Presentatie Missie en Visie Lomoz 2012 Anton Rijkers.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het programma In voor zorg
Advertisements

Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
Mogelijk Door Leden Ieder Lid één Lid. Inhoud:  Wat voor leden werven  Waarvoor de leden werven  Waarmee de leden werven  Inhoud powerpoint presentatie.
Hoe ontstond dit initiatief ?
Platform Binnenmilieu Scholen Frans de Haas Arnhem 15 februari 2012.
Conditietest als basis voor samenwerking. De conditietest is een hulpmiddel voor vrijwilligersgroepen om: de huidige kwaliteit van de groep te meten en.
Vertegenwoordiging landelijk netwerk en relatie regionale netwerken Sessie B NOV Conferentie 7 oktober 2008.
Lomoz, 14 maart 2012 Strategisch denken en handelen Nettie van Heezik.
Kritische succesfactoren bij reorganisaties
Fotoverslag bijeenkomst 6 juli 2009 Opzet kennisnetwerk landbouwprojecten KRW Hoe doen we dit? Wie doet wat? Opgesteld door: Annet Noordik Facilitators.
Visie, Missie, Speerpunten en Strategische doelstellingen
Hoe blijf ik overeind als welzijnsprofessional?
Logonet024 Wat moeten we er mee? moeten. logonet024 Wat ontmoeten we er mee?
Q-KENNIS Een kennis-systeem is veelal gebaseerd op het ontsluiten van aanwezige kennis en ter faciliterering van de ontwikkeling van nieuwe kennis. Het.
Agenda uur:Visie PMGG uur:Klantonderzoek uur:Terugblik monitoring overtredingen uur:Pauze uur:Ontwikkelingen uur:Handhaving.
Het kwaliteitskader Verantwoorde zorg in relatie tot palliatieve zorg
Begeleidingsplannen GGZ
Missie, visie, strategie & jaarplan
Steeds krachtiger bestuur in:
…… kennisterrein ….. ……naam en functie ……. …… naam bedrijf …….
Ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid.
Samen werken aan een gezonde regio!
Medezeggenschap levert op Ondernemersontbijt TPN West 17 maart 2011 Pieter van der Have.
EOR en Vakbond Discussieaanzet FNV Europa conferentie, Sjef Stoop, FNV Formaat.
PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.
 Algemene informatie * Artikel * Auteurs  Inhoud artikel * Inhoudsopgave * Korte schets.
Met Stakeholders Gedeelde Visie
“Een samenwerkingsverband van mensen in formele functies die met behulp van regels en middelen een gemeenschappelijk doel realiseren”. ORGANISATIE Mensen.
Workshop ‘visieversneller’
Opnieuw samen leven met elkaar Presentatie Congres 25 november 2014.
Organisatieveranderingen in de langdurige zorg en de consequenties voor de rol van de or.
1 Rapportage Co-creation survey BkB Partners in kwaliteit April 2014.
Informatiebijeenkomst Beleidregel combinatiefuncties.
VTO, de brug van oud naar nieuw KENNISOVERDRACHT bij het departement Leefmilieu en Infrastructuur.
Ruimte voor verpleeghuizen
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
12c. Beleidsplan Seizoen Missie 1.Festilent creëert een prettige omgeving waarin de leden zich thuis voelen en op een prettige manier hun sport.
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Medezeggenschap en Voordrachtcommissarissen
Presentatie “OnS”. “OnS” staat voor “Ontmoet in Slochteren”
Toezicht op governance: waar draait het om en paralellen tussen de mediasector en de financiële sector Wijnand Nuijts – Manager toezicht Governance Gedrag.
Pro-actief anticiperen op wetswijzigingen mr. Ernst van Win 4 februari 2016.
Landelijke Beroepsvereniging Coördinatoren vrijwilligerswerk Corry Baarsma, lid van bestuur AGORA Regiocoördinator vrijwilligerswerk bij grote zorginstelling.
In gesprek met zorgprofessionals Netwerkdag BVN 2 juni 2012 Marga Schrieks, Greta Antuma.
Initiatief landelijke VAR Niet zonder... maar Met....
V&VN Geriatrie & gerontologie 1. Organogram V&VN 2.
Algemene Ledenvergadering 19 mei Agendapunt 1 Opening en mededelingen bestuur - Hoger beroep dhr. Alsemgeest.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
Meer verbinding, sociale cohesie en eigen/samen regie in de buurt Met het Buurtteam als stimulator, facilitator en begeleider van een samenleving die niemand.
AtyJean & Kracht On Tour Samen on Tour in Goes op 12 oktober 2016.
De complexe wereld waarin we leven roept steeds nieuwe vragen op. Van Spaendonck gaat samen met u op zoek naar echte oplossingen, waarbij uw belang centraal.
Informatiedag verenigingen
De relatie tussen vakbonden en ondernemingsraden
Werk en privé: regie en zeggenschap
ViaVia Info-presentatie
Beantwoord kort de volgende vragen:
Fontys Career event 15 maart 2017.
Landelijke raad 10 december 2016
Nadere uitleg gewenst()
Welkom! Nieuwe vormen van medezeggenschap
Een herziene, bestuurlijke visie op passend onderwijs en Plein 013
Verbinden van de werkgever, de school en de gemeente
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
STARTBIJEENKOMST.
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
De toekomst van de maatschappelijke stage
Van Ondernemingsraad naar Raad van de Onderneming – kan dat?
Rol van de NVZF rondom het thema: stimuleren van beweeggedrag in ziekenhuizen Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuis Fysiotherapie Maart 2018.
Transcript van de presentatie:

Presentatie Missie en Visie Lomoz 2012 Anton Rijkers

Even voorstellen Werkgroepleden Annelies Korporaal Jolieke Geerts Rita Betjes Cok de Koning Jos van der Heide Ronald de Jong Jan Stam Lucy Dijkman Herman Jongbloed Anton Rijkers

Verkenning Missie en Visie Waarom het OR-platform in de Zorg Voor wie is het platform Waarom wordt men lid van Lomoz Wat doet het platform nu Wat kan in het platform nog meer Missie & Visie Doelstellingen Activiteitenplan

Waarom een platform voor ondernemingsraden in de Zorg? Om OR leden de mogelijkheid te bieden contact te hebben, informatie uit te wisselen, met andere OR leden in de Zorg . Om de deskundigheid en kennis van OR leden in de Zorg te vergroten. Om samenwerking stimuleren tussen betrokken partijen in de Zorg. Om gezamenlijk met de partners in de zorg belangen te behartigen voor kwalitatief goede Zorg.

Voor wie is het platform Voor alle ondernemingsraden en medezeggenschapsorganen in de Zorg Ziekenhuizen Verpleging, Verzorging, Thuiszorg Gehandicaptenzorg GGZ Revalidatiecentra Overigen (joint venture organisaties)

Waarom wordt men lid van Lomoz Om je kennis te vergroten Om het platform te versterken Om de invloed van werknemers op de besluitvorming in de zorg te waarborgen Om samen met partners in de zorg invloed te kunnen uitoefenen. Omdat het leuk is om collega’s in de medezeggenschap te ontmoeten!

Wat doet het platform nu? Door de leden aangedragen thema´s worden behandeld op de z.g. Themadagen (4 dagen per jaar) Iedere maand een nieuwsbrief Een website verzorgen

Wat kan in het platform nog meer? Lomoz van, voor en door leden maken. Versterking van website Verbeterborden introduceren Kennis en ervaring meer en anders beschikbaar stellen Elkaar meer faciliteren Maatschappelijke discussie aangaan Rol spelen in de ontwikkeling van de Zorg

Missie van Lomoz en netwerk voor, van en door ondernemingsraden Een inspirerend en samenbindend platform en netwerk voor, van en door ondernemingsraden en overige partners in de Zorg

Visie van Lomoz Het bevorderen van een professionele medezeggenschap bij de aangesloten ondernemingsraden door het verstrekken/delen van informatie en kennis. Verbetering van de kwaliteit van zorg door betrokkenheid van de medewerkers in de besluitvorming. Gezamenlijk met cliëntenraden, werkgevers en vakbonden de kwaliteit van zorg versterken.

Doelstelling van Lomoz (1) Ledengroei Ledenbehoud Tevredenheidonderzoeken Concrete vraag en antwoord mogelijkheden invullen voor leden. Meetbaar persoonlijk relatieonderhoud invullen Relatie met cliëntenraden, werkgevers- werknemersorganisaties Keten samenwerking met OR-platforms in de Zorg Relatie met vereniging van bestuurders en vereniging van toezichthouders

Doelstelling van Lomoz (2) Relatie met de eigen OR verstevigen. De samenvatting van themadagen laten bespreken in eigen OR De politiek meer uit te nodigen zodat er ook een maatschappelijke en politieke discussie ontstaat. Dus…Niet te bescheiden zijn, maak jezelf onweerstaanbaar ……….Zorgt ook weer voor nieuwe leden.

Activiteitenplan SMART Onderwerp Gewenst resultaat Wie doen de acties Wie worden betrokken Werkwijze Tijdspad

? ? ? ? Vragen