Pasen 4 april 2010 Exodus 14:15- 15 : 1a De Heer zei: Het kan, trek verder, Ik zal het water van de zee splijten en jullie zullen over droog land er doortrekken.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat doen wij met Gods Schepping …
Advertisements

Geheimzinnig en onzichtbaar
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Mara & Elim.
Israël in de wildernis.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Bestemming God eren ….
Derde zondag van de 40 dagentijd 7 maart 2010
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
THEMA: Gods naam is….
Er was een tijd dat velen ontzet waren: zijn verschijning was onmenselijk geschonden, en zijn uiterlijk had niets meer van een mensenkind. Maar eens.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
GENADE IS VOOR VANAVOND ONS THEMA Welkom op deze tov avond.
Pasen 24 april 2011 Ontmoeting in de tuin
Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken,
Pasen 8 april 2012 Opstaan door verandering
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Pesachmaal beker wijn ei lamsbot bitter kruid ongedesemd brood.
Christelijke Vrijheid
onze roeping als gemeente
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
VREDE.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
Tweede zondag van de 40 dagentijd 28 februari 2010 Exodus 4: Mozes gaat naar Egypte met zijn vrouw Sippora en zijn kinderen. Onderweg besnijdt Sippora.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
Niets zonder Gods zegen
Godsdienst 1.
Welkom in de samenkomst
Zie hoe Jezus lijdt voor mij
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
5 mei 2013 Zoetermeer 1. politieke vrijheid fysieke vrijheid maatschappelijke vrijheid relationele vrijheid emotionele vrijheid 2.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
Leven in dode botten Ezechiël 37:1-14. Hopeloos Dood, dood, nog eens dood Ballingschap: over en uit Waar blijft God?
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
De HEER bevrijdt Een doodlopende weg? De middelaar wijst de uitweg Waarachtig, ik verzeker u, wie luistert naar wat ik zeg, die heeft eeuwig leven,
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
Lukas 2:10-12 ‘Betlehem’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen:
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
Zondagochtend 27 maart 2016 Dageraadsdienst Lucas 24 vers 1 – 8 Op de eerste dag van de week gingen de vrouwen naar het graf en zagen de steen weg gerold.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
Les 3 Gedoopt leven.
Transcript van de presentatie:

Pasen 4 april 2010 Exodus 14: : 1a De Heer zei: Het kan, trek verder, Ik zal het water van de zee splijten en jullie zullen over droog land er doortrekken. Zij gingen er doorheen en zo redde de Heer de Israëlieten uit de handen van de Egyptenaren. Zij zongen de Heer een nieuw lied.

Lukas 24: 1-12 Waarom zoeken jullie de levende onder de doden? Hij is opgewekt uit de doden! Het kan, zoals Hij jullie zelf gezegd heeft. De vrouwen vertelden het verder.

Hij is waarlijk opgestaan, door de dood heen gegaan om onze zonden. Hij maakt ons vrij.

De weg was lang om een uitweg te vinden die bevrijdde van onrecht, onderdrukking, dood en verderf. Steeds opnieuw kiezen wat leven schenkt, mensen toekomst geeft, en de schepping een duurzaam bestaan.