Werken in de gevangenis

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

GOD is liefde.
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Heer, maak van mij een instrument van vrede…
Vanavond denken we na over het Heilig avondmaal
De pittige smaak van de uitverkiezing
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
De christelijke boodschap
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
God en ons.
Genade en veroordeling
Votum en Zegengroet Zingen: Psalm 27: 2, 3 Gebed
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
WELKOM OP TOV!.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
“De andere kant van de medaille”
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
Christelijke Vrijheid
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
VREDE.
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Genade.
Hoe luister je naar de wet van God?
Leven zoals past bij God
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Zingen Vers 1 Heer Jezus duizend vragen, te veel op mee te dragen:
Lekker gegeten??.
Zingen Vers 1 Hoe zal ik U ontvangen, hoe wilt Gij zijn ontmoet.
H O O P in kwetsbaarheid BEELDMEDITATIE mensen … ze zoeken naar hoop
Zondagavond 8 maart 2015.
Welkom in deze eredienst
Standvastig... waarin?.
Welkom in de samenkomst
Zingen Vers 1 Jezus, leven van mijn leven, Jezus, dood van mijnen dood
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
“de liefde van God”.
O Heer, wat ben ik moe!.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
COLLECTE GEVANGENENZORG NEDERLAND. DE ORGANISATIE Wat? Een christelijke vrijwilligersorganisatie Doel? Ondersteuning en begeleiding van gevangenen en.
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
Als christen kun je bang zijn
Transcript van de presentatie:

Werken in de gevangenis Boerakker 31 maart 2010

Kerkdienst in de gevangenis

 Hij zat daar

Ik ging naast hem zitten en vroeg: ‘hoe is het met je?’

‘Wat ik gedaan heb is erger dan moord’, zei hij Een zware last

En toen kwam zijn kreet

‘Ik heb Jezus nodig’

Jezus Onze Redder Onze Verlosser

gevangeniswerk terecht? Hoe kwam ik in het gevangeniswerk terecht?

Door de ontdekking wie ik ben een gevallen mens

Ik heb Jezus nodig

Door te ontdekken wie ik ben

Kind van God Gered door Jezus

Ik ben Een parel in Gods Hand

Dat mag ik ook aan hen vertellen Elk mens is een schepsel van God Belangrijk voor Hem

Raakt het ons of mensen verloren gaan of gered worden?

Jezus kwam voor verloren mensen

Jezus en de overspelige vrouw

Jezus en de misdadiger aan het Kruis Heden zult gij met Mij in het Paradijs zijn

Leer door Gods ogen naar mensen kijken De Samaritaanse vrouw

Door Gods grote genade  God heeft Zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om de wereld te veroordelen, maar om haar van de ondergang te redden

Wij hebben Jezus nodig

RELIGIE De mens moet het zelf doen

Wat God ons in de bijbel leert RELATIE Wat God ons in de bijbel leert

Herstel mijn eerste liefde LIED Herstel mijn eerste liefde

Vraag 1: Religie of Relatie? Ik ontvang Gods genade vanwege: mijn geestelijke prestaties mijn deugdzaamheid mijn zelfdiscipline

Vraag 2: Religie of Relatie? Mijn identiteit en zelfwaarde zijn gebaseerd op: hoe hard ik werk en hoe goed ik leef ik kijk neer op mensen die minder presteren of minder deugdzaam leven dan ik. Ik voel me beter dan anderen. 

Vraag 3: Religie of Relatie In moeilijke tijden weet ik dat Jezus de straf voor mijn zonden op zich nam. Het kan zijn dat God deze moeilijkheden toelaat om mij te trainen. Maar niet om mij te straffen Als het gaat om mijn behoud weet ik mij geborgen in zijn Vaderlijke liefde.

Vraag 4: Religie of Relatie In Christus ben ik zondig en geaccepteerd. Ik ben zo slecht daarom stierf Hij voor mijn zonden. Ik ben zo geliefd dat Hij dat graag voor mij deed. Dat besef maakt me nederig en zeker.

Vraag 5: Religie of Relatie Ik wil naar God luisteren omdat ik Hem dankbaar ben en me in Hem verheug

Vraag 6: Religie of Relatie Als mijn levensomstandigheden moeilijk worden ben ik boos op God of op mijzelf Ik vind dat ik recht heb op een voorspoedig leven Ik doe toch mijn best om goed te leven?

Jezus zegt: Kom tot Mij, allen die vermoeid en belast zijn en Ik zal u rust geven Matth. 11: 28

Verhaal van Dorel

Zingen: Jezus, leven van mijn leven, Jezus, dood van mijne dood die voor mij U hebt gegeven in de bangste zielennood, opdat ik niet hoop'loos sterven, maar uw heerlijkheid zou erven, duizend, duizend maal, o Heer, zij U daarvoor dank en eer!

Zingen: Heer, verzoener van mijn zonden, Heiland, die mij hebt gezocht, die mijn boeien hebt ontbonden, en voor God mij vrijgekocht, ik, onrein in schuld verloren, ben opnieuw in U geboren: duizend, duizend maal, o Heer, zij U daarvoor dank en eer!

Zingen: Dank, mijn Heiland, voor uw lijden, voor uw bitt're bange nood, voor uw heilig, biddend strijden, voor uw trouw tot in de dood voor de wonden, U geslagen voor het kruis, door U gedragen; duizend, duizend maal, o Heer, zij U daarvoor dank en eer!

Gevangenenzorg Nederland Doel Ondersteuning en begeleiding van gevangenen en hun familie tijdens en na detentie. Hoe Met de inzet van 350 gemotiveerde en getrainde vrijwilligers. Een christelijk, professioneel bureau in Zoetermeer zorgt voor ondersteuning. Waarom In navolging van de oproep van Jezus Christus. Gevangenenzorg Nederland wil gevangenen en hun familie helpen bij het opbouwen van een leven zonder criminaliteit en mét Jezus Christus. Gevangenenzorg Nederland, geloof in herstel!

Hoe helpt Gevangenzorg Nederland TIJDENS detentie: Gebaande Wegen > vrijwilligers bezoeken gevangenen in de gevangenis De Luchtplaats > vrijwilligers bezoeken familie van gevangenen thuis SOS > vrijwilligers Spreken Over Schuld met (jeugd-)gevangenen om toe te werken naar herstel met het Slachtoffer en de Samenleving Kinderkado > vrijwilligers brengen een cadeau bij kinderen van gevangenen namens hun vader of moeder in de gevangenis

In de gevangenis… Is vrijheidsbeneming Bepalen anderen wat er gebeurt Is veel eenzaamheid Is geen privacy Zoeken gevangenen iemand die helpt

Vrij… en dan? > 70% recidive binnen 6 jaar > 67 % werkloos > 12 % dakloos > 56 % heeft schulden

Stelling >> Eens een dief, altijd een dief ?!

Hoe helpt Gevangenenzorg Nederland NA detentie: Nazorg > vrijwilligers blijven de ex-gevangene bezoeken. Een maatje helpt mee om recidive te voorkomen! Werk > via het programma Arbeidsre-integratie bemiddeling naar werk Ondersteuning > bij het zoeken naar huisvesting en re-integratie in de samenleving en gezin

Waarom Gevangenenzorg Nederland Geloof in herstel! Een Bijbelse opdracht Tweede kans voor gevangenen en hun familie Zorg voor kinderen van gevangene Programma’s voor jeugdgedetineerden Een veiligere samenleving

U gelooft toch ook in herstel? Help mee om gevangenen en hun familie een tweede kans te bieden: > Bid mee > Meld u aan als vrijwilliger (zie de website) > Word donateur en ontvang 4 keer per jaar onze gratis nieuwsbrief. Wij geven ook presentaties over ons werk, kijk voor meer informatie hierover op onze website! www.gevangenenzorg.nl 079 - 331 05 68 info@gevangenenzorg.nl

'k Lag machteloos gebonden: Gij komt en maakt mij vrij 'k Lag machteloos gebonden: Gij komt en maakt mij vrij! Ik was bevlekt met zonden: Gij komt en reinigt mij! Het leven was mij sterven, tot Gij mij op deed staan. Gij doet mij schatten erven, die nimmermeer vergaan.