Woord van Leven Augustus 2011.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord Van Leven Oktober
Advertisements

Woord van Leven Juli 2009.
Woord van Leven April 2011 “Laat niet gebeuren wat Ik wil, maar wat U wilt.” Marcus 14,36.
Woord van Leven Januari 2008.
Woord van Leven Januari 2010.
Woord van Leven Januari 2014.
Woord van Leven Februari 2009.
Woord van Leven Februari 2011.
Tekst van Chiara Lubich 1949
Woord van Leven Maart 2013.
Woord van Leven Juli 2010 “Het is met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. Toen hij een uitzonderlijk waardevolle.
Woord van Leven Mei 2013.
Woord Van Leven April 2013 "Klaag niet over elkaar, broeders en zusters." Jakobus 5,9.
Woord van Leven September 2012.
Woord van Leven Oktober "Volg me." Matteüs 9,9 Matteüs 9,9 "Volg me." Matteüs 9,9 Matteüs 9,9.
Woord van Leven Augustus 2013.
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Woord van Leven April 2014.
Woord Van Leven September 2009.
September 2013 Woord van Leven “We moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden.” 1 Johannes 3,18.
Woord van Leven Juli 2012 “Wie heeft zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zijn; maar wie niets heeft zal zelfs het laatste worden ontnomen.”
Woord van Leven Februari 2010.
Woord van Leven November 2009.
Woord van Leven Mei 2010.
Woord van Leven Mei 2011.
Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.
Woord van Leven December 2011.
Woord Van Leven Maart 2014.
De Geest schrijft Jezus in ons leven Wat is er te zien van de Geest? Kijk naar jezelf: leesbare brief.
Woord van Leven Novermber 2011 “Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.” Matteüs 25,13.
Woord van Leven December
Woord van Leven November 2012.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Woord van Leven Woord van Leven Januari 2012 Januari 2012.
Woord van Leven Februari
Woord van Leven Januari 2013 “Overdenk eens goed wat het wil zeggen: ‘Barmhartigheid wil ik, geen offers’.” Matteüs 9,13.
Woord van Leven Juli 2011 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het.
Woord van Leven December 2012 “Wie Hem ontvingen en in zijn naam geloven, heeft Hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden” Johannes 1,12.
Woord van Leven September 2010 “Niet tot zevenmaal toe, zeg ik je, maar tot zeventig maal zeven.” Matteüs 18,22.
Woord van Leven Juni 2011 “U moet u niet aanpassen aan deze wereld, maar uw gezindheid vernieuwen. Zo zult u ontdekken wat God van u wil en wat goed.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
December 2013 Woord van Leven "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde.
Woord van Leven Oktober 2012 “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5.
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Juni 2013 Woord van Leven "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20.
Woord van Leven Oktober 2013.
Woord van Leven Oktober 2009.
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Woord van Leven Juni 2014.
Woord van Leven September 2011.
Woord van Leven Juni 2010.
“Jezus zei tegen haar: ‘Geef mij wat te drinken’.” Johannes 4,7
Woord van Leven Juli 2014.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Chiara Lubich e P. Fabio Ciardi
Woord van Leven Augustus 2014.
Woord van Leven Woord van Leven Augustus 2012 Augustus 2012.
Woord van Leven November
Woord van Leven Maart 2015.
Woord van Leven Maart 2011.
September 2014 Woord van Leven “Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7.
Woord van Leven November 2014.
Woord van Leven April 2015 “Ik ben voor iedereen wel íets geworden” (1 Cor 9, 22)
“Ga de weg van de liefde.”
«Heb uw naaste lief als uzelf» (Marcus 12, 31).
Woord Van Leven November 2015 “Laat hen allen één zijn.” Johannes 17, 21 Commento di P. Fabio Ciardi OMI.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Woord van Leven Februari 2016 “Zoals een moeder haar zoon troost, zo zal Ik jullie troosten.” Jesaja 66, 13.
Woord van Leven Mensen van diverse godsdiensten voelen zich aangetrokken door de geest van broederschap die de Focolarebeweging kenmerkt. Men doet de ervaring.
Transcript van de presentatie:

Woord van Leven Augustus 2011

"Hier ben Ik. Ik ben gekomen om uw wil te doen.” Hebreeën 10,9

Deze woorden vinden we in het Nieuwe Testament, in de brief aan de Hebreeën. Maar het citaat komt oorspronkelijk uit het Oude Testament, uit het boek Psalmen. Het gaat om een aanhaling uit Psalm 40. De schrijver van de brief aan de Hebreeën legt deze woorden in de mond van Jezus.

“Hier ben ik”, zegt Jezus tot de Vader “Hier ben ik”, zegt Jezus tot de Vader. “Ik ben gekomen om uw wil te doen.” De schrijver van de brief benadrukt op deze manier dat Christus uit liefde voor de Vader en in overeenstemming met zijn wil mens is geworden om alle mensen te verlossen.

De aanhaling “Hier ben Ik De aanhaling “Hier ben Ik. Ik ben gekomen om uw wil te doen” is onderdeel van een grotere tekst: “Offers en gaven hebt U niet verlangd, maar U hebt Mij een lichaam gegeven.” Daarmee geeft de schrijver aan dat het offer van Jezus oneindig veel groter is dan de offers van het Oude Verbond.

Het verschil is dat de offers van het Oude Verbond bestonden uit geslachte dieren of andere zaken die niet de mens zelf raakten, terwijl Jezus zijn eigen wil en heel zichzelf aan de Vader aanbiedt.

"Hier ben Ik. Ik ben gekomen om uw wil te doen.” Hebreeën 10,9

Deze woorden vormen een sleutel om het leven van Jezus te begrijpen.

Ze helpen ons om de rode draad te ontdekken die alle fasen van zijn leven verbindt: zijn jeugd, de bekoringen, de keuzes die Hij maakte, zijn openbare leven, tot aan de dood op het kruis toe. In al deze momenten en situaties heeft Jezus maar één ding voor ogen gehad: de wil van de Vader te volbrengen.

En Hij deed dat op een radicale manier, zonder ook maar één moment daarvan af te wijken. Ook de meest aantrekkelijke voorstellen wees Hij af, als ze niet volledig overeenstemden met die wil.

In dit Woord van leven wordt duidelijk hoe groot het voorbeeld is dat Jezus ons met zijn leven heeft gegeven.

Echte liefde tot God bestaat niet uit mooie woorden, ideeën en gevoelens, maar uit concrete gehoorzaamheid aan zijn geboden.

Het mooiste offer dat ook wij aan God kunnen aanbieden, is dat wat ons het meest eigen is: onze eigen wil. We brengen Hem lof door onze wil in zijn handen te leggen.

"Hier ben Ik. Ik ben gekomen om uw wil te doen.” Hebreeën 10,9

Hoe kunnen we in deze maand dit Woord van leven waarmaken?

Het is een van de teksten uit het Nieuwe Testament die duidelijk maken dat een christelijk leven echt ‘tegen de stroom’ ingaat. Tegen de stroom van onze diepgewortelde neiging om onze eigen wil te doen en onze gevoelens en instincten te volgen.

Dit Schriftwoord is voor ons moderne mensen bijna onverteerbaar.

We leven in een tijd waarin het ‘ik’ voorop staat en de vrijheid zelf tot doel is geworden.

Maar jezelf als individu verwezenlijken of doen waar je zin in hebt, is niet het geheim van het geluk.

Tegenover een ‘ik-cultuur’ stelt Jezus een heel andere cultuur, waarin het vervullen van de wil van God centraal staat. En Hij verzekert ons dat daaruit iets prachtigs voortkomt.

In deze maand kunnen we proberen dit Woord te beleven door net als Jezus te kiezen voor de wil van de Vader.

Als we die werkelijk tot norm en drijfveer maken van ons leven, kan dat het begin zijn van een goddelijk avontuur waarvoor we God eeuwig dankbaar zullen zijn. We zullen de eenheid met Hem vinden en zijn liefde aan vele anderen kunnen doorgeven.

“Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. "Hier ben Ik. Ik ben gekomen om uw wil te doen.” Hebreeën 10,9 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”(1920-2008), Eerder verschenen als wooord van leven december 1991 informatie www.focolare.nl Grafica Anna Lollo in collaborazione con don Placido D’Omina (Sicilia, Italia) Per informazioni www.focolare.org