van het Louvre. Het museum maakt deel uit van de Réunion des musées nationaux et du Grand Palais des Champs-Élysées. Het is sinds jaren 's werelds bestbezochte museum. Reis We gaan nu de Louvre in. Maar ik denk dat het nog lang gaat duren, omdat er net is geprobeerd om de Mona Lisa te stelen. De Mona Lisa is een van de beroemdste schilderijen ter wereld. Ik vind het een prachtige schilderij

Centre pompidoe Het Centre Georges Pompidou, officieel het Centre national d'art et de culture Georges-Pompidou ook bekend als Centre Pompidou of Centre Beaubourg, is een centrum voor moderne kunst in Parijs dat toonaangevend is in de wereld. Het werd in februari 1977 geopend. Reis Ik ben kapot van al het lopen. Maar het is het wel waard. We zijn nu aangekomen bij het Centre Pomipdoe. Ik ga zo de Nike winkel bezoeken kijken of ik er voetbalschoenen vind die niet verkrijgbaar zijn in Nederland. We krijgen zo ook een uur vrije tijd. Dat uur ga ik besteden aan het eten bij de Mac Donalds. En natuurlijk om uit te rusten.

Musée D’ orsay Het museum werd in 1986 geopend in het voormalige treinstation Gare d'Orsay. De Italiaanse architecte Gae Aulenti overzag het ontwerp van de herbestemming van het gebouw van 1980 tot Vroeger eindigden hier veel hoofdlijntreinen uit het zuiden van Frankrijk. Tegenwoordig worden er maar vier ondergrondse perronsporen gebruikt, voor de RER C-treinen. Bij de vorming van het museum werden kunstwerken uit het Louvre, het opgeheven Musée du Jeu de Paume (nu Galerie nationale du Jeu de Paume) en het Musée National d'Art Moderne in het Centre Georges Pompidou bij elkaar gebracht. Reis We hebben net een uur vrije tijd gehad. En ik ben weer helemaal opgefrist. We zijn net over de Pont Neuf gelopen en het was erg groot en mooi om aan te zienDe museum is ook heel interessant en heel leuk.