Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
God en ons.
Romeinen 8:11 En indien de geest van Degene, die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont…
Deel II verzoening.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
is groter dan de grootste…
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Met de vriend van mijn beste vriend…
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
God zegent je zodat je zult heersen 1.
“De andere kant van de medaille”
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Alles draait om liefde!.
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
Leven zoals God het bedoelde?!
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
8 maart 2015 Zoetermeer. Efeze dankt te allen tijde in de naam van onze Here Jezus Christus God, de Vader, voor alles, 1Thes.5:18dankt in alles.
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Man en Identiteit Wie of wat bepaalt jouw identiteit
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Standvastig... waarin?.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
Welkom in de samenkomst
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
Sola Scriptura - alleen de Schrift Solus Christus – alleen Christus Sola Gratia – alleen genade Sola Fide – alleen geloof Soli Deo Gloria – alleen GOD.
Het evangelie van de opstanding
"het woord der verzoening"
21 juni 2015 R.Rausch © Christus ONZE HEILIGMAKER -VADERDAG 2015-
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
26 april 2015 Zoetermeer. Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het.
GRAPES GratieGenade Gunst Gratie ‘Niet krijgen wat je wel verdiende’ (leven i.p.v. de dood)
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan.
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
Transcript van de presentatie:

Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren door de overtredingen mede levend gemaakt met Christus,- door genade zijt gij behouden-, en heeft ons mede opgewekt en ons mede een plaats gegeven in de hemelse gewesten, in Christus Jezus … Efeze 2:4-7

De base-line meting

Wat is precies de horizon waarop je uitlijnt?

De base-line meting Een gieter zonder water Als ik de gieter ben … Het water in de gieter bepaalt de waarde Zonder water is de gieter nut(te)-loos / waarde-loos Als ik de gieter ben … en God de eigenaar is … en de Heilige Geest het water … dan ben ik alleen waardevol als de Heilige Geest mij vult en als God mij oppakt en door mij heen de wereld raakt

Een theologie van werken

De goede gieter En God schiep de mens naar zijn beeld; naar Gods beeld schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij hen … En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen. 1:27 & 31a

De goede gieter Want door genade zijt gij behouden, door het geloof, en dat niet uit uzelf: het is een gave van God; niet uit werken, opdat niemand roeme. Want zijn maaksel zijn wij, in Christus Jezus geschapen om goede werken te doen, die God tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen. Ef. 2:8-10

De innerlijke strijd Je geest kent een andere waarheid Wie probeer je voor de gek te houden Je ziel kent de situatie Al je beperkingen / herinneringen van falen Ziel : de gieter is van zichzelf waardeloos Je geest kent een andere waarheid Er is een keuze te maken: De gieter is goed ??? / !!! Hoe kun je dat zeggen …a

Wat de geest weet … Want gij hebt niet ontvangen een geest van slavernij om opnieuw te vrezen, maar gij hebt ontvangen de Geest van het zoonschap, door welke wij roepen: Abba, Vader. Die Geest getuigt met onze geest, dat wij kinderen Gods zijn … Rom. 8:15

Zielsgeluk Geliefde, ik bid, dat het u in alles wèl ga en gij gezond zijt, gelijk het uw ziel wèl gaat … 3 Joh. 1:2 Wanneer gaat het goed met mijn ziel? Als mijn ziel luistert naar mijn geest …

Staat je horizon goed uitgelijnd?