Beloken Pasen 11 april 2010 Lukas 24:13-35 Twee leerlingen uit Emmaüs reizen bedroefd en verward naar huis. Zij komen een onbekende tegen die hen de schriften.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Advertisements

Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Tussen Pasen en Pinksteren.
Kerst 2012 God is bij de mensen komen wonen.
Mara & Elim.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
GOD MENS. GOD MENS GOD MENS GOD MENS Lucas 18:31-33 Hij nam de twaalf apart en zei tegen hen: ‘We zijn nu op weg naar Jeruzalem, en alles wat door.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
Vormselcatechese Onze-Lieve-Vrouw-Koningin
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Afscheid van een vriend
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
De gekruisigde Jezus spreekt je aan DINSDAG
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Zingen Gezang 125 Vers 1 Alles in allen zult Gij voor ons zijn. Een voorsmaak mogen wij van U ontvangen. Allen die naar U uitzien met verlangen, zult Gij.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Bij het kolenvuur Johannes
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Groot geloof 1.
1 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4.
Markus En in vele dergelijke gelijkenissen sprak Hij het woord tot hen, naardat zij het konden horen, 1 Op die dag ging Jezus het huis uit.
…..overrompeld door verdriet
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Doe maar gewoon Waar is God in jouw dagelijkse leven?
Godsdienst 1.
Welkom Getuigen zijn.
Pasen 24 april 2011 Ontmoeting in de tuin
Pasen 8 april 2012 Opstaan door verandering
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
1 Na de sabbat, toen de ochtend van de eerste dag van de week gloorde, kwam Maria uit Magdala met de andere Maria naar het graf kijken. 2 Plotseling begon.
Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.
Verlangen naar licht.
Zingen Vers 1 Jezus, ga ons voor deze wereld door,
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
1Korinthe Evenzo ook de beker, nadat de maaltijd afgelopen was… lett. de beker ná de maaltijd 2.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Verander je wereld 2 Samuel 11:1-2 Bij het aanbreken van het voorjaar, de tijd waarin koningen gewoonlijk ten strijde trekken, stuurde David opnieuw een.
In Uw licht zien wij het Licht
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Wanneer gij dan bijeenkomt, is dat niet het eten van de maaltijd des Heren... 1Korinthe
Welkom 4e Lijdenszondag 2015.
Olie in overvloed 2Koningen 4:1-7.
1. Godsvreze > godsvrucht > Duits: furcht = vreze ~ Engels: frighten = bang maken 2.
1 Lucas En zie, twee van hen … = ? slechts één naam bekend = behoren niet tot “de elven”
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
ETEN & DRINKEN Urk.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
Zingen Vers 1 Heer, wij gedenken hier uw dood
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
1 Van David. Een psalm. Aldus luidt het woord des HEREN tot mijn Here: Zet u aan mijn rechterhand, totdat Ik uw vijanden gelegd heb als een voetbank voor.
Van doornstruik naar cipres
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Spring in het diepe!.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
De koperen slang!. Heer’, wij komen vol verlangen, op Uw roepstem naar Uw dis, want door schuld met schrik bevangen zoekt ons hart vergiffenis: slechts.
Les 16 Jezus staat op Wat doe ik hier vandaag?
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Jezus gaat met zijn leerlingen naar een tuin. Hij gaat alleen verder
Transcript van de presentatie:

Beloken Pasen 11 april 2010 Lukas 24:13-35 Twee leerlingen uit Emmaüs reizen bedroefd en verward naar huis. Zij komen een onbekende tegen die hen de schriften uitlegt. Hun beloken (verduisterde) ogen gaan open en zij zien waarom dit alles moest gebeuren. Vol blijdschap keren zij terug naar Jeruzalem.

Aan de linker kant van het bloemwerk zien wij dood bemost hout en protea bloemen, het zijn onduidelijke, verscholen bloemen. (beloken) Zo voelen de leerlingen zich op weg naar Emmaüs met pasen.

In het midden van het bloemwerk staat een brandende kaars, dat is “de onbekende” die door zijn uitleg van het Woord “Licht” brengt.

De gerbera’s zijn de leerlingen, die bij het breken van het brood, Jezus herkennen en vol blijdschap meteen naar Jeruzalem terug gaan om het de anderen te vertellen.

Kom binnen, vreemde man, ga niet meer verder want de avond valt. Gij hebt ons hart verwarmd. Kom binnen, eet ons brood en drink van onze wijn. Het brood gebroken maar ons hart geheeld. We fluist’ren zacht uw naam. We hebben Hem……. bij ‘t breken van het brood herkend. De weg terug was lang en zwaar: ons hart zo moe en kil en alle idealen kwijtgespeeld. Waarom wordt Gij zo plots nog enkel licht en zonder schaduw? Nog vol van Hem terug naar Jeruzalem. Manu Verhulst