Zondag 3 februari 2013 Gezamenlijke dienst Prot. Gemeente Bussum Diaconaal project voor de Reformed Church of Tiszaszentimre in Hongarije. Thema van de.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hier en hiernamaals.
Advertisements

GOD is liefde.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Diaconale bewustwording, een duurzaam proces.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Opwekking 625 Wat een liefde ???.
Voetstappen in het zand
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
Zingen Vers 1 Ik kom met haast, roept Jezus' stem.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
.... Opzien naar de Ene is omzien naar de ander Michacampagne 2012 We lezen: Jesaja 58: 1 – 8 Preek over gaat over: 'recht doen' Het eerste lied: Gezang.
Voorbeelden Genesis 19: En die twee engelen kwamen te Sódom in den avond; en Lot zat in de poort te Sódom; en als Lot hen zag, stond hij.
Welkom op TOV! 4.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Heb je God wel eens ontmoet?. 40 liter meel! Hoeveel pannenkoeken kun je daarvan wel niet bakken??!
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Belijdenis doen.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Ontwikkeling van kleine bedrijfjes in Moldavië.
Winterhulp voor Oost-Europa
Een kans voor plattelandshuishoudens in Albanië
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
24 augustus 2014 Tollebeek. 'DE TWAALF ARTIKELEN VAN HET ALGEMEEN ONGETWIJFELD CHRISTELIJK GELOOF'... Die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd,
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
Zingen Vers 1 O God, mijn God, ik zoek uw hand,
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Welkom In deze dienst worden de liederen op de beamer geprojecteerd,
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Het was in de tweede wereldoorlog.
In actie voor de allerarmsten
De kerkdienst als brandpunt van de gemeente De kerkdienst als soort herhaling van Exodus 19: God ontmoet zijn volk.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Zondagavond 8 maart 2015.
Welkom in de samenkomst
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Zingen Heer, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde.
“de liefde van God”.
Het derde thema van het project gaat deze zondag over getrouwd zijn. Veel sprookjes eindigen met “En ze leefden nog lang en gelukkig”, maar voor getrouwde.
Het zingen op eerste kerstdag ochtend gaat, wegens te weinig animo niet door.
Levensbeschouwelijk kringgesprek Thema: Multicultureel feesten op school.
Levensbeschouwelijk kringgesprek Thema: Inclusie in het onderwijs.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 98: 1,2 Schriftlezing: Hebreeën 10: Tekst: Zondag 38.
Protestantse gemeente De Hoeksteen te Benthuizen Voorganger: ds. Wil Bettenhaussen Orgel: Ben Veldstra 24 januari 2016 Aanvang: 10 uur.
Gedachteniszondag 22 november 2015 Jij was verweven met mijn leven. De dood heeft ons uiteen gejaagd. Toch is ons iets van troost gegeven: Jouw naam staat.
Welkom Voorganger: Ds.mevr. Marijn Rohaan Kind van de zondag: Minahil DanielOrganist: Anne KroezeOuderling: Egbert DuurkoopLezingen: Jesaja 58: 3-11 Mattheus.
Gezang5:1 - 4 Jona1:1 - 3 Jona2:1 - 3:3a Jona4:1 - 4 Psalm139:3, 4, 5 Matteus28: LvdK481:1, 2 Psalm135:1 Psalm32:1, 3, 4 Gezang182C:Amen Liturgieds.
Zondag 28 februari 2016 “Oculi” derde zondag van de veertigdagentijd Lucas 22 vers 66 – 71 Jezus is gevangen genomen en staat voor de raad die hem vraagt.
Job en businesscenter in Korça, Albanië.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
De tweede zondag in de veertigdagentijd heet Reminiscere en dat betekent: ´Gedenk Heer, uw barmhartigheid´ Dit komt uit Psalm 25 : 6 en 7 ‘Denk aan uw.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Roma kinderopvang in de Oekraїne. Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer.
De naam Dorcas Een van de eerste christenen. ‘Deze was overvloedig in goede werken, en in liefdegaven die zij schonk’, Hand.9:36. Inspiratiebron.
Gezamenlijke Diaconale dienst PGB zondag 26 juni 2016
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
Gezamenlijke diaconale dienst met het Hongaarse predikantenechtpaar Fodor Zondag 5 november 2017 Spreuken 24:12 Zeg niet: ‘Ik wist het niet’, want.
Vluchtend voor oorlog en onderdrukking
Transcript van de presentatie:

Zondag 3 februari 2013 Gezamenlijke dienst Prot. Gemeente Bussum Diaconaal project voor de Reformed Church of Tiszaszentimre in Hongarije. Thema van de dienst: “Kijken met andere ogen” Mattheüs 25 vers 35 en 36

Want Ik had honger en u hebt Mij te eten gegeven; Ik had dorst en u hebt Mij te drinken gegeven; Ik was een vreemdeling en u hebt Mij gastvrij onthaald. Ik was naakt en u hebt Mij gekleed; Ik ben ziek geweest en u hebt Mij bezocht; Ik was in de gevangenis en u bent bij Mij gekomen.

Deze tekst staat in Hongarije centraal voor het diaconale werk in het “Diaconaal Centrum” en de omgeving van Tiszaszentimre. Het bloemwerk in de kleuren van de Hongaarse vlag beeldt de gemeente in Hongarije uit.

Aan de andere kant staan de vier wijk- gemeenten van de Protestantse Gemeente Bussum, samen in de Nederlandse kleuren met de wilgentakken als symbolische verbinding met de kerk van Tiszaszentimre

Laat de tekst van deze zondag ook centraal staan in ons diaconale project voor de Reformed Church of Tiszanzen- timre in Hongarije.

Al de vijf bloemstukken worden gedragen door twee handvormige bladeren. Deze staan symbool voor Gods handen die ons als gemeenten dragen en vervullen met Zijn Geest.

Wie leeft in zorg, in liefde voor het leven, wordt gaande weg gewaar dat naast hem medemensen zijn gegeven tot zegen voor elkaar.