“De andere kant van de medaille”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Aan Zijn kruis stierf Hij zodat ik in Hem kan leven Aan mijn kruis sterf ik zodat Hij in mij kan leven Zijn kruis & mijn kruis.
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Evangelie der genade Vragen :
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Preek: Jaap de Schipper.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
God en ons.
Genade en veroordeling
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Deel II verzoening.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
1e ADAM 2e ADAM X JEZUS X.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,
Wat doet de Heilige Geest?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
aangename ont - moeting
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
Hoe luister je naar de wet van God?
“Met Christus opgestaan”
Leven zoals past bij God
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zitten - Wandelen - Standhouden
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Man en Identiteit Wie of wat bepaalt jouw identiteit
De nieuwe levenswandel Efeze
1 donderdag 15 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 5 donderdag 15 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 5.
Standvastig... waarin?.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
Het evangelie van de opstanding
VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Een uitnodiging om na te denken over je geloof
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Transcript van de presentatie:

“De andere kant van de medaille”

De ene kant van de medaille ….. HSV Efeze 1: 3 en 7 3 Gezegend zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, Die ons gezegend heeft met alle geestelijke zegen in de hemelse gewesten in Christus 7 In Hem hebben wij de verlossing, door Zijn bloed, namelijk de vergeving van de overtredingen, overeenkomstig de rijkdom van Zijn genade Efeze 2: 8 en 9 8 Want uit genade bent u zalig (behouden) geworden, door het geloof, en dat niet uit u, het is de gave van God; 9 niet uit werken, opdat niemand zou roemen.

De ene kant van de medaille ….. HSV 2 Kor. 5:17 17 Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.   Romeinen 8:1-2 1 Dus is er nu geen verdoemenis (veroordeling) voor hen die in Christus Jezus zijn, die niet naar het vlees (oude natuur) wandelen, maar naar de Geest. 2  Want de wet van de Geest van het leven in Christus Jezus heeft mij vrijgemaakt van de wet van de zonde en van de dood

Onze positie als Christen De ene kant van de medaille ….. Wat is onze positie als Christen? In de hemelse gewesten, in Christus (Efeze 1:3) In Christus vergeving van overtredingen (Efeze 1:7) In Christus een nieuwe schepping (2 Kor. 5:17) In Christus geen veroordeling (Rom. 8:1) Hoe is onze positie verkregen (Efeze 2:8-9)? door geloof uit genade en niet door werken!

De andere kant van de medaille ….. Efeze 4: 20-24 20 Maar u hebt Christus zo niet leren kennen, 21 als u Hem tenminste gehoord hebt en door Hem bent onderwezen, zoals de waarheid in Jezus is, 22 namelijk dat u, wat betreft de vroegere levenswandel, de oude mens aflegt, die te gronde gaat door de misleidende begeerten, 23 en dat u vernieuwd wordt in de geest van uw denken, 24 en u bekleedt met de nieuwe mens, die overeenkomstig het beeld van God geschapen is, in ware rechtvaardigheid en heiligheid.

De andere kant van de medaille ….. 1Cor. 2:12 en 16 12 En wij hebben niet ontvangen de geest van de wereld, maar de Geest Die uit God is, opdat wij zouden weten de dingen die ons door God genadig geschonken zijn 16 ….. wij hebben de gedachten van Christus!

Afleggen oude mens, aandoen nieuwe mens De andere kant van de medaille ….. Kenmerken wandel oude mens Kenmerken wandel nieuwe mens Losbandigheid en onreinheid Niet liegen Bitterheid Woede (ongecontroleerde boosheid) Hebzucht, stelen Getier en gevloek Boos blijven, wrok koesteren De duivel geen voet geven Waarheid spreken Boos worden en niet zondigen Vriendelijk en bramhartig Je werk doen en mededeelzaam zijn Vergevingsgezind zoals Christus

Afleggen oude mens, aandoen nieuwe mens De andere kant van de medaille ….. Efeze 4: 23 … en dat u vernieuwd wordt in de geest van uw denken ……

Ken ik de gedachten van Christus in mijn leven? Jezus zocht altijd de wil van de Vader te doen Jezus trok zich regelmatig terug (Lucas) “En vroeg, nog diep in de nacht, stond Hij op en ging naar buiten en Hij ging heen naar een eenzame plaats en bad aldaar”. Markus 1:35 “Op een morgen stond Hij voor dag en dauw op en ging alleen naar een stil plekje om te bidden.” Het Boek “Korte tijd daarna ging Hij de bergen in om te bidden. Hij bad de gehele nacht tot God.” Lukas 6:12

Paar suggesties Maakt bewust tijd vrij om de gedachten van Christus over je leven te leren kennen (Luisterend bidden) Probeer regelmatig een omgeving/moment te vinden waar je alleen bent Richt je geest op de Geest van de Here Jezus

Wat is dan het gevolg? 2 Kor 3: 17-18 De Heere nu is de Geest; en waar de Geest van de Heere is, daar is vrijheid. 18   Wij allen nu, die met onbedekt gezicht de heerlijkheid van de Heere als in een spiegel aanschouwen, worden van gedaante veranderd naar hetzelfde beeld, van heerlijkheid tot heerlijkheid, zoals dit door de Geest van de Heere bewerkt wordt.

Samenvattend Ene kant van de medaille Onze positie als Christen Andere kant van de medaille Onze wandel als Christen Wat? In de hemelse gewesten, in Christus (Efeze 1:3) In Christus vergeving van overtredingen (Efeze 1:7) In Christus een nieuwe schepping (2 Kor. 5:17) In Christus geen veroordeling (Rom. 8:1) Hoe (Efeze 2:8-9)?: door geloof uit genade en niet door werken! Wat? De oude mens afleggen De nieuwe mens aandoen Hoe? Vernieuwd worden in je denken (van denken naar doen, wandelen) Je opstellen voor Zijn Geest, op Hem gericht zijn (Bidden, Bijbel lezen, plekje voor jezelf) Denk aan glaasje!

Wat is het gevolg? Je wordt meer en meer veranderd naar het beeld van Christus en je gaat Hem weerspiegelen 2 Kor. 3:17-18

Zodat …. De mensen in Raamsdonkveer Jezus Christus in jou gaan zien, want … “Je bent een gezant namens Christus, alsof God Zelf door jou smeekt. Namens Christus smeek ik: laat je met God verzoenen!” 2 Kor. 5:20