Presentatie op Flitsbijeenkomst ICO Taal & Rekenen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Installatie instructie
Advertisements

Presentatie Praktijkscholen
Jacqueline Kerkhoffs april ’17 Jacqueline Kerkhoffs
Ouderportaal Een nieuwe manier van ouderbetrokkenheid. Korte informatie wat u van ons ouderportaal mag verwachten.
Ict - beleidsplan
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Taal en rekenen in het mbo
Schoolpartnerschappen in Europa
Kandinsky College Malderburchtstraat
Steunpunt Taal en Rekenen Flitsbijeenkomst 20 november 2009
PreSoft [dashboard]. Om een goed beeld te krijgen van de organisatie performance kiezen steeds meer managers voor een overzichtelijk management dashboard.
Multatuli in SPBS Het fictiedossier uitgewerkt in SPBS.
College voor Examens, Rol van Contactpersonen Implementatie coe in mbo 13 september ‘10 Jan Paul de Vries.
Presentatie introductie BGL
Projectmatig werken Simone van den Hil.
Opleidingsinfrastructuur
Uitrol van implementatieplan taal en rekenen
WSNS Passend Onderwijs Stappenplan
Welkom Kennisbijeenkomst ‘Vrijwilligersmanagement’
Juni 2010 College voor Examens 1 ICT bij de COE’s Nederlands en Rekenen: techniek en logistiek Juni 2010 Paul Schuitman.
Motivatie van de professional Willy Limpens
GROEIDOCUMENT.
Rekenen in het mbo: Stand van zaken regelgeving
Kwaliteitszorg SPO Utrecht
Zorgtoewijzing van hulpvraag tot nazorg
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Presentatie Flexcollege Experimenteren met flexibiliseren
Flitsbijeenkomst Nieuwegein 20 november Wat u kunt verwachten: De doorlopende leerlijn eisen aan de school = eisen aan het curriculum? het referentiekader.
LEA en sociaal-economische ontwikkelingen Samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs Nieuwegein 20 januari 2011 Pim Kalkman.
Kwaliteitszorg in het (v)so 13,14,19,20 april 2010 Cor Hoffmans
Opleiden in school, mei Opleiden in school Kennismaking met POSS Personeel en Organisatie Support Systeem Hulpmiddel bij de gesprekkencyclus.
Workshop Competentie gericht onderwijs in het VMBO en MBO
Zichtbare Zorg heet u welkom Informatiesessies september 2009.
© L.A.F.M. Kerklaan HCG 1 16 november 2001Juridisch bibliothecarissen Het managen van de juridische bibliotheek Het kwaliteitshandboek als praktisch instrument.
Presentatie Kwaliteitscholen KWALITEITSCHOLEN is een compleet en integraal systeem voor:  strategievorming en kwaliteitscontrole  meten van tevredenheid.
Korte introductie tot het principe
Pass’t Montessorionderwijs ?
Welkom. Even voorstellen. Wie is Silvo Steenkamer?
Moreel Beraad in het Sociaal Domein
Met Stakeholders Gedeelde Visie
Algemene informatie examenprogramma Groen Wageningen, 28 mei 2014
O.B. PWA Beu sichem I 6 november straks krijgen we een mooie frisse school.
Beleidsinformatie Jeugd
Zorgen in de basisschool
Leerkring POW Fase 4.
Plan van Aanpak (PvA) = Projectplan
MANTELZORGGESPREK.
DEEL 2 LES 22a De verdieping Les 22a De tweede hand versie
Innovatie Impuls Onderwijs Stad & Esch & Praktijkschool.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Studiedag Kindcentrum IJsselmonde 10 november 2015.
Verpleegkundig redeneren
Les 6  vragen naar aanleiding van de vorige les  van diagnose naar doelen en een plan  werken aan eindopdracht.
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Processen.
JONG ONDERNEMEN op de afdeling handel & administratie.
Drieslag rekenen Rekenpiloot 28 mei 2010 Vincent Jonker, Freudenthal Instituut
Naar een regionale aanpak taal en rekenen Mei 2010 Voorstel aan bestaand samenwerkingsverband Profijt om tot afstemming met betrekking tot taal en rekenen.
1 van 10 Hoofdstuk 10 Taalbeleid. 2 van 10 Taalbeleid is schoolbeleid Interne en externe kwaliteitsimpulsen Verankering van het taalbeleid in het algemene.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
GGD & GHOR: ‘ Hoe vinden wij elkaar?’ 13 maart 2012.
Ontwikkelt en produceert o.a. printplaten High-mix, low volume, dus veel engineers in dienst.
Weet u het nog? Stevig voorbereid de klas in en dan… Leerlingen doen niet wat ik wil … Leerlingen snappen er niets van … Leerlingen reageren heel.
Meesterlijk Besturen Presentatie: Wil Hovy, senior onderwijs- en innovatieadviseur.
Personeel en organisatie
PowerPoint Taal Bijeenkomst 6: Evalueren op leerlingniveau
PowerPoint Taal Bijeenkomst 5: Onderwijsaanbod uitvoeren/evalueren
PowerPoint Taal Bijeenkomst 6: Evalueren op leerlingniveau
Cyclisch proces binnen methodisch begeleiden
Cyclisch proces binnen methodisch begeleiden
Transcript van de presentatie:

Presentatie op Flitsbijeenkomst ICO Taal & Rekenen Han van Gelder 20 november 2009

Wat kunt u verwachten? Introductie op het systeem Wat kan wel en wat kan niet? Rollen I&M (systeem), CED-groep (experts), CINOP (handreiking) Een beeld van het systeem Aan de slag!

Niet in een kille kantoorruimte ICO Taal & Rekenen is ontstaat uit een praktijkbehoefte Geschiedenis van ICO met praktijkvoorbeelden Klankbordgroep twee keer bijeen geweest Pilots in ROC’s met praktische test In gesprek met de mensen die de ROC’s kennen

Essenties van het systeem Ondersteuning van het plan- en verantwoordingsproces Beleid en uitwerking in wisselwerking Keuzen ten aanzien van het aangrijpingspunt in de organisatie Communicatie intern, maar ook extern met stakeholders Structuur die steunt, maar niet voorschrijft

START met ICO Taal en Rekenen Een korte gids

Inlogcode vragen…… Zo gaat het straks beginnen Via info@icotaalenrekenen.nl of via www.icotaalenrekenen.nl Iedere organisatie kan daar een inlogcode voor een projectbeheerder krijgen En dan aan de slag!

De samenhang in het systeem

Logische volgorde 1. Wie doet wat? 2. Beginsituatie (Beleid) 3. Ambitie, Visie, Doelen (Beleid) 4. Beginsituatie (Uitwerking) 5. SMART-Doelen (Uitwerking) 6. Activiteiten (Uitwerking) 7. Alles bij elkaar: PLAN

En dan 8. Evaluatie (Wat is er van terechtgekomen?) (Uitwerking) 9. Verantwoording (Uitwerking) 10 Verantwoording & Reflectie (Beleid) 11. Bijstelling van beleid (Beleid) 12. Bijstelling van uitvoering (Uitwerking) Enz. Enz.

Hoofdkeuze Waarom?

De opbouw van de schermen Hier: Taal of Rekenen en niveau Kleur: Paars is beleid Kleur: Groen is uitwerking Bovenaan: hoofdkeuzen en onderverdeling Linkerbalk: toelichting en nadere informatie - En verder: Doen!!!

Projectbeheerder/Penvoerder Projectorganisatie Beleid College van Bestuur/ Sectoren Uitwerking Opleidingen/Units/Afdelingen/ Clusters (Kies de naam die past en kies het aantal) Geef alle betrokkenen hun systeem-mogelijkheden

Volgorde Werk het systeem door en vul in wat nodig is, wat je weet en vraag het aan anderen via het systeem. Dan houd je alles bij elkaar. Vastleggen voor het plan, vastleggen voor evaluatie, vastleggen voor verantwoorden, vastleggen voor het volgende plan Het systeem legt vast en ordent. Het systeem denkt niet. Dat moet u doen.

Het eerste resultaat Organisatie Werkwijze bij evaluatie en verantwoording Communicatie Beginsituatie Analyse/ diagnose Ambitie, visie en hoofddoelen Doelen Activiteiten maal x maal x

Wat helpt daar nog bij? Een automatische tijdlijn: als u die invult, dan krijgt u een seintje als een bepaalde stap in het proces beslist gezet moet worden. Uit het plan komt een verdeling van de middelen (personeel en geld) die ingezet gaan worden. Alles blijft bij elkaar – opgeslagen zodat u niet meer hoeft te zoeken…

En later…… Evaluatie-overzichten Interne verantwoording Externe verantwoording (aan CFI, inspectie, anderen….) En alles bij elkaar….. (u kunt alles opslaan in het systeem, zodat het bij elkaar blijft)

Systeem in ontwikkeling In elk geval rond 1 april een update die verder inspeelt op de uitwerking en de verantwoording Bijstellingen om instellingen beter te bedienen: inhoudelijk beter en zo mogelijk meer handvatten voor de instellingen Altijd: zorg voor datgene wat al ingevuld is…

Begeleiding Technisch: helpdesk via systeem en telefoon Systeemintroductie en praktische begeleiding bij de verschillende stappen: CED-Groep met een praktische workshop Inhoudelijke begeleiding: CED-Groep en CINOP met handreikingen Handel snel – tijd is vrij kort

CED-Groep en I&M VGP Gemaakt om u te ondersteunen Het systeem is een krachtig hulpmiddelel Als u het goed gebruikt Wij wensen u veel succes en natuurlijk een heel goed resultaat, want daar gaat het uiteindelijk om! CED-Groep en I&M VGP