De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verbinden van de werkgever, de school en de gemeente

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verbinden van de werkgever, de school en de gemeente"— Transcript van de presentatie:

1 Verbinden van de werkgever, de school en de gemeente

2 https://vimeo.com/243851794/49d8c930ae

3

4

5

6 Spoor 1 ophalen & delen

7 Spoor 2, verbinden

8 Verkennen en doorpakken
De Normaalste Zaak Basis- en Voortgezet Onderwijs als werkgevers Sociale ondernemingen in samenwerking met CEDRIS Basisfuncties (thuis)zorg en instellingen Axent Groen, Koornbeemd….

9

10 Aan tafel!

11 Hoe lager het opleidingsniveau, hoe korter de schoolduur

12 Iedereen mag naar het beroepsonderwijs…
maar als je niet zo goed bent in rekenen of taal dan moet je het in de praktijk leren…

13

14 Het gaat simpelweg om te ontdekken waar een leerling goed in is om vervolgens op zoek te gaan naar een werkgever in de buurt die juist datgene goed kan gebruiken. Daarvoor hoeven we leerlingen niet langs een lat van 29 competenties of 80 indicatoren te leggen. Geen werkgever die daar om vraagt.

15 30%

16 29,4%

17

18 Doel Het primaire doel van ‘Ingeschakeld’ is het (verder) stimuleren van de samenwerking tussen werkgevers en scholen voor vso en pro en gemeenten. Dit vindt plaats door binnen het project de scholen en werkgevers nog beter zichtbaar te maken voor elkaar. Hierbij wordt niets nieuws ontwikkeld maar gebruik gemaakt van bestaande netwerken van werkgevers, scholen en gemeenten. Om dit proces te versnellen, worden in een parallel spoor succesvolle aanpakken opgehaald en gedeeld.

19 2 sporen

20 Spoor 1 ophalen & delen

21 Participatiekaart MatchMagazines 8 Werkportretten

22 Criteria van goede voorbeelden
Leiden tot arbeidsovereenkomsten Vertaalbaar naar andere regio’s Samenwerking tussen school werkgever en gemeente

23 Verkennen en doorpakken
Basis- en Voortgezet onderwijs als werkgevers Sociale ondernemingen in samenwerking met CEDRIS Basisfuncties (thuis)zorg en instellingen Basisfuncties brede inzetbaarheid

24 Spoor 2 Presentatie AWVN / De normaalste zaak Werkgevers netwerken

25

26 De Normaalste Zaak Groeiend werkgeversnetwerk met koplopers op thema inclusief werkgeven, i.s.m. VNO-NCW en AWVN 500 MKB ondernemers en grote werkgevers Inclusieve werkgevers mobiliseren, verenigen en verbinden. Duurzame plaatsingen realiseren door belemmeringen weg te nemen en samenwerking te bevorderen. Partners laten fungeren als ambassadeur. Een bijdrage leveren aan verbeteringen wetgeving en infrastructuur. Gezamenlijk met partners innovatieve oplossingen & pilots initiëren DE NORMAALSTE ZAAK HEEFT ALS DOELSTELLING…. Werkgevers die werk (willen) maken van inclusief werkgeven te mobiliseren, verenigen en verbinden, al dan niet via regionale netwerken; Gezamenlijk plaatsingen op gang te brengen door het (doen) ondersteunen en bevorderen van de samenwerking tussen de aangesloten werkgevers en derden om de duurzame inzet van werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt te realiseren; Om partners te stimuleren ambitie te formuleren en zal deze monitoren van de realisatie van o.a via een jaarlijkse partner enquête; Duurzame plaatsingen te realiseren door te helpen belemmeringen weg te nemen; Partners te laten fungeren als ambassadeur (75% van de partners heeft concrete plannen en legt hiervoor verantwoording af: 1ste jaar lidmaatschap nog oriënterend, na eerste jaar 95%) Een bijdrage leveren aan verbeteringen wetgeving en infrastructuur; Inzet en resultaten van partners inzichtelijk te maken en ambassadeurs een platform te geven via communicatie, website en (publieke) media; Om samen met partners innovatieve oplossingen en pilots te blijven initiëren (Onbeperkt aan de Slag of 99 van..)

27 De ‘99van’ formule Met 99 werkgevers uit de regio aan de slag met de
inclusieve arbeidsmarkt: Ambities formuleren, kennis en ervaring delen, elkaar inspireren, innoveren, ambassadeur zijn; Realiseren banen voor (brede) doelgroep; Oplossen van knelpunten door dialoog en samenwerking met publieke partijen; Samen optrekken met werkgeversorganisaties (VNO- MKB) en lokale/regionale ondernemersverenigingen.

28 ‘99van’ netwerken Gestart 99van- netwerk In verkenning

29 Themawerkgroepen Arbeidspool Duurzaam werk Inclusief inkopen
Instroom kandidaten Interne organisatie Kennisdeling Kennisintensieve organisaties Krapte op de arbeidsmarkt Profilering netwerk School en werk Stakeholders Kring inclusieve werkgevers vergroten Werkgelegenheid creëren Wet- en regelgeving

30

31 3 brede samenwerkingsverbanden
10 smalle samenwerkingsverbanden

32 Aankomende lichting schoolverlaters

33 Inclusief ondernemen (spoor 2)
“Om de doelgroep duurzaam te kunnen plaatsen bij reguliere bedrijven, is een fundamenteel andere benadering nodig. Dit kan alleen bereikt worden door een aanpak waarin de vraag van de werkgever naar productieve arbeid centraal staat. Er kan en moet een win-win situatie worden gecreëerd. Het succes is niet alleen een kwestie van maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar ook van economische winstgevendheid. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aannemen, moet de werkgever uiteindelijk ook gewoon geld opleveren. Inclusief ondernemen, dat is het sleutelwoord.” (Frans Nijhuis)

34 Ophalen en wegwerken van obstakels

35 vragen of suggesties?


Download ppt "Verbinden van de werkgever, de school en de gemeente"

Verwante presentaties


Ads door Google