Godsdienst 1.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

n Leo presenteerd De voorstelling loopt vanzelf verder
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Waarom ben ik hier op aarde?
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Gods verborgen glans.
De grote paasquiz.
Evangelie der genade Vragen :
Tussen Pasen en Pinksteren.
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?
Hoe kun je Geloven? 1.
De christelijke boodschap
It’s Alive! Vier het leven!.
Zouden de mensen in Sodom ook dankdag hebben gehouden?
Godsdienst.
Godsdienst 1 1.
Zou dat GOD… kunnen zijn?
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
De visie is Jezus One for all.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
…..overrompeld door verdriet
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
God is onzichtbaar, of niet?
Er zijn 3 mensen nodig voor deze act
‘voor de kinderen’.
Onze Vader in de hemel.
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
Wat gaan we doen? Vrijdag: Wat ligt er bij jou op tafel? Zaterdagochtend: Wat wil je met God delen? Zaterdagavond: Wat heeft Jezus in jouw situatie? Zondag:
Verlangen naar licht.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Pinksteren Het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.
Niets zonder Gods zegen
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
“de liefde van God”.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
Durf te dromen.
 - Inleiding  - Monotheisme  - Twee Naturen  - Als Rechter  - Als Verlosser  - Als Mens, Leraar en Vriend  - Als Idool.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Hij houdt niet vast aan.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
WOORD VAN JEZUS.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Pinksteren: Christus geeft de opdracht door aan ons Joh.20:21-22
Les 16 Jezus staat op Wat doe ik hier vandaag?
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Transcript van de presentatie:

Godsdienst 1

Belangrijke christelijke feesten Kerst (geboorte van Jezus) Goede vrijdag (Jezus ongeveer 33 jaar) Pasen Hemelvaart (40 dagen na de opstanding gaat Jezus naar de Hemel, 40 getal van de beproeving – Israël door de woestijn 40 jaar – Jezus 40 dagen vasten) Pinksteren (Pentecost betekent 50)

Emmaüsgangers De Emmaüsgangers gaan vol verdriet en onvermogen op weg. Weg van Jeruzalem. Waar ze hun droom hebben verloren. Jezus was dood. Heb jij wel eens héél erg op iets gehoopt dat toch niet doorging?

Onderweg naar Emmaüs komen ze iemand tegen. Ze weten niet wie. Ben jij wel eens een bekende Nederlander tegengekomen zomaar ergens op straat? Herkende je die persoon meteen, of moest je eerst nog eens goed kijken?

Opeens herkennen de mannen de vreemdeling. Dan nodigen ze de vreemde man uit om mee te eten. Iets raars gebeurd. De gast wordt gastheer en spreekt het dankgebed uit. Opeens herkennen de mannen de vreemdeling. Is jouw mond wel eens opengevallen van verbazing? Er zijn momenten dat je je ogen of je oren nauwelijks kunt geloven!

Terug naar Jeruzalem Lees Lucas 24:46-49 (Het Boek) “Dus,” zei Hij, “het was al lang voorzegd dat de Christus zou lijden en sterven. En op de derde dag zou Hij weer levend worden. Van Jeruzalem uit zou dit bericht over de hele wereld uitgaan: ‘Ieder die zijn zonden aan Christus belijdt, krijgt vergeving.’ Jullie hebben nu zelf gezien dat deze woorden zijn uitgekomen. Luister: Ik zal de Heilige Geest sturen. Hij zal over jullie komen, zoals mijn Vader heeft beloofd. Blijf hier in de stad wachten tot jullie kracht uit de hemel hebben ontvangen.” Als er in de Bijbel iets voorzegd of beloofd wordt, dan mag je er op rekenen dat het al gebeurd is of zal gaan gebeuren in de toekomst. Wat belooft Jezus hier?

Wat vind jij moeilijk om te geloven? Welke ‘bewijzen’ zouden jou kunnen helpen om te

Extra afbeeldingen Emmaüsgangers