ONZE RECHTVAARDIGING Zondag 23. WAT HEB JE ER NU AAN …DAT JE DIT ALLES GELOOFT?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Overwinnend leven, vandaag en morgen
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Evangelie der genade Vragen :
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
De allergrootste liefde
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
Welkom.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Het wonder van de christelijk geloof: niets verdiend, alles gekregen, omdat Christus zoveel voor je overhad 1) Mijn geloof is een kado van God 2) Mijn.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
God en ons.
De weg terug Miljoenen mensen over de hele wereld
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
Genade en veroordeling
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
HET GELOOF Echt (7) Rijk (8-22) Lonend voorgoed (23-24)
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Genade schenken 1.
‘De weg, de waarheid en het leven’?
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
31 okt Urk 1. 2 tegenover traditie en kerkleer ALLEEN DE SCHRIFT tegenover verdiensten: ALLEEN GENADE tegenover werken van de mens: ALLEEN GELOOF.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Preek Jakobus 2:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Standvastig... waarin?.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 718 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
De rechtvaardige God kiest en verwerpt – wees stil en geef hem eer! (DL I, art.15) DE RECHTVAARDIGE GOD KIEST EN VERWERPT – WEES STIL EN GEEF HEM EER!
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Heidelbergse catechismus
Transcript van de presentatie:

ONZE RECHTVAARDIGING Zondag 23

WAT HEB JE ER NU AAN …DAT JE DIT ALLES GELOOFT?

Terugblik in de catechismus Zondag 7 (vr.21): wat is een echt geloof? Zondag 7 (antw.22): alles aanvaarden wat ons in het evangelie beloofd wordt Zondag 8-22: de twaalf artikelen als samenvatting van alles wat ons in het evangelie beloofd wordt Zondag 23: wat heb je er nu aan dat je dit gelooft?

Makkelijker zou zijn: Wat heb ik er nu aan dat ik geloof?

Moeilijker is: Wat heb ik er nu aan dat ik dit alles geloof (`dit alles’ heb ik niet zelf bedacht)

Twee al te gemakkelijke antwoorden: Geloof geeft welvaart Geloof geneest van ziekte

Het antwoord van de bijbel Geloof geeft je toegang tot de eeuwige God, je Schepper en Vader

WAAR IS ONS GEWETEN?

De enige sleutel: CHRISTUS JEZUS Mijn Heiland (de twaalf artikelen)

Artikel 23. Onze gerechtigheid voor God in Christus. Wij geloven dat ons heil gelegen is in de vergeving van onze zonden om Jezus Christus’ wil. Daarin bestaat onze gerechtigheid voor God. Dat leren David en Paulus ons door te verklaren: Zalig is de mens aan wie God gerechtigheid toerekent zonder werken (Ps. 32:2; Rom.4:6). En dezelfde apostel zegt, dat wij om niet, anders gezegd, uit genade gerechtvaardigd zijn door de verlossing in Christus Jezus (Rom.3:24).

Daarom houden wij dit fundament altijd vast. Daarin geven we alle eer aan God, terwijl we onszelf vernederen en belijden wat voor mensen wij zijn, zonder ons ook maar enigszins op onszelf of op onze verdiensten te laten voorstaan. Wij steunen uitsluitend op de gehoorzaamheid van de gekruisigde Christus en rusten daarin. En deze gehoorzaamheid is de onze, wanneer wij in Hem geloven. Zij is voldoende om al onze ongerechtigheden te bedekken.

Zij bevrijdt ons geweten van vrees, ontzetting en verschrikking en geeft ons zo vrijmoedigheid om tot God te naderen, zonder te doen als onze eerste vader Adam, die zich bevend met vijgenbladeren wilde bedekken. En werkelijk, als wij voor God moesten verschijnen, terwijl wij, in hoe geringe mate ook, op onszelf of op enig ander schepsel zouden steunen – ach, wij zouden vergaan! Daarom moet ieder met David zeggen: Here, ga niet in het gericht met uw knecht, want niemand die leeft, is voor U rechtvaardig (Ps. 143:2).